NVIDIA GPU ve Endüstriyel Bilgisayar
NVIDIA GPU ve Endüstriyel Bilgisayar

1/8/2023 6:29:40 PM

NVIDIA GPU ve Endüstriyel Bilgisayar

Yayınlayan: Özgür Uzay Çalışkan

NVIDIA GPU ve Endüstriyel Bilgisayar

 

NVIDIA, önde gelen yeniliklerle ve GPU teknolojisi gelişimini sürekli ileriye taşıyarak GPU pazarına uzun süredir hakimdir. Milyarlarca dolarlık bir sektöre dönüşen GPU pazarları, grafik ve oyun sektöründen AI (yapay zeka), ML (makine öğrenimi) ve DL (derin öğrenme) çözümlerine doğru genişledi. Bu çeşitli uygulama türleri, CPU'nun yürütmesi zor olabilecek karmaşık hesaplamaları aynı anda gerçekleştirebilen çok sayıda çekirdeği nedeniyle GPU'lar gerektirir. Bu nedenle GPU'lar, daha hızlı ve daha verimli işleme için CPU'nun iş yükünü hafifleten performans hızlandırıcılardır.

NVIDIA GPU'lu Endüstriyel PC, uçta karmaşık algoritmaları çalıştırmada ultra sağlam PC mimarisini GPU'nun güçlü yetenekleriyle birleştirir. Karmaşık matrisi, vektörleri vb. paralel olarak hesaplamaya yönelik GPU yeteneği, GPU'yu AI, ML ve DL içeren akıllı uç bilgi işlem çözümleri için harika bir performans hızlandırıcı yapar. Bununla birlikte, endüstriyel uygulamalar genellikle standart masaüstü bilgisayarların kolayca arızalanacağı aşırı çevresel zorluklarla birlikte gelir. Özellikle görev açısından kritik uygulamalar için, dağıtımlar sırasında kesinti süresi risklerini azaltmak için güvenilirlik, dayanıklılık ve uzun ömür bir önceliktir. NVIDIA GPU'lu Endüstriyel PC, gerçek zamanlı makine çıkarımı gibi gelişmiş çözümler için güçlü GPU hızlandırıcılara sahip sağlam bir bilgisayardır.

2-16 çekirdekle donatılmış olarak gelen günümüz CPU'larının aksine, GPU'lar binlerce çekirdekten oluşur ve bu da onları yapay zeka modellerinde yaygın olarak kullanılan matris çarpma ve toplama gibi büyük bir lineer cebir yığınını tek bir komutla, birden çok veriyle hesaplayabilir hale getirir.

Karmaşık çözümler çalıştırırken zorlu ortamlara dayanma yeteneği, çeşitli sağlam özellikleri ve dayanıklı bileşenleri sayesinde NVIDIA GPU'lu endüstriyel PC tarafından elde edilir. Dirençler, kapasitörler, PCB'ler, elektrik bobini, mahfazalar ve I/O'lar dahil olmak üzere tüm dahili ve harici bileşenler endüstriyel standartları karşılayacak şekilde özenle seçilmiştir. Bununla birlikte, bunlar, aşırı sıcaklık aralığı, sağlam darbeye dayanıklılık, sürekli titreşim direnci, güç yönetimi koruması ve daha fazlasını içeren bir NVIDIA GPU ile donatılmış gerçekten sağlam bir endüstriyel PC'nin ana faktörlerinden bazılarıdır. Standart masaüstü bilgisayarlara veya iş istasyonlarına kıyasla NVIDIA GPU'lara sahip endüstriyel bilgisayarlarda, genellikle endüstriyel uygulamalarda bulunan eski teknolojileri destekleyen zengin I/O'lar bulunur.

 

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

NVIDIA GPU ve Endüstriyel Bilgisayar