Endüstriyel Monitörler Neden Tercih Edilmeli?
Endüstriyel Monitörler Neden Tercih Edilmeli?

6/5/2022 3:35:57 AM

Endüstriyel Monitörler Neden Tercih Edilmeli?

Yayınlayan: Tamer Yiğit

IPC4 Endüstriyel Monitörler Neden Tercih Edilmeli?

Monitör bilgisayar vb. gibi cihazlardan görüntüyü aktarmamıza yardımcı olan dijital görüntü cihazlarıdır. Monitörler görüntü kaynakları üzerinden gönderilen verileri gözle görülebilir hale getirir.

Bu yazımızda, endüstriyel monitörlerin öne çıkan özelliklerini ve tercih sebeplerini inceleyeceğiz.

Ticari monitörlerde ekran çözünürlüğü ve tepkime süresi önemlidir ancak endüstriyel seviye monitörlerde daha farklı gereksinimler oluşmaktadır. Endüstriyel monitörlerin statik elektrik, toz, su, su buharı, darbe ve çizilmeye karşı dayanıklılık gibi daha gerçekçi ve zorlu ortamlarda uzun yıllar sorunsuz çalışması beklenir. Endüstriyel monitörler düşük güç tüketimi, geniş voltaj aralığı, yüksek parlaklık, geniş görsel açı vb. gibi taleplere cevap verebilmektedir.

Ticari monitörler genellikle iç ortamda kullanıldığından, parlaklık oranı yaklaşık 250-300 CD/m2 (NIT)’dir, ancak bu tür bir parlaklık seviyesi endüstriyel ortamda kullanıldığında gereksinimleri karşılayamaz, çünkü endüstriyel ortamlardaki ışık daha güçlüdür ve ortamdaki parlaklığın monitörün arka ışığının parlaklığını aşması kolaydır. Medikal, endüstriyel ve kamu kiosk uygulamalarında gerekli parlaklık en az 350 CD/m2 olmalıdır.

Yüksek parlaklıktaki bir endüstriyel monitörün parlaklığı ve kontrastı, normal ticari monitörün yaklaşık 2 katıdır. Bu özellik sayesinde endüstriyel monitörler güneş ışığının olduğu dış ortamda, operatörün ekranı net bir şekilde görebilmesini sağlar. IPC4 Monitörler 350 cd/m2 parlaklık oranı ile endüstriyel uygulamalarınız için uygun bir yapıya sahiptir.

Endüstriyel monitörler geniş görsel açısı sayesinde yatay 178°(H) ve dikey 178°(V) görüş açısı sayesinde operatörlerin monitör kullanımını kolaylaştırmaktadır.

IPC4 monitörler yazımızda bahsettiğimiz tüm özelliklere ek olarak 10 parmak kapasitif ve rezistif dokunmatik ekran seçeneklerine sahiptir. 11,6”, 15,6” ve 17,3” ile 21,5” modellerimiz Full HD 1920x1080 çözünürlüktedir. IPC4 Endüstriyel monitörlerimizi ticari monitörlerde olmayan DC 12~24V geniş besleme voltaj aralığı ve -10°C~60°C çalışma sıcaklığı gibi endüstriyel ürün özellikleri sayesinde uzun yıllar boyunca güvenle kullanabilirsiniz.

Daha fazlası için ürün sayfası https://www.icc.com.tr/Products/Endustriyel_Monitor 

 

Endüstriyel Monitörler Neden Tercih Edilmeli?

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

Endüstriyel Monitörler Neden Tercih Edilmeli?