Endüstriyel Panel PC Satın Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler
Endüstriyel Panel PC Satın Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

3/26/2023 6:30:05 PM

Endüstriyel Panel PC Satın Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yayınlayan: Tamer Yiğit

Endüstriyel Panel PC seçerken dikkat etmeniz gerekenleri bir araya getirdik.

Endüstriyel Panel PC'ler, geleneksel masaüstü bilgisayarların sağladığı avantajları dokunmatik ekran kontrolüyle birleştirirler. Endüstriyel Panel PC'lerin birçok tutma, bağlantı ve montaj seçeneği bulunur ve bu özellikler sayesinde insan-makine arayüzü (HMI), otomasyon veya endüstriyel kontrol uygulamaları için uygun hale gelirler. Ancak, özel projeniz ve kurulum ortamınıza uygun doğru sistemi seçmek zor olabilir. İşte Endüstriyel Panel PC satın almadan önce dikkate almanız gereken bazı faktörler.

 

Kapasitif (PCAP) veya Rezistif Dokunmatik Ekranlar?

Endüstriyel Panel PC'ler, kapasitif (PCAP) ve rezistif olmak üzere iki farklı tür dokunmatik ekrana sahiptirler. Kapasitif (PCAP) dokunmatik ekranlar, dokunmatik yüzeydeki etkileşimle oluşan elektrostatik alan müdahalesini kullanarak temasın konumunu algılarlar. Buna karşılık, rezistif ekranlar, parmak veya stilus baskısıyla ekran içindeki direnci değiştirerek temas noktasını gösterirler. Kapasitif (PCAP) dokunmatik ekranlar, detaylı dokunmatik hassasiyet ve hafif basınç temas algılama gerektiren uygulamalarda tercih edilirler. Diğer yandan, operatörlerin eldiven takabileceği endüstriyel ortamlarda, rezistif ekranlar sıklıkla tercih edilirler. IPC4 Endüstriyel Panel PC'ler, her iki dokunmatik ekran türünü de sunarak, uygulamanıza en uygun olanı seçmenize olanak tanır.

 

 

​​Panel PC’nin montaj şekli

Herhangi bir endüstriyel düz Panel PC satın almadan önce, IPC4 Endüstriyel Panel PC'nin nereye monte edileceğini düşünün. Başka bir muhafaza veya makine içine sabitlenecek mi, bir brakete takılacak mı yoksa bir duvara monte edilecek mi? IPC4 Endüstriyel Panel PC bir kiosk, büyük bir cihaz veya herhangi bir muhafazada gömülü olacaksa doğru boyutlu panel seçimi önemlidir. Kurulum gecikmelerini önlemek için düşünmeyi düşündüğünüz her IPC4 Endüstriyel Panel PC'nin boyutunu, derinliğini kontrol ettiğinizden emin olun. Ekipmanlarınızın, araçlarınızın veya makinalarınızın bir PC paneli gerektiriyorsa, bir panel montaj seçeneği olan IPC4 Endüstriyel Panel PC'yi düşünmelisiniz. Panel montajı, dokunmatik yüzeyin muhafazanın ön yüzeyine düz olarak monte edilmesine izin verir, panelin bir duvara veya standa monte edilmesinin aksine. Bu montaj düzenlemesi, sık sık temizlik gerektiren gıda üretimi veya partikül yoğun ortamlarda genellikle popülerdir. IPC4 Endüstriyel Panel PC'leriniz, ihtiyaçlarınıza uygun birçok montaj seçeneğiyle birlikte gelir.

 

 

IP Derecelendirmesi Önemli mi?

Bir Endüstriyel Panel PC'nin IP (Giriş Koruma) derecesi, kullanmayı planladığınız ortama bağlı olarak önemli bir düşünce noktasıdır. IP derecesi, muhafazanın sıvı ve katı müdahalelerini ne kadar etkili bir şekilde sızdırmaz hale getirdiğini gösterir. Endüstriyel Panel PC'ler genellikle IP65 veya IP67 derecelendirme sahiptir. IP derecelendirmesindeki ilk rakam, müdahaleye neden olan katı maddeleri, operatörlerin parmaklarından enkaz ve toza kadar durdurma yeteneğini gösterir. En yüksek katı müdahale derecelendirmesi 6'dır ve sistem toz partiküllerine bile karşı korunur. IP derecelendirmesindeki ikinci rakam, muhafazanın sıvı sızdırmazlığının ne kadar etkili olduğu ile ilgilidir. Bu sınıf için en yüksek derecelendirme 8'dir, bu da tüm kasanın su geçirmez olduğu ve 1 metreden daha derine batırılabileceği anlamına gelir.

 

 

Hangi boyutta Endüstriyel Panel PC'ye ihtiyacınız var?

IPC4 Endüstriyel Panel PC'lerinin avantajlarından biri, neredeyse her duruma uyacak şekilde 7 inç'ten 2,38 inç'e kadar geniş bir boyut aralığında gelmeleridir. Doğru boyutu seçerken, uygulamanıza bağlı olarak bir dizi faktörle sınırlı kalabilirsiniz. Panel PC'nin bir kol ya da stand üzerine monte edilip edilmeyeceğini veya başka bir yere yerleştirileceğini düşünmek gerekir. Eğer montaj yapılacaksa, IPC4 sisteminin ağırlığı da bir faktör olabilir. Bunun yanı sıra, gösterge panelinin çözünürlüğü, gösterilmesi gereken görüntünün netliği ve boyutu da göz önünde bulundurulmalıdır. Uygulamanın standart (4:3) veya geniş ekran (16:9) ekran formatını gerektirip gerektirmediği de IPC4 Panel PC'lerimizde bulunan ekran seçenekleri arasında düşünülmesi gereken bir diğer husustur.

 

 

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

Endüstriyel Panel PC Satın Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler