Endüstriyel PC Seçimi
Endüstriyel PC Seçimi

11/16/2022 11:35:43 PM

Endüstriyel PC Seçimi

Yayınlayan: Derya Akıncı

Endüstriyel PC Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Endüstriyel PC Nedir ?

Endüstriyel PC (IPC) günümüzde, endüstriyel otomasyon alanlarında tercih edilmektedir. Nesnelerin İnterneti’nin (IoT) inanılmaz büyümesi ve daha fazla bağlı cihazın uzak  ortamlara kurulmasıyla birlikte, güvenilir donanımın giderek önemi artıyor. Bu süreçte sağlam bir donanıma ihtiyacınız vardır. Endüstriyel PC’ler, tüketici PC’lerinden farklı şekilde tasarlandığından, arıza süresini azaltan bir çözüm olarak ortaya çıkar.
Endüstriyel bilgisayarlar, depolama alanı, RAM tipi, arayüz portları, mikroişlemci ve performansı zorlu çevre koşullarına ve üretim tesislerine göre tasarlanmıştır. Endüstriyel bilgisayarlar üretimden veri toplama, operatör paneli uygulamaları, makine ve proses otomasyonu, hareket kontrolü gibi uygulamalarda kullanılır. 

Endüstriyel PC Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Endüstriyel PC için seçim aşamasındayken dikkat edilmesi gereken hususlara aşağıda yer verilmiştir.
  • İşletim sistemi içerisinde koşulacak olan yazılıma uygun seviyede işlemci seçilmesi önemlidir. Endüstriyel bilgisayarlarda kullanılan işlemcilerin 45 ve 50 derece arasındaki sıcaklığa kadar dayanıklı olması gerekir.
  • Endüstriyel bilgisayarlarımız fansız olup sadece işlemciyi soğutma kapasitesine sahiptir. Kirli ve tozlu üretim alanlarında, fansız endüstriyel bilgisayarlar sızdırmaz olduğundan dolayı ideal bir seçim olabilir.
  • Endüstriyel PC seçerken, ekran boyutu ve çözünürlük bilgisayar ekranında görüntülenecek bilgi ve bilgisayarın yer alacağı alan doğrultusunda seçilmelidir.
  • Fabrikalarda ve zorlu üretim koşullarında sıklıkla karşılaşılan çarpma, darbe gibi etkenlere karşı dayanıklılığı doğrultusunda uzun ömür sunmaktadır.
  • Endüstriyel PC seçerken kullanılacak uygulamaya göre işlemci, RAM ve bilgisayarın gücü dikkat edilmesi gerekir.

 

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

Endüstriyel PC Seçimi