AAEON'un BOXER-6641'i ile Otomobil İmalatında İnovasyonu Sürdürmek
AAEON'un BOXER-6641'i ile Otomobil İmalatında İnovasyonu Sürdürmek

2/27/2022 12:21:45 PM

AAEON'un BOXER-6641'i ile Otomobil İmalatında İnovasyonu Sürdürmek

Yayınlayan: Tamer Yiğit

AAEON'un BOXER-6641'i ile

Otomobil İmalatında İnovasyonu Sürdürmek

Yapay Zeka, en başından beri Endüstri 4.0'ın merkezinde yer aldı ve imalat sektörü, üretimi sürdürmek için giderek daha güvenli, daha verimli ve uygun maliyetli araçlar arıyor. Otomobil üretimi, yapay zeka çözümlerinin sunduğu yeniliklere ve iyileştirmelere her zaman çoğundan daha açık olmuştur. Bunun bir örneği, üretim sürecinde sac metal pres otomasyonudur. 

Bu sayede ham metal malzemelerden oluşan sac metal, imalatçının istediği şekilde preslenir.

Otomatik yönlendirmeli araçlar (AGV'ler), son zamanlarda BOXER-6641 Fansız Gömülü BOX PC'yi üretim süreçlerine dahil eden lider bir otomobil üreticisi ile bu yeniliğin bir sonraki yinelemesi gibi görünüyor. AGV'ler ve araba üretimi arasındaki ilişki, bir insan veya forklift ile karşılaştırıldığında üretim sürecine yardımcı olmak için AGV'ler daha fazla miktarda malzeme taşıyabildiği için doğal bir uyum gibi görünüyor.

Bu AGV'ler, montaj işlemi sırasında gereken ağır malları tutan paletlerin altında manevra yaparak, dahili bir askı özelliği ile yüksekliklerini artırarak ve ardından ağır malları montaj hattında veya kaporta atölyesinde önceden belirlenmiş bir yere taşıyarak hem verimliliği hem de güvenliği artırır. Bu, özellikle ilgili malzemelerin ağırlığı göz önüne alındığında etkileyicidir.

BOXER-6641 Sayesinde Başa Çıkılan Zorluklar

Aşırı Isınma

AI Edge çözümlerini bir araba üretim tesisine dağıtmak için bir dizi şeyin dikkate alınması gerekir. Örneğin, çalışma alanının sıcaklığı, nemi ve havalandırmasının değerlendirilmesi gerekir. Bir kaporta atölyesinde, sıcaklıklar otomobil imalat fabrikasının diğer bölümlerinden daha yüksek olma eğilimindedir. Malezya'da yapılan bir araştırma, iş sağlığı nedenleriyle önerilen fabrika sıcaklığının 26°C iken, kaporta atölyelerinde bir vardiya boyunca ortalama sıcaklığın 32,5°C olduğunu buldu. Bu nedenle, sıcak bir çalışma ortamı ve yaygın tozun bir araya gelmesiyle, bir AGV'yi bir otomobil imalat kaporta atölyesine yerleştirirken aşırı ısınmanın gerçek bir olasılık olabileceği anlamına gelir. Buna ek olarak, çalışma ortamının doğası göz önüne alındığında, bunun önlenmesine yönelik çok fazla bakım yapılması beklenebilir.

