Movicon Scada Kullanarak, Daha İyi Reçete Yönetimi İle Üretim Esnekliğini ve Verimliliğini Arttırın
Movicon Scada Kullanarak, Daha İyi Reçete Yönetimi İle Üretim Esnekliğini ve Verimliliğini Arttırın

12/7/2019 12:00:00 AM

Movicon Scada Kullanarak, Daha İyi Reçete Yönetimi İle Üretim Esnekliğini ve Verimliliğini Arttırın

Yayınlayan: Busra Kucukcakir

Parti yönetimi ve reçete uygulaması, proses endüstrileriyle en yakından ilişkili terimlerdir, ancak şimdi ayrı imalat ve montaj işlemleriyle de gittikçe daha fazla alakalı hale geliyorlar. Operasyonel hedefler özelleştirme için artan esnekliği içerdiğinden, verimlilikten veya kaliteden ödün vermeden parti yönetiminin önemi öne çıkıyor. Movicon Scada Kullanarak, Daha İyi Reçete Yönetimi İle Üretim Esnekliğini ve Verimliliğini Arttırın

Progea ürün yelpazesi için ürün yetkilileri, “Çoğu proses ve montaj üretim işi, ürün kodları bakımından aynı olsa bile parti kodları bakımından farklı ürün gruplarını içerir” diyor. “Bu, küçük değişikliklerin ve varyasyonların hızlı hareket eden bir üretim ortamına hızlı bir şekilde dahil edilmesine izin vererek bitkilerin daha özelleştirilmiş ürünler üretmesini sağlar.”

Movicon NExT, standart olarak yerleşik, kullanıma hazır ve kolayca yapılandırılabilen, güçlü batch yönetimi işlevselliği dahil, bir dizi gelişmiş özellik sunar. Modül, kullanıcının, kontrol programlamasını yeniden kodlamak zorunda kalmadan ürünler için ‘reçeteler’ oluşturmasını ve bunları hızlı ve kolay bir şekilde uyarlamasını sağlar. Yeni reçeteler oluşturmak ve birçok değişken içeren karmaşık bir süreçte bile bir operatör tarafından basit kontrol yapılmasını sağlamak için kullanıcı dostu bir ortam vardır.

Üretim reçeteleri, kullanıcıların üretilen ürünlerle ilgili çalışma süreci parametreleri içeren veri arşivlerini yönetmelerini sağlar. İstenilen ürünü seçerken, tüm üretim değişkenleriyle ilgili parametre değerleri yüklenir.

Sergio Somaschini“Bu, bir üretim sahasının esnekliğini, farklı kişiselleştirme alanları olabilecek ürünler için reçetelerin yüklenmesini ve uygulanmasını kolaylaştırarak artırıyor” diye açıklıyor. “Üretim hattında kişiselleştirmeye uyum sağlamak için gereken tüm değişiklikler, parti yönetimi sürecinin bir parçası olarak otomatik olarak yapılır, değişim süresini önemli ölçüde azaltır ve verimliliği arttırır.”

Üretim reçeteleri nesneye yöneliktir ve Movicon veri kaydedicileri tarafından gerçekleştirilen aynı kayıt tekniklerini kullanır. Nesne yönelimli ve sihirbaz yardımı ile Movicon içindeki reçete yönetimi daha kolay olamazdı. Kullanıcı basitçe bir “reçete” nesnesi yaratır ve gerekli değişkenleri atar ve ardından sihirbaz fonksiyonu otomatik olarak reçetenin ekran penceresi grafiklerini kullanıcı arayüzü ile oluşturur.

Bu, stiller ve renkler gibi çeşitli özellikler ayarlanarak tamamen özelleştirilebilir. Alternatif olarak, basit reçete görüntüleme penceresi nesnesi, üretim verilerini yönetmek için daha geleneksel bir ortam sağlamak için ızgara biçiminde görüntülenebilir.

“Progea ürünlerinin kullanımı kolaydır. Sezgisel grafiklere sahipler ve toplu üretim süreçleri üzerinde sofistike bir kontrol sunuyorlar, ”diyor Sergio. “Doğru reçete” almak için her iki dünyanın da en iyisi. Fabrika operatörleri bir kez kurulduktan sonra, üretim çıktısını en üst düzeye çıkarmak için birden fazla ürün varyasyonunu kolayca yönetebilir ve bir düğmeye dokunarak ürün değiştirme işlemlerini yapabilir.

Artan rekabetçi küresel pazarlarla birlikte, üretimdeki tanınabilir bir eğilim, her ürünün bireysel gereksinimlere göre uyarlandığı potansiyel olarak “parti büyüklüğü bir” olarak adlandırılan, daha fazla kişiselleştirme düzeyine sahip daha az sayıda ürün için geçerlidir. Bu yeni üretim paradigmasının gerektirdiği esnekliği ancak etkili parti yönetimi stratejileri ile kolaylaştırabilir, ancak bu artan yazılım kodlama süresi pahasına gelirse, bunun kendi kendini yitirmediğinden emin olmamız gerekir. Movicon.NExT tarafından sunulanlar gibi parti yönetimi ve reçete düzenleme özelliklerinin kullanımı kolay ama güçlü olan işlem yöneticileri ve sistem entegratörleri stratejik üretim hedeflerine güvenle odaklanabilir.

4G #4Gendüstriyelpc #AAEON #ai #akıllışehirler #akıllıulaşım #artificialintelligence #automation #digitalization #digitaltransformation #digitilization #dijitaldonusum #dijitaldönüşüm #edge #edgecomputing #endustri40 #endustriyelbilgisayar #endustriyelotomasyon #endustriyelpc #endüstri40 #endüstriyelbilgisayar #endüstriyelotomasyon #endüstriyelpc #görselkontrol #Ibase #iiot #industrialautomation #industry40 #iot #ipc #ipc4 #intelligenttransportation #machinevision #movicon #movicon11 #moviconnext #otomasyon #panelpc #progea #robotics #robots #sanayidedijitaldönüşüm #scada #selfcheckout #smartcity #smartcities #smartfactories #smartfactory #smartmanufacturing #smartretail #veritoplama #yapayzeka

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

Movicon Scada Kullanarak, Daha İyi Reçete Yönetimi İle Üretim Esnekliğini ve Verimliliğini Arttırın