SCADA’ların yetenekleri teknoloji ile her gün gelişiyor!
SCADA’ların yetenekleri teknoloji ile her gün gelişiyor!

11/2/2019 12:00:00 AM

SCADA’ların yetenekleri teknoloji ile her gün gelişiyor!

Yayınlayan: Icc_Admin

Ethernet bağlantısı, HMI’lar ve SCADA kontrol sistemleriyle değişimi yönlendirdi, bu da tasarım, kurulum ve çalıştırma işlemlerini çok daha kolay hale getirdi, böylece kullanıcılar için satınalma maliyetini düşürdü. SCADA (denetim kontrolü ve veri toplama) kontrol sistemlerinin fiziksel görünümü son 10 yılda önemli ölçüde değişti, ancak daha sonra kontrol panelleri de… Geleneksel olarak, her kontrol paneli, bir makinenin veya bir tesisin tamamı için bir kontrol istasyonunun, ısmarlama bir öğe olarak inşa edilip edilmediğini ve çeşitli aramalar, göstergeler, kontroller ve butonlar içermesini sağlamıştır. Genelde kontrol altındaki tesis veya makinelerin durumunu gösteren entegre gösterge lambalarıyla benzersiz bir şema vardı. Özel fiziksel paneller yapmak zaman alır ve bu nedenle pahalıdır. Ayrıca, bunlar esnek değildir, bu nedenle tesiste veya makinede değişiklikler yapıldıysa, hemen hemen her zaman kontrol panelinde önemli değişiklikler yapılması gerekir. SCADA’ların yetenekleri teknoloji ile her gün gelişiyor!

Bugün bunların tümü grafik ekranlar artık daha yaygın olarak bilindiği gibi insan makine arayüzü (HMI) ile değiştirilebilir. Çoğu zaman bunlar dokunmatik ekranla çalışır, ancak bazı operatörler ayrı kontrollere sahip olmayı tercih eder. Ekranlar, basit LED ekranlardan geniş formatlı yüksek çözünürlüklü düz ekranlara, üzerinde geniş bir şema dizisi, veri (gerçek zamanlı ve / veya tarihi), uyarılar ve alarmlar gösterebilecek şekilde değişebilir. Ayrıca videolar (tesisin etrafındaki kameralardan gelen canlı yayınlar ve eğitim videoları), kullanım kılavuzları ve artırılmış gerçeklik ekranlarını çağırmak için de kullanılabilir. Veri işleme gücü, ham alan verilerini en güncel, kolayca anlaşılabilir, üst düzey tesis ve işlem bilgilerine dönüştürebilecekleri anlamına gelir; böylece operatörler, makinelerin ve işlemlerin kesin durumunu bilir. Ekranlar genellikle internete erişim sağlamak, diğer tesis ve makinelerle ve / veya işletme yönetimi, hammadde yönetimi ve sevkiyat lojistiği sağlayan BT sistemleriyle arayüz oluşturmak için de kurulur. Tesisin etrafına noktalı çoklu HMI ekranları, merkezi kontrol odalarının yanı sıra, hatta uzak veya saha dışı yönetim ofislerinde bile daha kolay erişim sağlar. Genellikle çeşitli işlev seviyeleri farklı şifrelerle korunur, böylece yalnızca yetkili personel daha yüksek düzeyde bilgi görebilir ve tesis ayarlarında büyük değişiklikler yapabilir, ancak çalışan personel tüm uygun bilgi ve işlevlere erişebilir.

HMI devrimi ile eş zamanlı olarak SCADA kurulumlarınının başlaması ile birlikte daha sağlam bir altyapı gereksinimi yani Endüstriyel Ethernet ve diğer tek kablolu teknolojilerin benimsenmesinin önünü açtı.

SCADA’ların yetenekleri teknoloji ile her gün gelişiyor!

Basitçe söylemek gerekirse, Ethernet bir kontrol sistemi içinde ihtiyaç duyulan kablolamayı büyük oranda azaltma potansiyeline sahip bir iletişim çözümüdür. Bunu yapabilir çünkü bir Ethernet kablosu birden fazla cihazdan sinyalleri iletebilir, ancak geleneksel olarak her bir cihaz kendi özel kablosuna ihtiyaç duyardı. Bu, montaj süresini, maliyeti ve çabayı çok önemli miktarlarda azaltabilir ve genellikle donanım maliyetlerini azaltır.

Dahası – ve uzun vadede muhtemelen daha önemli – Ethernet sistemi yeniden yapılandırmayı çok daha basit hale getirir, böylece tesis ve makineler değişen ihtiyaçları karşılamak için kolayca değiştirilebilir. Aslında, Ethernet’in çoğu zaman sistemleri yeniden kablolamayı büyük karmaşıklıktaki bir işten tak ve çalıştır kolaylığına düşürdüğünü söylemek doğru olur. Bu, sık sık tesis yeniden yapılandırmasını mümkün kılar ve teşvik eder, böylece değişen pazar ihtiyacını karşılamak için sürekli olarak yeniden başlatılır.

HMI’lar ve Ethernet gibi yeni gelişen teknolojilerin etkinleştirilmesi, modern SCADA’nın basit, uyarlanabilir ve çok uygun maliyetli hale gelmesi için nasıl geliştiğinin sadece iki yönüdür.

#4G #4Gendüstriyelpc #ai #akıllışehirler #artificialintelligence #automation #digitalization #digitaltransformation #digitilization #dijitaldonusum #dijitaldönüşüm #edge #edgecomputing #endustri40 #endustriyelbilgisayar #endustriyelotomasyon #endustriyelpc #endüstri40 #endüstriyelbilgisayar #endüstriyelotomasyon #endüstriyelpc #görselkontrol #iiot #industrialautomation #industry40 #iot #ipc #ipc4 #machinevision #movicon #movicon11 #moviconnext #otomasyon #panelpc #progea #robotics #robots #sanayidedijitaldönüşüm #scada #selfcheckout #smartcity #smartcities #smartfactories #smartfactory #smartmanufacturing #smartretail #veritoplama #yapayzeka

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

SCADA’ların yetenekleri teknoloji ile her gün gelişiyor!