OPC Server: Movicon Connext ile tüm saha cihazlarınıza erişin!
OPC Server: Movicon Connext ile tüm saha cihazlarınıza erişin!

11/10/2019 12:00:00 AM

OPC Server: Movicon Connext ile tüm saha cihazlarınıza erişin!

Yayınlayan: Busra Kucukcakir

Bir OPC Server, farklı protokoller ile haberleşen herhangi bir PLC, RTU, DCS ve diğer Modbus cihazlarını, tek bir Modbus protokolü ile diğer uyumlu cihazlara bağlantı sağlar. Ayrıca OPC Server, tüm cihazları yoklayan ve bağlantısı kesilmiş cihazları yoklama döngüsünden hariç tutan bir Gelişmiş Yoklama Motoruna sahiptir. Bağlantısı kesilen aygıt tekrar çevrimiçi olduğunda, yoklama döngüsüne geri eklenir. Bu, bir iletişim kanalı altında birden fazla cihaz varken herhangi bir cihaz çaldığında gecikmeleri önler. OPC Server: Movicon Connext ile tüm saha cihazlarınıza erişin!

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti. tarafından Türkiye’de sunulan Movicon Connext, OPC UA teknolojisini kullanarak farklı fabrika IT ve OT seviyelerini birbirine bağlamak için çok sayıda iletişim protokolünü işleyebilen bir I/O Sunucusudur.

Movicon Connext , çok sayıda protokolü destekleyen bir OPC UA Sunucusu, altyapı ve binalar için kullanılan endüstriyel tipte. Ağ Geçidi (gateway), Tarihçi (historian) / Veri Kaydı (datalogler), yedeklilik (redundancy), OPC UA sunucusu ve istemci (server ve client), IIoT protokolleri ve daha fazlası gibi gelişmiş özellikleri destekler. Ve farklı bağlantı ihtiyacı için ideal çözüm olarak IT ve OT fabrika seviyeleri arasındaki M2M olmasıdır.

OPC Server: Movicon Connext ile tüm saha cihazlarınıza erişin!

Progea, endüstriyel otomasyon pazarında Movicon Connext ürününü piyasaya sürdü. Üretici olarak Progea, uzun yıllardır elde ettiği deneyim sayesinde endüstriyel iletişim protokollerinde ve OPC UA’da nasıl olduğunu bilir. Movicon Connext , tüm uygulamalarınıza tek bir endüstriyel otomasyon verisi kaynağı sağlayan endüstrinin lider otomasyon platformu olan Automation Platform.NExT teknolojisine dayanmaktadır. Movicon Connext , kullanıcılara endüstriyel veriler için tek bir kaynak sağlamak amacıyla OPC UA (birlikte çalışabilirlik için otomasyon endüstrisinin standardı) ve BT iletişiminden (SNMP, IIoT gibi) yararlanır.

Platform, müşterilerimizin performans, güvenilirlik ve kullanım kolaylığı gereksinimlerini karşılamak için geliştirilmiş ve test edilmiştir.

OPC Server: Movicon Connext ile tüm saha cihazlarınıza erişin!

Movicon Connext , çok çeşitli endüstriyel ve altyapı cihazları ve fieldbus için iletişim sağlar ve herhangi bir standart istemciyle (client) OPC UA bağlantısını yönetir. Ayrıca, Ağ Geçidi (gateway), Tarihçi (historian), Alarmlar ve Koşullar, IIoT, yedeklilik (redundancy) gibi güçlü özellikleri yönetir.

Özellikler ve avantajlar:

Özellikle uzak telemetri tipi uygulamalar için tasarlanmıştır. İçerdiği sağlam iletişim algoritmaları sayesinde gürültülü ağlar sorun olmaktan çıkar. Radyo veya uydu gibi düşük bant genişlikli ağlar için mükemmeldir. Modbus TCP, RTU ve ASCII iletişim modları dahilidir. Hem Modbus Master hem de Slave cihazlarını destekler. Akış veya Datagram TCP veya Datagram UDP seçenekleri dahildir. Gelişmiş teşhis için sağlanan iletişim istatistikleri sağlar. Ethernet, seri, radyo, uydu veya çevirmeli modem üzerinden bağlantı imkanı mevcuttur. Cihazların sorgulandığı tam zamanı kontrol edilebilir. Yedeklilik (redundancy) işlevselliği, cihazlara giden birden fazla bağlantı imkanı sağlar. Aynı PC üzerinde birden fazla kurulum kullanarak yük dengeleme. Sınırsız sayıda Modbus slave tanımı.

#4G #4Gendüstriyelpc #ai #akıllışehirler #artificialintelligence #automation #digitalization #digitaltransformation #digitilization #dijitaldonusum #dijitaldönüşüm #edge #edgecomputing #endustri40 #endustriyelbilgisayar #endustriyelotomasyon #endustriyelpc #endüstri40 #endüstriyelbilgisayar #endüstriyelotomasyon #endüstriyelpc #görselkontrol #iiot #industrialautomation #industry40 #iot #ipc #ipc4 #machinevision #movicon #movicon11 #moviconnext #otomasyon #panelpc #progea #robotics #robots #sanayidedijitaldönüşüm #scada #selfcheckout #smartcity #smartcities #smartfactories #smartfactory #smartmanufacturing #smartretail #veritoplama #yapayzeka

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

OPC Server: Movicon Connext ile tüm saha cihazlarınıza erişin!