Tıp'ta Endüstriyel Bilgisayar!
Tıp'ta Endüstriyel Bilgisayar!

12/2/2022 4:44:50 PM

Tıp'ta Endüstriyel Bilgisayar!

Yayınlayan: Nurşah Kuşaksızoğlu

TIP’TA ENDÜSTRİYEL BİLGİSAYAR

Endüstriyel bilgisayarların tasarımında, geniş sıcaklık çalışma ortamı, uzun vadeli kararlı çalışma gereksinimleri gibi uzun vadeli değerlendirme noktaları talep edilecektir. Ve birçok tıbbi cihazın çeşitli ekipmanlara bağlanması gerektiğinden, birçok arayüz protokolünü desteklemeleri gerekir. Ortak arabirimler seri bağlantı noktası, USB, LAN, LPT'dir ve genişletme arabirimi PCI, PCIe, mini PCIe'yi içerir. Ayrıca VGA, LVDS, HDMI, DVI gibi çeşitli ekran arabirimlerine de sahiptir. Tıbbi ekipmanın özelliği nedeniyle, endüstriyel PC'nin anti-şok, anti-statik ve diğer özel tasarımlarla üretilmesini de gerektirir. Endüstriyel PC'ler, yaşam bilgisi ve destekleyici ekipman, klinik tespit ekipmanı, dijital ultrason ekipmanı, radyasyon görüntüleme gibi birçok tıbbi cihazda kullanılabilir.

metin içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Akıllı tıp ve sağlık uygulamalarında, diğer tıbbi ekipmanlara gömülmeye uygun, dokunmatik kontrol ve görüntüleme işlevi rolünü oynayan endüstriyel PC'lerin doktorlar için net, yüksek kaliteli tıbbi parametrelerin görüntülenmesi için ekran çözünürlüğünün çok yüksek olması gerekir. Ayrıca, daha iyi bir insan-makine etkileşimli çalışma deneyimi sağlamak için genellikle Android işletim sistemini kullanır.

Endüstriyel Android PC için bazı spesifik tıbbi uygulamalar aşağıdaki gibidir.

1. Yaşam bilgisi ve destekleyici ekipman: çeşitli monitörler, çok parametreli monitör, merkezi izleme sistemi, anestezi makinesi, dinamik elektrokardiyogram makinesi vb.

2. Klinik tespit: kan hücresi analizörü, yakın kızılötesi doku kan oksijen parametresi tahribatsız dedektör, biyokimyasal analizör, elektrolit analizörü, vb.

3. Dijital ultrason: renkli masaüstü / taşınabilir ultrason aleti, siyah beyaz ultrason aleti, vb.

4. Radyasyon görüntüleme: dijital X-ray görüntüleme sistemi (DR), manyetik rezonans görüntüleme sistemi (MRI), CT makinesi vb.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tıbbi ekipmanlarda kullanılmaya ek olarak, endüstriyel PC'ler endüstriyel kontrol, endüstriyel otomasyon, enstrümantasyon, trafik kontrolü, bilgi sistemleri, finansal terminaller, self servis terminaller, dijital ağlar, güç ve diğer alanlarda da yaygın olarak kullanılmaktadır.

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

Tıp'ta Endüstriyel Bilgisayar!