Üretim Aşamasında Endüstriyel Panel PC Nasıl Test Edilir?
Üretim Aşamasında Endüstriyel Panel PC Nasıl Test Edilir?

10/31/2023 1:01:40 PM

Üretim Aşamasında Endüstriyel Panel PC Nasıl Test Edilir?

Yayınlayan: Nurşah Kuşaksızoğlu

Üretim Aşamasında Endüstriyel Panel PC Nasıl Test Edilir?

Bilgi çağının gelişme hızıyla birlikte akıllı donanımlar geniş bir uygulama pazarını başlattı ve hayatın her alanında artan yapay zeka talebiyle birlikte, giderek daha fazla akıllı donanım ilerleme ve gelişmenin vazgeçilmez yardımcılarından biri haline geldi. Bunların arasında endüstriyel akıllı otomasyon, akıllı kontrol, akıllı üretim ve diğer alanlarda kullanılan endüstriyel dokunmatik ekran ekipmanları da daha geniş bir geliştirme fırsatına sahiptir. Üstün ürün performans konfigürasyonu sayesinde endüstriyel dokunmatik ekran ekipmanları giderek diğer popüler endüstrilere doğru genişledi.

Peki pek çok uygulamada endüstriyel bilgisayar üreticilerinin gereksinimleri nelerdir? Kaliteli bir endüstriyel bilgisayar ne gibi testlerden geçmelidir?

 Touch Think Lab'da Endüstriyel Panel PC Nasıl Test Edilir?

Yüksek ve Düşük Sıcaklık Dayanımı Testi  

Öncelikle endüstriyel dokunmatik monitörler ve all-in-one panel PC'ler için bazı özel ortamlarda yüksek ve düşük sıcaklık direnç testi şarttır. Ürünlerin yüksek sıcaklıktaki bir ortama uyarlanabilirliği test edilerek olası hatalar veya gizli tehlikeler bulunabilir. Şu anda, ICC ürünleri üretim laboratuvarında, kullanıcıların ürün sıcaklığına yönelik ihtiyaçlarını tam olarak karşılayan -20 ~ + 70 °C ve -40 ~ + 70 °C sıcaklık testi ekipmanları da dahil olmak üzere bir dizi programlanabilir sabit sıcaklık ve nem test ekipmanı bulunmaktadır.

Aynı zamanda sıcaklık açısından ICC ürünleri, yüksek sıcaklıkta depolama, yüksek sıcaklıkta çalışma, düşük sıcaklıkta depolama, düşük sıcaklıkta çalışma için deneysel tespit ve testleri destekler. Tüm IPC4 ve EcoIPC4 serisi ürünleri -10°C'den +60°C'ye kadar çalışma sıcaklığını destekler.

Su Geçirmezlik Testi

Endüstriyel dokunmatik ekranlı panel PC'nin önemli özelliklerinden biri olan toza ve suya dayanıklılık, ticari sınıf all in one PC'leri ayırt eden önemli göstergelerdir. IPC4 ve EcoIPC4 endüstriyel bilgisayarlar, her türlü toz, su, yağ lekesi ve diğer zorlu kullanım ortamlarının gereksinimlerini karşılayan, harici yabancı maddelerin bilgisayarın veya monitörün içine girmesini önleyen, IP65 toz geçirmez ve su geçirmez, gerçek anlamda düz bir panel ile üretilmiştir. Ve servis ömrünü etkili bir şekilde uzatır. 

iç mekan, makine, duvar, zemin içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Su geçirmezlik kalitesinin tespiti açısından üretim laboratuvarı, yüksek sıcaklıklar ve yüksek nemde depolama, yüksek sıcaklık ve yüksek nemde çalışma vb. gibi çeşitli deneysel tespit ve testler sunar. Farklı açılardan su dökme testleri aracılığıyla, su monitörün veya panel PC'nin çoklu su ortamında kullanım durumunu kontrol edilir ve ani arızaları önlenir.

Elektrostatik Deşarj Testi

Operatör, temas deşarjı ve ürün yüzeyinin hava deşarjı yoluyla ürünlerin elektrostatik deşarja karşı koruma yeteneğini test edecektir. Laboratuvarda standart çalışma ile ürünlerin antistatik performansının test edilmesi amacıyla elektrostatik deşarj tabancası ve elektrostatik deşarj masaları kullanılmaktadır.

 duvar, iç mekan, mobilya, tasarım içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Aynı zamanda örneğin teşhis ve tedavi amaçlı tıbbi ekipmanların uygulanmasında elektrostatik deşarj, tıbbi ekipmanın onaylanması gereken kalite testlerinden biridir. Ayrıca radyasyonun bozulması ve güvenlik düzenlemeleri de tıbbi uygulamalar için gerekli olan testlerdendir.

 Titreşim Direnci Testi

Endüstriyel dokunmatik ekranlı panel PC'lerin ve endüstriyel monitörlerin yerleşik ekran, demiryolu taşımacılığı ve otomatik üretim hattı gibi bazı uygulamalarında titreşim kaçınılmaz olarak meydana gelecektir. Ürün anti-şok testi sayesinde ürün yapısının ve ambalaj tasarımının depolama ve taşıma sürecinde mekanik titreşim gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını tespit edebilir ve ayrıca ürünün titreşim ortamlarındaki kritik değerini kontrol edebiliriz. 

iç mekan, duvar, suya batmak, lavabo, tasarım içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Üretim Laboratuvarı'nda düşme test cihazı ve darbeye dayanıklılık test ekipmanları bulunmaktadır. Farklı frekans ayarları aracılığıyla ürünlerin darbeye dayanıklılık performansı test edilebilir. Bu aynı zamanda araca monteli ekran uygulamaları geliştirmedeki avantajlarımızdan biridir.

Buna ek olarak, ürünlerin ayrıca voltaj dayanım testi, güç adaptasyonu testi, topraklama testi ve diğer birçok kalite testini gerçekleştirmesi gerekir; çok sayıda sıkı test, güvenilir ürün kalitesiyle kullanıcılara daha iyi uygulama deneyimi getirecek ve kullanıcıların uygulama zorluklarını çözmelerine yardımcı olacaktır.

 

 

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

Üretim Aşamasında Endüstriyel Panel PC Nasıl Test Edilir?