Endüstriyel Bilgisayar Tercih Ederken Doğru İşlemciyi Seçmek İçin 5 Tavsiye
Endüstriyel Bilgisayar Tercih Ederken Doğru İşlemciyi Seçmek İçin 5 Tavsiye

11/12/2019 12:00:00 AM

Endüstriyel Bilgisayar Tercih Ederken Doğru İşlemciyi Seçmek İçin 5 Tavsiye

Yayınlayan: Busra Kucukcakir

Önceliklerin tespit edilmesi: Piyasada yeni bir endüstriyel bilgisayar satın almak isteyenler için, sorulması gereken ilk soru “Bilgisayarımın ihtiyaçları için doğru CPU nedir?”. CPU (İşlemci – Merkezi İşlem Birimi) herhangi bir bilgisayar platformunun beynidir. Yüksek performanslı ısı canavarlarından, düşük güç ve giriş seviyesine kadar çeşitlilik gösterirler. Çekirdek sayısını, maksimum turbo hızını veya önbellek boyutunu önemsiyor musunuz? Maliyet tasarrufu veya mevcut en yüksek performansa sahip olmak en önemli mi? Bir CPU’yu seçmeden önce, bilgisayarınızın yapacağı görevleri ve ihtiyaç duyacağınız işlem gücünü tespit etmelisiniz. Endüstriyel Bilgisayar Tercih Ederken Doğru İşlemciyi Seçmek İçin 5 Tavsiye

CPU Performansı: ICC ve Intel, işlemcileri “yüksek performans” ve “düşük performans” olarak iki ana kategoriye ayırıyor. Ancak, artık kimse düşük performanslı işlemci kullanmak istemiyor, ama bunu düşünün, ayrıca ihtiyacınız olandan daha fazla para ödemekten de hoşlanmıyorsunuz. Düşük performans işi yaparsa, düşük performans en iyi seçenektir. Çünkü endüstriyel bilgisayarlar çoğu uygulamada güncelleme bile almadığı için uzun süre ilk performansını koruyarak çalışmaya devam ederler. Intel, yüksek performanslı işlemciler için Core i# adlandırma şemasını kullanır. Bu, düşük bütçe yüksek performansını ile Core i3’ü, maliyet / performansın eşlenik noktası Core i5’i ve en yüksek maliyet ile en yüksek performansı sunan Core i7 ve Xeon serilerini içerir. Core i3 / i5 / i7 hattı, büyük veri setlerinin doğrudan endüstriyel bilgisayarda gerçek zamanlı olarak işlenmesini gerektiren uygulamalara yöneliktir. Örneğin, meyveyi üretim hattından aşağı doğru hareket ettirip boyut, renk ve kusur açısından analiz ederek fotoğrafını çekiyorsanız, o zaman nereye yönlendireceğinize karar verirseniz, saniyenin çok kısa bir sürede yüksek performanslı bir işlemciye ihtiyacınız vardır. Intel’den giriş seviyesinde performans sunan işlemciler genellikle önlerinde Celeron veya Atom adını taşır. Bu işlemciler, tam Windows İşletim Sistemlerini ve öncelikle de metin tabanlı olan 1 veya 2 diğer uygulamayı çalıştırmak için tasarlanmıştır. Örneğin, PC’niz ürünlerde seri numaralarını tarayan bir üretim hattındaysanız ve birisi ağırlığı web tarayıcısı tabanlı bir sisteme yazıyorsa, düşük performanslı bir işlemciye ihtiyacınız vardır. Gereksinimlerinize uygunsa düşük performans mükemmeldir, çünkü daha az güç çeker, daha az ısı oluşturur ve daha az paraya mal olur!

PASSMARK: İşlemcileri doğrudan karşılaştırmanın ortak yolu PassMark puanlarıdır. İşlemciler arasında gerçek dünya performanslarına dayalı doğrudan karşılaştırmalar yapmak için CPUbenchmark.net‘i bir araç olarak kullanabilirsiniz. Yukarıda belirtilen örnek işlemcileri kullanarak, Celeron J1900 1839’luk bir puan alırken, Core i5-6200U 4019’luk bir puan alır. Bu, 6200U’nun J1900’ün hesaplamalarını yaparken iki kattan daha güçlü olduğunu söyler. Performans farklarını görmek için, aralarında tartıştığınız tüm işlemcilerle deneyebilirsiniz.

Endüstriyel Bilgisayar Tercih Ederken Doğru İşlemciyi Seçmek İçin 5 Tavsiye

CPU Güç Tüketimi ve Sıcaklığı: Bu iki faktör doğrudan performansla ilişkilidir. Daha yüksek performans daha fazla güç çekecek ve daha fazla ısı yaratacaktır. Endüstriyel PC tasarımcısı olarak, karttaki güç devresini tasarlarken ve aynı zamanda ısıyı etkin bir şekilde dağıtmak için muhafazayı tasarlarken bunu göz önüne almalıyız. Tüketici olarak, ödemek zorunda olduğunuz elektrik faturasıyla ilgili olarak, elektrik kesintisine önem verebilirsiniz. Elektrik çekme ve ısının ölçülme şekli, Termal Tasarım Gücü için kullanılan TDP’dir. İşlemciler, TDP’lerini üreticilerinin web sitesinde gösterilmekdir. J1900 10 watt TDP’ye sahipken, Core i5 6200U 15 watt TDP’ye sahiptir.

