Movicon 11 Scada ile Biodiesel Tesisi Yönetimi
Movicon 11 Scada ile Biodiesel Tesisi Yönetimi

11/12/2019 12:00:00 AM

Movicon 11 Scada ile Biodiesel Tesisi Yönetimi

Yayınlayan: Busra Kucukcakir

İtalya’nın önde gelen rafine biyodizel üreticisi Movicon SCADA’ya yatırım yaparak üretim sürecini optimize etti. Upgrade ile, yeşil yakıt üreticisinin, gelişmiş üretim yönetimi ile biyodizel ürününe yönelik artan talebi karşılamasını sağlamıştır. İtalya’nın batı kıyısındaki Abruzzo bölgesinde Vasto’da bulunan Fox Petroli, adını rafine edilmiş yan ürünler olarak isimlendirmiştir, ancak son yıllarda çevre dostu yakıtların geliştirilmesine odaklanmıştır. Şirketin en yeni gelişimi, kolza tohumu yağından elde edilen ve dizel motorlu araçlardan daha az zararlı emisyonlar üretmek üzere tasarlanan BIOFOX adlı biyodizel yakıtlardır. Movicon 11 Scada ile Biodiesel Tesisi Yönetimi

Ürüne olan talebin artmasıyla birlikte, tesiste kısa sürede ortaya çıkmaya başlandı. Örneğin, her reaktörün manuel olarak başlatılması gerekiyordu ve hem çalıştırma hem de işletimde tam otomasyon olmadan düzenli bir durma süresi vardı. Sorunları daha da kötüleştirerek, duruş sürelerinin nedenlerini belirlemek, üretim durmalarını uzatmak için genellikle zordu.

Fox Petroli, maksimum verimlilik ve verimliliği garanti edebilecek bir çözüm ile üretim kontrolünü ve yönetimini iyileştirmesi gerektiğini fark etti. Tüm süreci daha uygun maliyetli yapmak. Kritik süreçlerde kontrol edilmesi kolay ve basit iken çözümün güvenilir ve kolayca ölçeklenebilir olması gerekiyordu.

Movicon 11 Scada ile Biodiesel Tesisi Yönetimi

Bu hedefleri gerçekleştirmek için şirket, Progea’nın Movicon SCADA çözümünü öneren otomat sistemleri entegratörü ile çalışmaya başladı. Ethernet üzerinden Siemens S7-300 PLC’ye bağlı üç yedekli Movicon denetleme istasyonu ile bir tesis kontrol ve izleme sistemi kuruldu. Bu mimari, tüm biyodizel tesislerinin prosesleri için güvenilir kontrol ve güvenlik sağlar.

Platform, biyodizel üreten dokuz reaktöre karşılık gelen dokuz proses sektörüne bölünmüş olan tüm tesisin izlenmesi ve denetlenmesi için tasarlanmıştır. Sıralı reaksiyon işlemleri, ham kolza yağını, transesterifikasyon adı verilen bir işlemde alkolle rafine eder ve dizel yağına çok benzer özelliklere sahip yanıcı bir yakıt üretir. Prosesin bir yan ürünü olan gliserin, başka tip endüstriyel proseslerde kullanılmak üzere satılmaktadır.

Movicon 11 Scada ile Biodiesel Tesisi Yönetimi

Denetleyici kontrol sistemi, debimetreler, seviye probları ve sıcaklık probları dahil olmak üzere 50x analog ölçüm noktalarından girdiler alır. Ayrıca, 60x motorların ve pompaların yanı sıra 45x valflerin kontrolünü sağlar. Movicon yazılımı, çalışanların tüm operasyonel parametreleri kolayca tanımlamalarını ve yönetmelerini sağlayan basitleştirilmiş üretim tarifi yönetimi sağlar. Alarmlar ve otomatik raporlama raporları bakım personelini üretimi geri kazanmaya yönlendirir ve sistem ayrıca en sık veya en uzun arıza sürelerinde kaydedilen verilerden alınan geçmiş analizlere ve istatistiklere dayanarak hedeflenen müdahaleler veya önleyici faaliyetler hakkında bilgi sağlar.

Özel olarak tasarlanmış Movicon grafik ekranları kullanarak; Operatör tüm işlemleri ve işlemlerin farklı aşamalarını tesis kontrol odasından rahatça kontrol edebilir ve izleyebilir. Bu, depo deposundan rafinaj ve reaktör proseslerine, ayrıca üretilen malzemelerin stoklanmasına kadar uzanır. Yedekli terminaller, karmaşık ve hassas işlem için en yüksek düzeyde güvenlik ve sürekliliği garanti eder. Üretim sürecinin denetimine ek olarak, sistem, her bir reaksiyon sisteminden elde edilen nihai ürün miktarlarına karşı kullanılan hammadde miktarlarına ilişkin verileri bir SQL Server veritabanına kaydederek, her işlem boyunca genel verimliliği de vurgular.

Tüm analog veriler, olayların detayları ile birlikte üretim analiz raporlarının oluşturulmasını sağlayan veri tabanına da arşivlenir. Veriler, belirli bir sürece göre belirli aralıklarla kaydedilir ve tarihsel olarak günlüğe kaydedilen veriler trend pencerelerinde görüntülenir. Bu, tesisin nasıl performans gösterdiğine dair temel geri bildirim sağlar, böylece kurulum parametrelerinin ürün kalitesini ve tesis verimliliğini optimize etmek için rafine edilebilir. Üretim eğilimlerini temsil eden ve tanımlanmış veya yakınlaştırılmış zaman aralıklarına veya genel olarak tüm üretim periyoduna göre basılabilen ayrıntılı eğri grafikleri.

Biyodizel talebinin hızla artması ile birlikte, bu yeni ve dinamik sektördeki tedarikçilere verimliliklerini artırma ihtiyacı duyulmaktadır. Movicon SCADA yükseltmesi sayesinde, Fox Petroli artık artan talebe, güvenilir, optimize süreçlerin ve kapsamlı tarihsel analizin güvencesiyle cevap vermek için iyi bir konum yakalamıştır.

#4G #4Gendüstriyelpc #AAEON #ai #akıllışehirler #artificialintelligence #automation #digitalization #digitaltransformation #digitilization #dijitaldonusum #dijitaldönüşüm #edge #edgecomputing #endustri40 #endustriyelbilgisayar #endustriyelotomasyon #endustriyelpc #endüstri40 #endüstriyelbilgisayar #endüstriyelotomasyon #endüstriyelpc #görselkontrol #Ibase #iiot #industrialautomation #industry40 #iot #ipc #ipc4 #machinevision #movicon #movicon11 #moviconnext #otomasyon #panelpc #progea #robotics #robots #sanayidedijitaldönüşüm #scada #selfcheckout #smartcity #smartcities #smartfactories #smartfactory #smartmanufacturing #smartretail #veritoplama #yapayzeka

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

Movicon 11 Scada ile Biodiesel Tesisi Yönetimi