Sunucuların Çalışma Sistemleri
Sunucuların Çalışma Sistemleri

8/30/2023 10:51:19 PM

Sunucuların Çalışma Sistemleri

Yayınlayan: Nagehan Karatepe

AAEON'un Yeni Sunucu Sistem Serisi

Sunucuların Çalışma Sistemleri Nasıldır?

Serverların çalışması, bilgisayarlar ile kıyaslandığında; sunucular daha fazla belleğe, ağ bağlantısına, sabit sürücüye ve CPU’ya sahip olmaktadır. Dolayısı ile web sayfasını oluşturan kodların kısa süre içerisinde çok daha fazla kişi tarafından görüntülenebilmesine olanak tanımaktadır. Web sunucusu üzerinden örnek vermek gerekir ise; ağın dışındaki kullanıcıların sunucuya erişim sağlayabilmeleri için IP adreslerinin olması gerekmektedir. Her web sitesinin 0 ile 255 arasındaki sayılardan oluşan 4 sayının birleşimi ile elde edilmiş bir IP adresi bulunmaktadır. DNS sistemi, internet kullanıcıları ile web sitelerini IP adreslerini kullanarak birbirlerine bağlamaktadır. Adres çubuğuna bir site ismi yazıldığında, IP adresine dönüştürülmekte ve istenen içerik depolanan sunucudan çıkartılarak kullanıcının bilgisayarına iletilmesi sağlanmaktadır.

Sunucu işletim sistemleri, bilgi işlem uzmanlarının, altyapıları üzerindeki kontrollerini maksimum düzeye çıkarmalarına yardımcı olan, bu arada yüksek düzeyde kullanılabilirlik ve idare maharetleri sunan işletim sistemleridir. İçerdiği idare araçları sayesinde bir hayli görevi otomatik olarak yapabilmekte, dolayısıyla işletme fiyatları büyük ölçüde azaltılabilmektedir. İçerdikleri özellikler ve işlevler sayesinde işletmeler; güvenli, emin ve kuvvetli bir sunucu ortamına sahip olmaktadır.

 

AAEON'un yeni Sunucu Sistemi serisi, AI teknolojisinin geleceği için temel oluşturur. 2. Nesil Intel® Xeon® Ölçeklenebilir İşlemciler (eski adıyla Cascade Lake) ile oluşturulan AAEON Sunucu Sistemleri, yüksek güçlü bilgi işlem sağlamak için yetenek ve ölçeklenebilirliğe sahiptir.

AAEON'un sunucu sistemleri esnektir ve yüksek işlem gücünü korurken çok cihazlı dağıtıma izin vermek için projenize entegre edilebilir.

 

4U Raf Tipi Sunucu sistemiyle gelişmiş ağ güvenliği özelliklerinin yanı sıra güvenilir çalışma sunar. Bir uygulamanın iş yükü taleplerine göre verimliliği optimize etmek için esnek ve uyumlu PSU ve soğutma seçenekleriyle de çeşitli proje gereksinimlerini karşılamayı kolaylaştırır.

 

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

Sunucuların Çalışma Sistemleri