8 Adımda Projene Uygun Endüstriyel PC'ni Seç!
8 Adımda Projene Uygun Endüstriyel PC'ni Seç!

5/6/2022 10:50:50 PM

8 Adımda Projene Uygun Endüstriyel PC'ni Seç!

Yayınlayan: Özgür Uzay Çalışkan

8 Adımda Projene Uygun Endüstriyel PC’ni Seç!

 

Adım 1: Ne kadar işlem gücüne ihtiyacınız var?

Mevcut bir bilgisayarı değiştirmeye veya yükseltmeye çalışıyorsanız, işlem oldukça kolaylaşır. Şu anda sahip olduğunuz işlemciyi ve iş yükünü nasıl idare ettiğini öğrenebilirsiniz. Çoğu işletim sistemi, ayarlar menüsü aracılığıyla bilgisayarınızla ilgili ayrıntıları görüntülemenize olanak tanır. Sistem monitörünüz, mevcut CPU'nuzun görevi nasıl yerine getirdiğini size gösterecektir. Ardından model numaranızı bir işlemci kıyaslamahttps://www.cpubenchmark.net/ sitesine girin. Kıyaslama siteleri, farklı TDP'ye (termal tasarım gücü) sahip farklı markalardan ve nesillerden işlemcileri pratik olarak karşılaştırmanıza yardımcı olacaktır. Maliyetten tasarruf etmeye ve gereksiz ek yükü azaltmaya yardımcı olmak için daha düşük katmanlı modern bir işlemci kullanmayı düşünmek daha verimli olacaktır. Ürün gamımız içerisinde farklı uygulamalar için Celeron®'dan Core™ i3, i5 ve i7 işlemciler ile bütçe destekli alternatifleri bulabilirsiniz.

Adım 2: Ne kadar RAM'e ihtiyacınız var?

Kapasite ne kadar yüksek olursa uygulamalar tarafından o kadar fazla veri depolanabilir. Daha yüksek kapasitelerde aynı anda daha fazla uygulama çalıştırılabilir ve daha fazla miktarda geçici veri depolayabilir. Ayrıca; bilgisayarlarda kullanılan Ram, Çift Veri Hızını kullanarak çalışır. Çift Veri Hızı ise İngilizce ’de Double Data Rate yani DDR olarak ifade edilir. DDR Ram içindeki veri akışının hızını ifade etmektedir. Harici olan bilgisayar donanım birimlerini daha da güçlendirmek birçok kişinin istediği en önemli şeylerden biri performanstır. DDR4 işte tam bunun için üretilmiştir. DDR4 Ram DDR3 Ram’e göre yalnızca yüksek performans değil, aynı zamanda daha düşük güç tüketimi sunar. PClerimiz DDR4 Ram ile tasarlanmıştır.

Adım 3: Ne kadar depolama alanına ihtiyacınız var?

Birçok farklı depolama türü vardır ve her birinin yeri vardır. Endüstriyel ve dayanıklı bilgisayarlarda katı hal neredeyse her zaman en güvenilir olanıdır. Şok, titreşim ve aşırı yüksek sıcaklıklar söz konusu olması muhtemel fabrikalar için ideal seçimdir. Windows 10 kuurlduğunda, önerilen minimum depolama kapasitemiz 64 GB'dir. Microsoft, işletim sistemini barındırmak için minimum depolama gereksinimlerini 20 GB olarak listeler. Ancak uygulamada, güncellemeler ve düzenli kullanım, gerçek depolama ayak izinin daha büyük olmasına neden olur. Ürün gamımızdaki PC’lerimizin SSD alanları 64GB ile 512 GB arasında değişiklik gösterebilmektedir.

Adım 4: I/O gereksinimlerinizi belirleyin.

I/O gereksinimlerinizi belirlemek için, bilgisayarınıza bağlamanız gereken tüm aygıtların bir envanterini oluşturarak başlayın. İhtiyaç duyacağınız farklı bağlantı türlerinin bir listesini yapın. Endüstriyel alanda, bilgisayarlarımız genellikle eski sistemlerden verileri kontrol eder ve toplar. En etkin şekilde entegre edilebilecek donanım seçeneğini seçmek için kullanılan protokolleri ve mevcut altyapıyı anlamak çok önemlidir. Ürün gamımızdaki PC’lerde farklı niceliklerde olmak üzere  Ethernet, USB, Seri Port her zaman yer almaktadır.

