Manufacturing Execution System (MES) Altyapısı
Manufacturing Execution System (MES) Altyapısı

5/6/2022 10:06:56 AM

Manufacturing Execution System (MES) Altyapısı

Yayınlayan: Nurşah Karagözler

Manufacturing Execution System (MES) Altyapısı

Manufacturing Execution Systems (MES) çözümleri uzun süredir yüzlerce seçenek sunmaktadır. Bu, Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT) ve "akıllı fabrika" gibi girişimler özellikle ilgili BT teknolojilerinin hızlı gelişimi göz önüne alındığında doğrudur. Bu nedenle, MES'in arkasındaki ilkeleri ve teknolojileri anlamak önemlidir.

MES'e Yaklaşmak

MES'e en iyi yaklaşım, ulaşılması gereken temel iş hedeflerini belirlemek ve ardından geriye doğru çalışmaktır. Bu, gerekli bağlam netleşene kadar kafa karıştırıcı görünebilecek sayısız işlevsellik sağlayan teknik özellikler arasında sonsuz geçişi önler. Aslında, birçok MES özelliği belirli mevcut ihtiyaçlarla ilgili olmayabilir, bu nedenle, elbette gelecekteki potansiyel değerlendirmelerin akılda tutulması gerekmesine rağmen, bu seçim sürecine önemli ölçüde yardımcı olur. Değişim maliyeti ve sahip olma maliyeti, sermaye satın alımlarından daha önemli olabilir.

IPC4 10.1” Dokunmatik PC Tabanlı MES Donanım Terminalleri

MES Süreci

MES, düşünüldüğünde üretimin başlangıç ​​noktasından bitiş noktasına kadar olan süreç olarak tanımlanabilir yani diğer bir yandan ürünün sevkiyata hazır hale getirilmesidir. Müşterinin bakış açısından, buradaki temel ölçü, zamanında teslimattır. İmalat işlemleri için, tesisin kapasitesi kadar imalat maliyetidir. Kapasite, yalnızca mevcut ekipman yelpazesine değil, aynı zamanda bir ürün modelinden diğerine geçişin kaçınılmaz gerekliliği ile karşı karşıya kaldığında nasıl kullanıldığına da bağlıdır. Otomatik ve manuel üretim operasyonlarındaki esneklik derecesi, birden fazla ürün üretirken tesisin genel verimliliğini belirler.

Aynı anda birden fazla ürün türü üretilirken, teslimat hedeflerini karşılamak için toplam kapasiteyi belirlemek çok zor bir hesaplamadır. Bu, MES'in ilk potansiyel değeridir. Bilgisayar tabanlı dijitalleştirmeye sahip olmak, herhangi bir zamanda ve herhangi bir durumda süreç durumu ve performansı hakkında görünürlük sağlayarak, üretim süreçlerini ve hatta iş emri dağıtımını iyileştirme fırsatları sunar.

MES ayrıca, ürün kimlikleri okunurken iş emirlerinin eşleşmesini sağlar, böylece her bir üretim birimi, bakım döngüleri de dahil olmak üzere her bir süreci yalnızca doğru sırada tamamlayabilir. Bu, hiçbir üretim sürecinin veya daha da önemlisi test veya muayene işlemlerinin kaçırılmamasını sağlar. Mühendislik verisi hazırlama sistemine bağlı MES sistemi ayrıca, revizyon değişiklikleri veya malzeme ikameleri de dahil olmak üzere, üretilen ürünle tam olarak eşleşmeyi sağlamak için operatörlere uygun çalıştırma kriterleri ve kurulum belgelerinin sağlanmasını sağlar.

MES Terminalleri

Endüstri 4.0 yolunda, Üretim Yürütme Sistemleri Akıllı Fabrika yolunda önemli bir kilometre taşıdır. MES, makine ve üretim verilerinin toplanmasıyla üretim süreçlerinin gerçek zamanlı ölçümüne önemli bir katkı sağlar. MES, üst düzey ERP çözümleri ile atölye yönetimindeki makineler ve tesisler arasındaki bağlantıyı temsil eder. Bu sürekli veri akışı ile üretim süreçleri optimize edilebilir ve verimlilik artırılabilir. Sonunda, bu imalat şirketleri için nakit tasarrufu sağlar.

IPC4 MES Terminalleri, fabrikalardaki MES uygulamaları için tasarlanmıştır ve zorlu üretim ortamlarının gereksinimlerini karşılamak için özel olarak geliştirilmiştir. Yerleşik profesyonel uzaktan bakım yazılımı, Android sistem özelleştirmesi desteği ve sistem çağrı arabirimi API referans kodu içeren eksiksiz bir SDK geliştirme kiti sunuyoruz. Montaj yöntemi, I/O portu, yüksek parlaklık, görüş açısı, dokunmatik ekran tipi vb. dahil olmak üzere özelleştirme hizmetleri sunuyoruz. Detaylar için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

Manufacturing Execution System (MES) Altyapısı