Endüstriyel bilgisayarlar kontrol cihazı olarak kullanılırsa…
Endüstriyel bilgisayarlar kontrol cihazı olarak kullanılırsa…

11/12/2019 12:00:00 AM

Endüstriyel bilgisayarlar kontrol cihazı olarak kullanılırsa…

Yayınlayan: Busra Kucukcakir

Kontrol: Endüstriyel Bilgisayarların kontrol cihazı olarak kullanılması, standart olmayan kontrol algoritmaları uygulama yeteneğini kullanarak verimliliği artırabilir. Bu algoritmalardan en faydalı olanı yapay zeka alanındadır (AI). Burada bir proses mühendisi, operatörlere verim, kısıtlamalar veya belirli bir durum için beklenen sonuçlar hakkında bilgi vermek için enerji / malzeme dengeleri ve reaksiyon hızları gibi şeylere göre verileri değiştirebilir. Veriler daha sonra maksimum verimlilikte çalışma için girmeleri gereken parametreler hakkında önerilerde bulunmaları veya tavsiyelerde bulunmaları için operatöre sunulabilir. Seri üretim proseslerde, endüstriyel bilgisayarlarda bir çok farklı reçete saklanabilir. Operatör, otomatik reçete yönetimi sayesinde, ekipmanın zaman kullanımını hızlandırabilir ve hatalı operatör girişlerini en aza indirmeye yardımcı olabilir. Bazı çizelgeleme görevleri aynı zamanda otomatik olmalarını da sağlar. Bu görevler genellikle gerekli değildir ve yoğun talep dönemlerinde isteğe bağlı elektrik kullanıcılarının yük atma gibi uygulamaları içerir. İşlemdeki değişiklikleri sürekli olarak gerçekleştirmek için PC’yi kullanmak mümkündür. Bununla birlikte, bunun, bu kullanım için PC’nin kullanılabilirliğini ve ayrıca diğer güvenlik / güvenilirlikle ilgili endişeleri azaltabilecek çevrimdışı fonksiyonlara karşı tartılması gerekir. Genel olarak, PC doğrudan sürekli bir düzenleyici kontrol cihazı olmak için uygundur. Endüstriyel bilgisayarlar kontrol cihazı olarak kullanılırsa…

Mühendislik: Mühendislerin verimliliğini artırmak için çevrimdışı olarak birkaç yazılım paketi uygulanabilir. MS Excel gibi bir elektronik tablo programı, standart sapma analizi, enerji kullanımı hesaplamaları ve ürün değerlerini gerçekleştirmek için hücrelerde bulunan verilerin manipülasyonuna izin verebilir ve ardından sonuçları yönetim için yoğunlaştırılmış formda grafik haline getirebilir. Katalog numarası bilgilerini ve vana ve pompa gibi ekipmanların bakım kayıtlarını saklamak için Dbase III gibi bir ilişkisel veritabanı yöneticisi kullanılabilir. Çizim paketleri, disklere kaydedilebilecek çizimleri oluşturmak ve çizimlerin gerektiğinde kolayca değiştirilmesini sağlamak için kullanılabilir. Disklerdeki tarihsel eğilimlerin veri analizi, grafik kayıtlarından çok daha kolay ve daha kullanışlıdır.

Kontrol Cihazı Olarak Panel PC Üretkenliği Artırabilir: Veriler her zaman zaman damgalıdır ve oynatma için kolayca alınır. MS Excel gibi ofis ortamları için oluşturulan yazılımlar kontrol sistemi yazılımıyla birleştiğinde çok faydalı olabilir. Kontrol sistemi yazılımı, kontrol sistemi trend verilerini otomatik olarak bir çalışma sayfası dosya formuna dönüştürebilir. Bu özellikle, elektronik tablo hücrelerine manuel olarak veri girişi yapılmasını önlediğinden büyük miktarda raporlama veya analiz yapılması beklendiğinde yararlıdır. Çoğunlukla arşivleme özellikleri, verilerin ortalama biçimde girilmesine izin veren çalışma sayfası arayüzü ile sağlanır. Bu, veriyi daha kolay depolama ve manipülasyon için azaltılmış formda sunacaktır.

