Uygulama Örneği : AI@Edge Çözümleriyle Akıllı Park
Uygulama Örneği : AI@Edge Çözümleriyle Akıllı Park

11/16/2019 12:00:00 AM

Uygulama Örneği : AI@Edge Çözümleriyle Akıllı Park

Yayınlayan: Busra Kucukcakir

AI Edge computing sistemlerin devam eden gelişimi sayesinde, geniş bir uygulama yelpazesi için çözümler sunmak üzere birçok yeni AI (yapay zeka) sistemi geliştirilmektedir. AI Edge kullanımında büyük ilgi gören uygulamalardan biri, garajlarda veya kapalı alanlarda “akıllı park” sistemlerinin kullanılmasıdır. Akıllı Park, otomobilleri giriş ve çıkış noktalarında plaka tanıma teknolojisini kullanarak çalışır. Genellikle, sistem aracın ne kadar süre park edildiğini de belirler ve park ücretini otomatik olarak hesaplar. Akıllı Park sistemleri, başlangıçta yapay görme (machine vision) teknolojisi kullanılarak geliştirilmiştir. Ancak, makine görmeye dayalı sistemlerin bazı sınırlamaları vardır. Araç plakasını tanımak için, otomobilin sürücüler için zorlayabilecek nokta ve açıda yönlendirilmesi gerekir. Yapay görme sistemleri, düşük aydınlatma koşullarında veya sis veya yağmur gibi hava koşullarında düşük performans gösterir. Yapay görme sistemlerinde ayrıca uzmanlık veya standart olmayan sorun plakaları ile ilgili sorunlar olabilir. Yapay görme sistemlerinin sınırlarını aşmak için bir şirket, büyük bir perakende zinciri için AI Edge tabanlı bir çözüm geliştirmiştir. Sistemlerini tam potansiyelini kullanabilecek bir donanım platformu sağlamak için AAEON‘a başvurdular. Uygulama Örneği : AI@Edge Çözümleriyle Akıllı Park

Zorluklar Geliştirici bir AI Edge Akıllı Park çözümü geliştirmede çeşitli zorluklarla karşılaştı. Sistemin çalışması gerekecekti. Edge’te buluta çok az güvenerek, açık bir gömülü ortamda çalışabilmesi ve ayrıca birden fazla kamera ve sensör için destek sağlayabilmesi gerekiyordu.

Edge sistemi Müşterilere hızlı hizmet vermek için, AI sisteminin en üst düzeyde çalışabilmesi gerekir. Bulut tabanlı bir sisteme güvenmek, sistem merkezi sunucu ile iletişim kurarken servisi yavaşlatabilir. Otoparklar ve garajlar genellikle bulut tabanlı sistemlere müdahale edecek tutarsız ağ bağlantılarına sahiptir.

Uygulama Örneği : AI@Edge Çözümleriyle Akıllı Park

Açık Hava Koşulları Sistemin müşterilerin bulunduğu otoparklara veya garajlara yerleştirilmesi gerekir. Kompakt bir sistem esneklik sağlayabilir, ancak en önemlisi, sistemin çok çeşitli koşullarda çalışabilmesi ve tozdan veya araçların egzozundan etkilenmemesi gerekir.

I/O Desteği AI (yapay zeka) uygulaması, otomobil girip çıkarken araç plakalarını okumak için birden fazla kamera girişi gerektirir. Park kapıları ve ödeme kioskları gibi kontrol cihazlarıyla yapılan ek bağlantılar, sistemin faydasını ve etkinliğini artırmaya yardımcı olur.

Çözüm : BOXER-8120AI Geliştiriciyle yakın çalışarak, AAEON, 2019 Tayvan Mükemmellik ödüllü BOXER-8120AI AI@Edge fansız gömülü sistemi en iyi çözüm olarak belirledi.

Sonuç ve Kazanımlar

BOXER-8120AI ile geliştirici, müşterilerinin akıllı otoparklarına güç vermek için bir AI@Edge plaka tanıma çözümü sunabildi. BOXER-8120AI ‘nin gücü sayesinde, geliştiricinin AI (yapay zeka) sistemi, yapay görmeye dayalı çözümlerin ötesinde işlevsellik sağlayabilir. Sistem, plakaları farklı açılardan, farklı aydınlatma koşullarında ve sis, yağmur veya diğer sert hava koşullarında tanıyabilir ve okuyabilir. Geliştiricinin müşterisi, daha akıllı bir akıllı park çözümü ile müşterileri için park etmeyi kolaylaştıran, daha hızlı ve sık sık yapay görmeye dayalı park sistemlerinin neden olduğu sıkıntı yaşamayan bir sisteme sahip olduğu için mutluydu. AI@Edge plaka tanıma ve ödüllü BOXER-8120AI ile güçlendirilmiş akıllı parklanma sistemleri, alışveriş yapanların ve mağaza sahiplerinin deneyimini geliştirmeye yardımcı oluyor.

#4G #4Gendüstriyelpc #AAEON #ai #akıllışehirler #akıllıulaşım #artificialintelligence #automation #digitalization #digitaltransformation #digitilization #dijitaldonusum #dijitaldönüşüm #edge #edgecomputing #endustri40 #endustriyelbilgisayar #endustriyelotomasyon #endustriyelpc #endüstri40 #endüstriyelbilgisayar #endüstriyelotomasyon #endüstriyelpc #görselkontrol #Ibase #iiot #industrialautomation #industry40 #iot #ipc #ipc4 #intelligenttransportation #machinevision #movicon #movicon11 #moviconnext #otomasyon #panelpc #progea #robotics #robots #sanayidedijitaldönüşüm #scada #selfcheckout #smartcity #smartcities #smartfactories #smartfactory #smartmanufacturing #smartretail #veritoplama #yapayzeka

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

Uygulama Örneği : AI@Edge Çözümleriyle Akıllı Park