Movicon Next Scada’yı Yiyecek İçecek Sektöründe Görün!
Movicon Next Scada’yı Yiyecek İçecek Sektöründe Görün!

7/22/2019 12:00:00 AM

Movicon Next Scada’yı Yiyecek İçecek Sektöründe Görün!

Yayınlayan: Icc_Admin

Movicon Next Scada’yı Yiyecek İçecek Sektöründe Görün! Movicon Next Scada’yı Yiyecek İçecek Sektöründe Görün!

Denetleme sistemleri sayesinde üretim tesislerinde üretkenlik esnekliği, üretim hattı kontrolü, izlenebilirlik ve daha fazla hijyen güvenliği artık mümkün hale gelmiştir. Endüstri 4.0 odağındaki bu sistemlerin en önemli getirisi enerji ve üretim yönetimi maliyetlerinde tasarruf yaratmasıdır.

İtalyan hükümeti tarafından başlatılan ulusal Endüstri 4.0 planı, İtalyan şirketleri tarafından teknolojiye yapılan yatırımları önemli ölçüde artırdı. Bundan böyle F&B olarak adlandırılan “yiyecek ve içecek” şirketleri, hareketlerini belirli bir şekilde yaparak kazanç elde edenler arasındadır. İtalya menşeili gıda ürünlerinin ihracatının arttıtılması planlanırken, kontrol sistemleri verimliliği artırmak ve verimliliği optimize etmek konuları “artık mecburiyet” olmuştur. Progea, sadece F&B endüstrisinin ihtiyaçları için değil aynı zamanda Endüstri 4.0 ile ilgili projelere sahip diğer tüm endüstriler için de ideal olan teknolojisi nedeniyle bu sektörde güçlü bir şekilde büyümüştür.

Movicon Next Scada’yı Yiyecek İçecek Sektöründe Görün!

Farklı Makine ve Karmaşık Üretim Hatları

F&B şirketleri genellikle üretim hatlarında çalışan farklı marka ve tedarikçilere sahip makinelere sahiptir. Örneğin, bir salam paketleme hattı, farklı markalarda otomatik dilimleme makinesi, kalıplama makinesi ve ağırlık kontrol makinelerinden oluşur. Buna ek olarak, ana üretim hatlarından bağlantısı kesilmiş kendi adaları olan küpleme makinesi gibi başka makineler de vardır. Bunun gibi heterojen makinelerle çalışırken, bunları birbirine bağlayan bir teknoloji kullanmanız ve üretim hatlarınızın performansını artırmanıza olanak sağlayacak analiz yapmaya özel üretim verileri toplamanız gerekir. Bunu başarmak için, makine üreticileri, bu tür projeler geliştirenlere, tam olarak bağlanılacak verilerin nerede olduğunu belirterek işbirliği içinde olmalıdırlar. Ne yazık ki, bu her zaman göründüğü kadar kolay değildir. Sistem Entegratörlerinin, belirli bir protokol veya OPC UA kullanan belirli PLC bellek alanlarındaki doğrudan sorgular gibi, kullanılması gerekenlere alternatif yollar bulma konusunda iyi olmaları gerekir. Temel olarak, proses otomasyonu ve kontrolü, izlenebilirlik, veri saklama, anormallik ve uyumsuzluk tespitinin yanı sıra soğuk zincirlerin yönetimi F&B endüstrisi için artık esastır. Otomasyon, halihazırda makarna üretiminde ve özellikle dozajlayıcı, pastörizatör, mikser ve kurutma makinelerinin kullanıldığı hamur işlemlerinde kullanılmaktadır. Makarna sektörüne benzer şekilde, ekmek sektöründeki diğer makineler arasında hamur karıştırıcılar, fırınlar, konveyörler, yükleme ve boşaltma sistemleri, soğutucular, dozajlayıcılar ve şeker dağıtıcılar da kullanılır.

Movicon Next Scada’yı Yiyecek İçecek Sektöründe Görün!