Endüstriyel bilgisayarlar kontrol cihazı olarak kullanılırsa…

Yönetim: Alarmların ne zaman alındığını, ne zaman onaylandığını ve alarmın ne zaman çalındığını ayrıntılarıyla bildiren alarm günlükleri, yönetim personeline sürecin ne kadar etkili bir şekilde yürütüldüğü konusunda çok fazla bilgi verir. Çevrimiçi vardiya raporları, günün üretimini hızlı bir şekilde özetleyebilir ve gelecekteki üretimin zamanlamasına yardımcı olabilir. Elektronik çizelge tipi programlardan gelen raporlar ve grafikler, yönetimin bitki katında neyin geçmekte olduğunu anlama ve izleme kabiliyetini arttırır.

Fabrikalarda Endüstriyel PC’ler: Bir süreci incelemek ve analiz etmek isteyen herkes, sıradan kullanıcılar için tasarlanan fansız endüstriyel bilgisayar ve yazılımla bunu kolayca yapabilir. İşlemin toplu, sürekli, ayrık, esnek veya bunların bir kombinasyonu olup olmadığına bakılmaksızın, PC ve uygulamalar yazılımı seçilen işlem verilerini toplamak, bölümlerini veya bu verilerin tümünü kalıcı bir kayıt olarak depolamak için kullanılabilir, bu verileri gerçek olarak analiz eder. tam renkli vektör grafikleri ve dinamik mühendislik çizelgeleri ile tam zamanlı ve aynı verileri daha yüksek denetim seviyelerine geçirin.

Endüstriyel bilgisayarlar kontrol cihazı olarak kullanılırsa…

Uygulamalar: Uygulamalar, kimya endüstrisinde malzeme akışının analizinden, gıda endüstrisinde üretim sayımından, otomotiv parça imalat endüstrisinde hat yönetimine ve hatta çevre ve tesis yönetim sistemleri üzerinde denetimden farklıdır. Çok çeşitli uygulamalar ve endüstrilerde ve birincil sorumluluğu ürünlerin imalatında olan kişiler tarafından kullanılmak için, denetim yazılımı güçlü olmalıdır; yani, birçok kullanıcının ihtiyaç duyduğu geniş bir işlev setini gerçekleştirebilmelidir. Varsa, programlama gereksinimleri ihmal edilebilir düzeyde olmalıdır.

Yazılımın yapılandırılması, boşlukların doldurulması, kullanıcıların süreç ve süreç kontrol sisteminin anlaşılması etrafında oluşturulan uzmanlık bilgisi ile doldurulması gerekir. Grafiklerin kullanımı basit olmalı, ancak sürecin herhangi bir temsilini veya simülasyonunu gösterebilmelidir. Neredeyse her kullanıcının gereksinimi olan trend, zaman içinde çok sayıda işlem değişkenini yapılandırması ve analiz etmesi kolay olmalıdır. Veri analizi basitleştirilmiş ve bir mühendisin elektronik tablo formatı ile yapıcı şekilde güçlü olmalıdır. Manuel veri girişinin hatalarını ve hantal doğasını ortadan kaldırmak için işlem verilerinin elektronik tabloların belirlenmiş hücrelerine otomatik olarak girilmesi gerekir. Elektronik tablo biçiminden rapor oluşturma, basılı rapor üretiminde kolaylık sağlar.

Gerçek sensör değerlerine ve hatta Boole mantığına dayalı dinamik hesaplamaların eklenmesiyle güçlü yeteneklerin doğasında olması gerekir. Kullanıcı anında veriyi örneklemek ve toplamak için kullanılan stratejileri değiştirebilmeli ve gerçek veya hesaplanmış bir olayın meydana gelmesinin yanı sıra saat zamanına dayalı veri toplama kurallarını sıralayabilmelidir.

#4G #4Gendüstriyelpc #AAEON #ai #akıllışehirler #artificialintelligence #automation #digitalization #digitaltransformation #digitilization #dijitaldonusum #dijitaldönüşüm #edge #edgecomputing #endustri40 #endustriyelbilgisayar #endustriyelotomasyon #endustriyelpc #endüstri40 #endüstriyelbilgisayar #endüstriyelotomasyon #endüstriyelpc #görselkontrol #Ibase #iiot #industrialautomation #industry40 #iot #ipc #ipc4 #machinevision #movicon #movicon11 #moviconnext #otomasyon #panelpc #progea #robotics #robots #sanayidedijitaldönüşüm #scada #selfcheckout #smartcity #smartcities #smartfactories #smartfactory #smartmanufacturing #smartretail #veritoplama #yapayzeka

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

Endüstriyel bilgisayarlar kontrol cihazı olarak kullanılırsa…