Endüstriyel Tabletlerin Endüstriyel Otomasyona Etkisi
Endüstriyel Tabletlerin Endüstriyel Otomasyona Etkisi

2/27/2022 6:46:32 PM

Endüstriyel Tabletlerin Endüstriyel Otomasyona Etkisi

Yayınlayan: Özgür Uzay Çalışkan

Endüstriyel Tabletlerin Endüstriyel Otomasyona Etkisi

 

Endüstriyel otomasyonun benimsenmesiyle birlikte hayatımıza yerleşmeye başlayan Üretim 4.0, endüstriyel operasyonların dinamiklerini değiştirmiştir. Endüstriyel otomasyona yol açan teknolojik ilerleme; endüstriyel makinelerin izlenmesini ve operasyonlarını kolaylaştırırken, yönetim kolaylığı ve endüstriyel nesnelerin internetinin (IoT) sorunsuz iletişimini sağlıyor. Böylelikle, akıllı fabrikalara doğru giden yolculukta da haritamız netleşmeye başlamaktadır. Endüstriyel tabletlerin kullanımı da; bu yolculuğun varış noktasına ulaşmasında ivme sağlayacak kritik faktörlerden biridir. Peki nasıl oluyor da, endüstriyel tabletler bu kadar kritik olabiliyor? Hadi inceleyelim.

Neden Endüstriyel Tablet?

 

 

Endüstriyel bir ortamda, kaliteli ürünler üretmelerini ve sistemlerin verimli bir şekilde optimize edilmesini sağlamak için üretim süreçleri yüksek düzeyde düzenlenir. Düzenlenen uyumluluk yönergelerine tam uyumu artırmak için tüm üretim sistemleri ve makineler gerekli standartlara göre kalibre edilmelidir. Bu tür sistemleri manuel olarak izlemek karmaşık bir süreç olabilir ve bu nedenle, üreticiler bir süredir dayanıklı endüstriyel tabletler kullanarak endüstriyel otomasyonu benimsiyor.

Sağlam bir endüstriyel tablet; üreticiye verileri yakalayan ve gerçek zamanlı olarak her türlü raporu gönderen mobil tabanlı sensörler sağlar. Üretim hattı çalışanları, tüm endüstriyel süreç ve sistemlerin sorunsuz çalışmasını sağlamak için gerçek zamanlı olarak uyarılar alabilir ve gerekli müdahaleleri yapabilir. Endüstriyel otomasyon; gerçek zamanlı teşhis ve operasyon verimliliğine yardımcı olur, böylece sistem arızası veya öngörülemeyen tehlike riskini ortadan kaldırır.

Endüstriyel operasyonlar çoğunlukla zorlu ortamlarda gerçekleştirilir. Güvenliği ve gelişmiş üretkenliği sağlamak için, sıradan tüketici sınıfı tabletlere güvenilemeyeceği bir ortamda dayanıklı endüstriyel tabletler çoğunlukla tercih edilir. Sağlam endüstriyel sınıf tabletler; endüstriyel şoklara ve titreşimlere, kazayla düşmelere, su ve kire, toza ve dumana dayanacak kadar güçlüdür. Sektöre özel tamamen sağlamlaştırılmış tabletler, farklı departmanlar ve uzak bölgelerdeki çalışanlar arasında kolay ve gerçek zamanlı iletişim sağlamak için güçlü kablosuz bağlantıya ve güçlü bir hücresel ağa da sahiptir. Endüstriyel tabletler ile endüstriyel otomasyon bir gerçeklik haline gelir ve artan performans, maliyet düşürme ve sistemlerin dayanıklılığı garanti edildiğinden üreticiler bundan faydalanmaya devam eder.

Sağlam endüstriyel tabletlerin tasarımına dahil edilen başka önemli hususlar da vardır. Yerleştirme istasyonları, 4G LTE hücresel ağ, WIFI kablosuz bağlantı, RFID/NFC, sensörler, pil değiştirme teknolojisi, Kamera ve GPS gibi temel özelliklere sahip olmaları, onları çok amaçlı hale getirmede ve endüstriyel verimliliği artırmada uzun bir yol kat ediyor.

 

Otomasyon ile, her süreç dijitalleştirildiği için depolarda zamandan tasarruf sağlar, böylece gecikmeler ve eksik bilgi gibi insan hatalarını ortadan kaldırır. Endüstriyel tabletler; yönetim personelinin ve departman başkanlarının önemli bilgileri gerçek zamanlı olarak izlemek, değerlendirmek ve doğrulamak için mobil tabanlı uygulamaları kullandığı endüstrilerin kağıtsız kalmasına yardımcı olur. Her süreç otomatikleştirilir ve veri güvenliğinin garanti edildiği güvenli bir ortamda gerçek zamanlı olarak takip edilir.

Uzaktan makine işlemlerine yardımcı olan yazılımlarla donatılmış bazı dayanıklı endüstriyel tablet modelleri vardır. Bu teknoloji, uzaktan makine mobilitesine ve işlemlerine, makine işlemlerinin başlatılmasına ve durdurulmasına, etiketlemeye ve hatta hareket halindeyken verilerin yakalanmasına ve iletilmesine yardımcı olur. Endüstriyel süreçler otomatikleştirildiğinde, çalışanlar hizmet sunumunu kolaylaştıran gerekli teknolojilerle donatıldığından verimlilik artar. Çalışanlar belirli bir görevi tamamladıktan sonra, gerekirse dayanıklı endüstriyel tabletlerin bakımı kolayca yapılır ve tüm uygun protokoller ve garantili veri güvenliği ile bir sonraki ekibe teslim edilir.

ICC Dijital olarak Aaeon ve Durabook marka Endüstriyel Tabletleri hizmetinize sunuyoruz. Ürünlerimizi aşağıdaki linkten inceleyebilir, dilediğiniz zaman bize ulaşabilirsiniz. Operasyonlarınıza destek olmaktan memnuniyet duyacağız.

https://www.icc.com.tr/StatikProducts/Goster/?searchString=End%C3%BCstriyel%20Tablet%20PC

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

Endüstriyel Tabletlerin Endüstriyel Otomasyona Etkisi