Adım 5: Bir kablosuz ağ bağlantısına ihtiyacınız olacak mı?

Sistemlerimizin çoğu WiFi/BlueTooth veya 4G ile yapılandırılabilir. Ayrıca, sistemi her ikisini aynı anda çalışacak şekilde yapılandırmak da bir seçenektir. Endüstri 4.0 çözümleri, sürekli bağlanma ihtiyacı nedeniyle kablosuz iletişim gerektirir. Ayrıca, donanımın her zamankinden daha uzak yerlere konuşlandırılmasıyla, kablosuz bir 4G çözümüne sahip olmak birçok fayda sağlar. PC’lerimizde Wifi ve Bluetooth dahili olarak bulunmaktadır.

Adım 6: Cihazın yaşayacağı ortamın şartları nelerdir?

İlk önce ortam sıcaklığını dikkate almanız gerekir. Sistemlerimizin tümü belirli bir sıcaklık aralığında çalışacak şekilde derecelendirilmiştir. Sistemlerimizi, nominal sıcaklıklarına kadar termal kısma olmadan %100 CPU kullanımında çalışacak şekilde test ediyoruz. Dayanıklı bilgisayarlarımızdan birini kuruyorsanız ve maksimum çalışma aralığını elde etmeye çalışıyorsanız, geniş sıcaklıklı RAM ve depolamayı seçtiğinizden emin olun. Aksi takdirde, sisteminiz tam sıcaklık aralığı için derecelendirilmeyecektir.

Toz ve kir ne olacak? Havada partikül varsa mutlaka fansız bir cihaz gerekecektir. Bu sistemler yalnızca fansız olmakla kalmaz, aynı zamanda istenmeyen toz, kir ve hatta böceklerin veya diğer canlıların bilgisayar kasasına girmemesini sağlamak için havalandırmasızdır. Son olarak bilgisayarın titreşime maruz kalacağını düşünün. Eğer öyleyse, hareketli parçası olmayan tamamen katı hal bir bilgisayar düşünmelisiniz. Ürün gamımızdaki tüm cihazlarımız endüstriyel sıfatının kanıtı nitelikteki 146 sayfa sertifikasyona sahiptir.

Adım 7: Bilgisayara güç sağlamak için elinizde ne var?

PC'nizin güvenilirliğini en üst düzeye çıkarmak için bir ortam tasarlarken bir numaralı hedefiniz temiz güç olmalıdır. Bunu yapmanın birkaç yolu var. AC gücü sağlayabilir ve standart güç adaptörlerimizden birini kullanabilirsiniz. Diğer bir seçenek de doğrudan endüstriyel bir DC güç kaynağına kablo bağlantısı yapmaktır. Bazen 12VDC'ye inmek yerine 24VDC DIN raylı güç kaynağınıza takılabilen endüstriyel bir PC seçmek çok daha kolaydır. PC’lerimiz hem 12V hem 24V beslemeye uygun çift besleme ile donatılarak size özgürlük ve esneklik sağlamaktadır.

 

Adım 8: Hangi montaj donanımına ihtiyacınız var?

Cihazı nasıl bir konumlandırma ile kullanılacağı da oldukça elzemdir. PC’lerimiz hem VESA montaj ara birimine hem de ekran yanlarındaki kulakçıklardan panoya monte edilebilecek şekilde tasarlanmıştır. 

Bu adımları bireysel olarak takip ederek projenize uygun endüstriyel PC seçimi yapabileceğiniz gibi, Türkiye’nin herhangi bir noktasından bize ulaşabilir, bilgi alabilir ve cihazlarımızı görebilirsiniz.IPC ürün yelpazesi için info@icc.com.tr adresinden ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.’ne ulaşabilirsiniz.

 

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

8 Adımda Projene Uygun Endüstriyel PC'ni Seç!