YAPAY ZEKA İLE AKILLI PARK TEKNOLOJİSİ
YAPAY ZEKA İLE AKILLI PARK TEKNOLOJİSİ

7/26/2019 12:00:00 AM

YAPAY ZEKA İLE AKILLI PARK TEKNOLOJİSİ

Yayınlayan: Icc_Admin

YAPAY ZEKA İLE AKILLI PARK TEKNOLOJİSİ YAPAY ZEKA İLE AKILLI PARK TEKNOLOJİSİ

AI Edge sistemlerinin devam eden gelişimi sayesinde, geniş bir uygulama yelpazesi için çözümler sunmak üzere birçok yeni AI sistemi geliştirilmektedir. AI Edge kullanımında büyük ilgi gören uygulamalardan biri, garajlarda veya kapalı alanlarda “akıllı park” sistemlerinin kullanılmasıdır.

Akıllı Park, otomobilleri girerken “check-in” ve çıkarken “check-out” yapmak için “plaka tanıma” teknolojisini kullanarak çalışır. Genellikle, sistem aracın ne kadar süre park edildiğini de belirler ve park ücretini otomatik olarak hesaplar.

YAPAY ZEKA İLE AKILLI PARK TEKNOLOJİSİ

Akıllı Park sistemleri, başlangıçta makine görme teknolojisi kullanılarak geliştirilmiştir. Ancak, makine görmeye dayalı sistemlerin bazı sınırlamaları vardır. Araç plakasını tanımak için, otomobilin sürücüler için sıkıntı yaşanmasına neden olmaması için doğru nokta ve açıda yönlendirilmesi gerekir. Makine görme sistemleri, düşük aydınlatma koşullarında veya sis veya yağmur gibi hava koşullarında düşük performans gösterir. Yapay görme sistemlerinde ayrıca uzmanlık veya standart olmayan sorun plakaları ile ilgili sorunlar olabilir.

Makine görme sistemlerinin sınırlarını aşmak için sistem entegratörü, büyük bir perakende zinciri için AI Edge tabanlı bir çözüm geliştirmiştir. Sistemlerini tam potansiyelini kullanabilecek bir donanım platformu sağlamak için AAEON’a başvurdular.

YAPAY ZEKA İLE AKILLI PARK TEKNOLOJİSİ

Edge System

Müşterilere hızlı hizmet vermek için, AI sisteminin en üst düzeyde çalışabilmesi gerekir.

Sistem, merkezi sunucu ile iletişim kurarken sistemi yavaşlatabilir. Otoparklar ve garajlar genellikle bulut tabanlı sistemlere müdahale edecek tutarsız ağ bağlantılarına sahiptir.

Ödüllü BOXER-8120AI AI @ Edge gömülü fansız sistemi, AAEON’un BOXER8100AI gömülü AI çözümleri ailesinin bir parçasıdır. BOXER-8120AI, 256 CUDA çekirdeğini ve Tensorflow, Caffe2 ve Mxnet’in yanı sıra, kullanıcı tarafından geliştirilen AI çıkarım yazılımını içeren çeşitli AI çerçevelerini destekleyen hexacore NVIDIA Jetson TX2’ye sahiptir.

BOXER-8120AI, IP kameraları desteklemek için dört adet Intel LAN (i211) bağlantı noktasına sahiptir ve ayrıca toz önleme özellikleri, geniş bir çalışma sıcaklığı aralığı, çok çeşitli güç girişi ve bir alüminyum kasa gibi bir dizi sağlam tasarım özelliğine sahiptir. BOXER-8120AI‘nin kompakt, düşük maliyetli tasarımı ve güçlü işleme yetenekleri, AI platformunuzu herhangi bir yere dağıtabileceğiniz anlamına gelir.

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

YAPAY ZEKA İLE AKILLI PARK TEKNOLOJİSİ