Evden Kontrol Edilen Fabrikalar, Fabrikadan Kontrol Edilen Evler
Evden Kontrol Edilen Fabrikalar, Fabrikadan Kontrol Edilen Evler

1/13/2020 12:00:00 AM

Evden Kontrol Edilen Fabrikalar, Fabrikadan Kontrol Edilen Evler

Yayınlayan: ICC Admin

Yüksek kaliteli bir teknik kumaş üreticisinde, otomasyon kontrol sistemini fabrikadan sahiplerinin evine kadar genişletti. Progea tarafından piyasaya sürülen Movicon 11 SCADA kullanılarak, tüm üretim tesisini yönetirken bile eve götürmek mümkün hale getirildi. Evden Kontrol Edilen Fabrikalar, Fabrikadan Kontrol Edilen Evler

Kumaş üreticisi, deri, tekstil ve giysi, ayakkabı ve döşemelik diğer malzemelerin geleneksel işçiliğini otomatik süreçler ve uluslararası iş teknikleri kullanarak modern bir endüstriye bağladı. Neredeyse kırk yıl önce kurulan aile şirketi, hala kuzey İtalya’da Milano’ya yakın bir organize sanayi bölgesinde konumlandırılmış orta ölçekli bir üretimhane olarak yaşamına devam ediyor. Başlangıçta ana üretim süreçlerinin denetleyici kontrolü ile başlanan proje daha sonra iş akışını ve verimliliği artırmak için diğer süreç kontrollerini de kapsamak amacıyla genişletildi. HVAC (ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme), saha güvenliği ve enerji yönetimi gibi elementler de kontrol sistemlerine eklendi.

Movicon distribütörü, hikayeyi şöyle anlatıyor: “Bina ve ev otomasyonu konusunda uzmanlaşmış ve uzaktan yönetilebilen sistemler hakkında epey bir beyin fırtınası oturumu düzenleyen bir danışman-mühendislik şirketi bizimle temasa geçti.”

Evden Kontrol Edilen Fabrikalar, Fabrikadan Kontrol Edilen Evler

“Müşterilerinin kullanıcı dostu bir ara yüze sahip fakat tüm seçenekleri içinde barındıran bir kontrol sistemine ihtiyaçları olduğu, fakat aynı zamanda yüksek lisans ücretlerinden kaçındıklarını belirtti. Uzun toplantılarımız sonucunda, fabrikadaki her sürecin tek bir kontrol sistemine entegre edilmesi gerektiği, böylece enerji kullanımının da optimize olacağı, kalite garantili ve verimlilik maksimize edileceği konuşuldu. ”

“Danışman şirket XML standartlarına dayandığı ve web hizmetleri, SVG grafikleri, OPC, SQL, ODBC, .Net ve Java istemci ve web istemcisi çözümleri için uygulamalar gibi yararlı özellikleri içerdiği için Progea’dan Movicon 11 SCADA‘yı tavsiye etti.Çünkü modüler yapıda olması her bütçeye uygun olmasını sağladı ve bu nedenle mütevazı projelerden büyük sanayi sitelerinin ve dağıtılmış yardımcı ağların tam ölçekli otomasyonuna kadar her şey için uygun olduğunu kanıtlamıştı.”

Danışman şirket biri ev diğeri fabrika için olmak üzere iki ağa dayalı bir mimari geliştirdi ve bunları entegre etti. Bu, fabrikanın evden gerçek zamanlı olarak izlenebileceği anlamına gelmesiyle beraber aynı zamanda fabrikadan da “aynı sistem” üzerinden evdeki otomasyon sisteminin izlenebileceği anlamına geliyordu. Hem de aynı telefon ya da PC uygulamasında bir sayfa kaydırarak… Evin sistemi; ışıkları, sulama, HVAC, girişlerin kontrolü ve panjurların açılıp kapanmasını, yatak odalarındaki ve banyolardaki tüm güvenlik alarmlarını ve kablolu çalışan engelli alarmlarını uzaktan kontrol ederken benzer şekilde fabrikada sistem her departman için aydınlatma, sıhhi tesisat ve HVAC, girişlerin kontrolü, pencerelerin ve motorlu kapıların açılıp kapanmasını yönetir. Ayrıca üretim tesisini, enerji sistemlerini ve saha sensörlerini yönetiyor. Site erişimi kontrol sistemi tarafından yönetilirken, parmak izi tarayıcıları fabrika içindeki kısıtlı bölümlere erişimi kontrol ediyor.

Fabrikadaki makinelerdeki monitörler, gerektiğinde onları açmak ve kapatmak için kullanılıyor. Bu da önemli miktarda enerji tasarrufu sağlayan bir işlevken, fırınlar ve kazanlar önemli ölçüde yakıt tasarrufu sağlıyor. Ayrıca, tehlikeli buharların birikmesini önlemek ve düzenli olarak temiz hava girişi sağlamak için havalandırma sistemi anında tepki vermeye ayarlanmış olan sağlık ve güvenlik meseleleri de ele alınmış oluyor.

Aydınlatma gibi yardımcı sistemler Movicon tarafından sensörler ve/veya bir zaman çizelgesine göre ayarlanıyor ve aydınlatmadan tasarruf ediliyor. Su sahadaki kuyulardan pompalandığı ve yağmur, güneş ve rüzgar monitörleriyle dengelendiği için çimlerin ve bitkilerin sulanması bile kontrol ediliyor, böylece su israfı en aza indiriliyor.

Movicon distribütörü “Kontrol edilebilecek her şey kontrol ediliyor! Çok fütüristik.” diyor. “ Bence bu, Progea’nın Movicon11 paketi tarafından sunulanlar gibi son teknoloji ürünü modüler SCADA kontrolü ile elde edilebilecekler için gerçek bir ölçüt oluşturuyor. ”

#4G #4Gendüstriyelpc #AAEON #ai #akıllışehirler #akıllıulaşım #artificialintelligence #automation #digitalization #digitaltransformation #digitilization #dijitaldonusum #dijitaldönüşüm #edge #edgecomputing #endustri40 #endustriyelbilgisayar #endustriyelotomasyon #endustriyelpc #endüstri40 #endüstriyelbilgisayar #endüstriyelotomasyon #endüstriyelpc #görselkontrol #Ibase #iiot #industrialautomation #industry40 #iot #ipc #ipc4 #intelligenttransportation #machinevision #movicon #movicon11 #moviconnext #otomasyon #panelpc #progea #robotics #robots #sanayidedijitaldönüşüm #scada #selfcheckout #smartcity #smartcities #smartfactories #smartfactory #smartmanufacturing #smartretail #veritoplama #yapayzeka

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

Evden Kontrol Edilen Fabrikalar, Fabrikadan Kontrol Edilen Evler