İşlemci Yol Haritası ve Destek Süresi: Bu, genellikle göz ardı edilen, ancak bazı endüstriyel kullanım durumları için çok önemli olabilecek bir faktördür. İşlemci hala üreticiden (Intel veya AMD) alınabiliyorsa, ICC bu işlemci ile üretilmiş olan bilgisayara ürün yelpazesinde vermektedir. ICC, Intel’in Gömülü Yol Haritası’nın bir parçası olan işlemcileri özellikle seçiyor; bu da Intel’in uzun bir süre (genellikle 10 yıldan fazla) bir işlemci üretmeye ve desteklemeye devam edeceklerinin garantisini verir. Bazı şirketler daha düşük bir fiyatla gelebilecek, ancak yalnızca 2 yıl boyunca üretilebilecek olan tüketici yol haritasındaki işlemcileri seçebilir. Çoğu zaman, bu tarihler sonrasında bir problem çıktığında yeni bir seriye geçmek elzem hale gelmektedir İşlemcinin ne kadar süreyle desteklendiğini sağlayabilecek bir ICC ile iletişime geçebilirsiniz. Bu, müşterilerimizin sistemimize çevrelerine uyacaklarına güven duymalarını ve daha sonra yıllarca değişmeden bizden almaya devam etmelerini sağlar.

Endüstriyel Bilgisayar Tercih Ederken Doğru İşlemciyi Seçmek İçin 5 Tavsiye

İşlemci Hızı, Çekirdekler ve Önbellek: Birçok tüketici için, yüksek veya düşük performanslı bir CPU arasında bir karar verdikten sonra, bunlar yapılır, ancak bir CPU’nun kabiliyetine ilişkin başka birçok teknik önlem vardır. Teknik bilgi almak istiyorsanız işte özet:

ClockSpeed: İşlemci hızı olan CPU ClockSpeed GigaHertz’de (GHz) verilmiştir ve işlemcinin ne kadar hızlı çalıştığının bir temsilidir. Yani 3 GHz işlemci, 2,2 GHz işlemciden daha hızlı çalışıyor. Ancak, her işlemcinin belirli bir hızda yapabileceği şey büyük ölçüde değişkendir, bu nedenle bu sayı yalnızca tek bir işlemci ailesi içinde karşılaştırma yaparken kullanışlıdır. Daha yüksek saat hızına sahip bir 6. nesil Core i5 işlemci, daha düşük bir saate sahip bir 6. nesil Core i5 işlemciden daha yüksek performans gösterecektir. Ancak, farklı nesiller veya farklı üreticileri karşılaştırırsanız, saat hızı sayıları tüm detayı açıklayamaz. Bazı işlemciler mevcut sıcaklıklarına bağlı olarak çalıştıkları farklı hızlara sahiptir. Temel hız CPU’nun normalde çalıştığı hız olacaktır, ancak zor bir görev verirseniz Turbo Hızına geçecektir, ancak yalnızca birkaç saniye boyunca, o zaman işlemci çok ısınır ve otomatik olarak kendini yavaşlatır. , bu yüzden aşırı ısınmaz. Bu, ICC’nin üreticileri cihazları tasarlarken ısınmayı da dikkate alır. Bilgisayarlarımızın, rakiplerimizin bilgisayarlarından daha uzun süre Turbo Turbo’da kalabilecekleri ısıyı etkin bir şekilde dağıtmalarını istiyoruz.

Endüstriyel Bilgisayar Tercih Ederken Doğru İşlemciyi Seçmek İçin 5 Tavsiye

Önbellek: CPU Hızı, Çekirdekler ve ÖnbellekBu, hesaplamalarda hemen kullanım için işlemcide bulunan ve depolama alanındaki miktardır. Doğrudan CPU’ya yerleşik olan gerçekten hızlı RAM gibidir. Önbellek ne kadar fazlaysa, RAM’ınız veya SSD’niz ihtiyaç duyduğu verileri gönderirken işlemcinizin beklemesi daha az bekler.

Çekirdekler: Bir CPU çekirdeği, işlemcinin içindeki fiziksel bir işlem birimidir. Bir CPU’nun 4 çekirdeği varsa, aynı anda 4 farklı görevi gerçekleştirebilir. İplikler benzer bir fikir ancak donanımda olmayan bir yazılımda uygulanmaktadır. İki ipliğe sahip bir çekirdek, aynı anda iki görevi yerine getireceği anlamına gelir, ancak gerçekte aynı anda yapmak yerine aralarında hızlı bir şekilde ileri geri geçiş yapacaktır. Çekirdek sayısı, iş parçacığı sayısından daha önemlidir. Birçok hesaplama işlemi tüm çekirdeği aynı anda kullanamaz. Genel olarak, tek bir çekirdeğin hızı çekirdek sayısından daha önemlidir.

#4G #4Gendüstriyelpc #AAEON #ai #akıllışehirler #artificialintelligence #automation #digitalization #digitaltransformation #digitilization #dijitaldonusum #dijitaldönüşüm #edge #edgecomputing #endustri40 #endustriyelbilgisayar #endustriyelotomasyon #endustriyelpc #endüstri40 #endüstriyelbilgisayar #endüstriyelotomasyon #endüstriyelpc #görselkontrol #Ibase #iiot #industrialautomation #industry40 #iot #ipc #ipc4 #machinevision #movicon #movicon11 #moviconnext #otomasyon #panelpc #progea #robotics #robots #sanayidedijitaldönüşüm #scada #selfcheckout #smartcity #smartcities #smartfactories #smartfactory #smartmanufacturing #smartretail #veritoplama #yapayzeka

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

Endüstriyel Bilgisayar Tercih Ederken Doğru İşlemciyi Seçmek İçin 5 Tavsiye