Denetim ve İzlenebilirlik

Ne olursa olsun, ürünlerin izlenmesine izin veren bir sistem kurmak her zaman gereklidir. Ürün tarihi ve lot numarası, ürün işlem süresi ve lot numarası ile ilgili bölümde daima sorumlu operatörün elektronik imzası ve gerektiğinde yöneticinin verdiği onaylama zaman damgası ile birlikte gösterilmelidir. Prosedürler hata yapılmamasını ve imzaların sahiplerine özel ve izlenebilir olmasını sağlamalıdır. Kayıtlar güvenli bir yerde saklanmalı ve yeterli bir süre saklanmalıdır. Ayrıca, yetkisiz erişime karşı da korunmalıdır. Bu işlem, Progea’nın CFR21 Bölüm 11 normunun tüm gereksinimlerini tam olarak karşılayan SCADA platformu kullanılarak yapılabilir.

Movicon Next Scada’yı Yiyecek İçecek Sektöründe Görün!

Progea Nasıl Bir Çözüm Sunar?

Yeni Movicon.NExT yazılım platformu, Pro.Lean ve Pro.Energy fonksiyon modülleriyle ilişiklidir. Kolay uygulanabilen bağlanma avantajı ile, sunulan denetim ve veri toplama çözümleri Endüstri 4.0 projeleri için ideal bir araçtır. Bir şekerleme imalat şirketinde son zamanlarda önemli bir proje başlatıldı. Proje, tüm tesisin bir ana sunucudan ve fabrikanın farklı noktalarında bulunan çeşitli müşterilerden denetlenmesini içermektedir. Tüm Krapfen (Alman çöreği) ve dondurma üretim hatlarını ve soğutucu sistemlerini birbirine bağlar. Toplanan tüm üretim verileri, yönetim sistemine ve yönetim ofislerine gönderilir. Tüm üretim verileri ve tesis sistemleri bir tarayıcıyla veya mobil cihaz uygulamasını kullanarak web üzerinden görüntülenebilir ve izlenebilir.

Progea platformu, OT (otomasyon) ve BT (bilgi teknolojileri) alanları arasında konumlandırılmıştır. Geleceğe dönük projeler uzun vadede dayanacak şekilde tasarlandıklarından, platformun teknolojisi buna izin vermek için işletme yönetiminde temel olan en iyi ölçeklenebilirliği ve açıklığı sunar. Ölçeklenebilir bir platform olarak başlangıçta projenize çok az yatırım yapabilir ve daha sonra zaman geçtikçe ihtiyaç duyduğunuz tüm makine ve yönetim sistemlerini entegre edebilirsiniz. Açık bir platform olarak, eklenti teknolojisini kullanarak üçüncü taraf işletim modülleri veya uygulamaları zahmetsizce ekleyebilirsiniz. OPC UA iletim teknolojisi günümüzde açık ve modern sistemler için en çok kullanılanıdır. Sinyal listeleri, ayrıntılı nesneler, çeşitli analitik grafikler ve Infographics gibi Business Analytics’i gerçekleştirmek için çeşitli araçlar sağlanmıştır. Veri analizi, PDF, XLS, HTML, CSV ve TEXT gibi en yaygın formatlarda özelleştirilebilen ve dışa aktarılabilen dahili raporlar kullanılarak gerçekleştirilir. Sunulan analiz araçları arasında, SMS, E-posta veya VOIP ile mesajların gönderilebileceği önleyici bakım yönetimini de bulabilir, böylece personele öngörülebilecek sorunları bildirir, böylece müdahale edebilir ve çözebilirler. Progea sürekli olarak yeni teknolojilere odaklanmıştır ve artırılmış gerçeklik için aygıtlarını platformlarına entegre etmiş ve yönetmiştir. Artırılmış gerçeklik teknolojisi sürekli olarak gelişmektedir. Basit bir ifadeyle, kullanıcının yapay ve sanal bilgilerle üst üste gelen gerçeklik hakkındaki görüşünü temsil eder. Bu şekilde, artırılmış gerçeklik cihazları giyenler, çevrelerini çevreleyen çevrelerini, kullandıklarına göre kullanmak veya değiştirmek için tamamen kendi takdirlerine bağlı olarak bir dizi bilgi ile üst üste geldiklerini görebilirler. Bu giyilebilir cihazları giyerek, operatörler işlerini yürütmek için ihtiyaç duydukları tüm bilgileri alırken bakım müdahaleleri yapmak için ellerinde serbesttirler.

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

Movicon Next Scada’yı Yiyecek İçecek Sektöründe Görün!