Güç Gereksinimi

Ağır malzemeleri kaldırabilen ve taşıyabilen ve aynı zamanda böyle dinamik bir ortamda manevra yapabilecek kadar hareketli olmasını sağlayan bir makine arasındaki kontrast düşünüldüğünde ikinci bir zorluk ortaya çıkar. Üretim sürecinde yapay zeka dağıtımının amacı, güvenliği, verimliliği ve üretkenliği artırmaktır. Bunun için belli bir dengenin sağlanması gerekir. Yapay zeka uygulamaları söz konusu olduğunda genellikle hafif ve kompakt donanıma yönelik bir özlem olsa da, özellikle endüstriyel bir ortamda bu her zaman en uygun stil değildir. Bunun birincil nedeni, herhangi bir AI dağıtım donanımının inanılmaz derecede sağlam olması ve düzenli bakım gerektirmeden zorlu koşullarda uzun süreler boyunca çalışabilmesi ihtiyacıdır. Değişken sıcaklıklar, günlük aşınma ve yıpranma ve üretim sürecinde kullanılan malzemelerle düzenli temas nedeniyle, sağlamlık ve gelişmişlik arasında doğru dengeyi bulmak zorlaşıyor..

 


Çözümler | Niçin AAEON?

AGV

Termal Dizayn

AAEON'un BOXER-6641 Fansız Gömülü Box PC'sini AGV'lerinde kullanarak, büyük bir otomobil üreticisi, aşırı ısınma endişesi olmadan araçları uzun süreler boyunca kullanabildi. Bunun nedeni, BOXER-6641'in etkili ısı dağılımı sağlayan termal alüminyum tasarımıdır.

-40°C ~ 80°C saklama sıcaklığı aralığı ve -20°C ~ 55°C çalışma sıcaklığı aralığı ile BOXER-6641, fabrika ayarında optimum işlevi fazlasıyla yerine getirebilir. Bunun da ötesinde, BOXER-6641'in fansız tasarımı, bu tür ayarlarda ısınma veya fonksiyon sorunlarına yol açabilecek sorunlara karşı koruma sağlar. Fan kanatlarında veya fan filtresinde biriken toz ve kir bu tür sorunlara örnektir. Fanın olmaması, düzenli bakım gerekliliğini azaltır ve daha uzun bir çalışma süresi sağlar.

Son olarak, böyle dinamik bir ortamda hasara ve aşınmaya ve yıpranmaya karşı koruma ihtiyacına ilişkin tipik endişeler, BOXER-6641'in yerleşik titreşim önleme özelliği tarafından ele alınmaktadır. Bu, 2G/ 5 ~ 500Hz/ çalışmaya izin vererek, makinenin günlük çalışma sırasında zarar görmemesini sağlar.

BOXER-6641, Rich I/O

Geniş I/O Seçenekleri

Sağlamlık ve performans arasında bir denge sağlamak için BOXER-6641, kullanıcılara zengin bir I/O seçeneği sunarken çok zorlu koşullarda çalışacak şekilde tasarlanmıştır. AGV'lerinde BOXER-6641'i kullanan otomobil üreticisinden alınan geri bildirimler, onu seçmelerinin temel nedenlerinden birinin bağlantı noktalarının bolluğu olduğunu gösteriyor. 2 x HDMI bağlantı noktası, 8 adede kadar USB 3.2 Gen 1 bağlantı noktası ve iki mPCIe yuvası ile bir dizi genişletme seçeneği ile BOXER-6641, bu otomobil üreticisinin ihtiyaçları için mükemmel bir çözüm sağladı.

BOXER-6641'in sahip olduğu güç, böylesine zengin bir I/O ve titreşim önleyici tasarıma sahip olmanın avantajlarını dengelemektir. Cihaz için iki adet yonga seti mevcuttur; Core-I serisinden Xeon işlemci ailesine kadar çeşitli işlemciler sunan C246 ve H310. Bu nedenle BOXER-6641, daha büyük endüstriyel uygulamalar için uygun çok güçlü bir bilgisayar olarak görülebilir. Bu avantajı birleştirmek, makinenin daha büyük boyutu ve ağırlığıdır, bu da zorlu ortamlarda dağıtımla daha uyumlu olmasını sağlar.

 


Sonuç

Kullanıcı, AGV'lerine güç sağlamak için BOXER-6641'i seçerek hem zamandan hem de maliyetten tasarruf etmeyi başardı. AGV'lerin fabrika ortamında kullanılması, malların ve malzemelerin montaj hattına ve üretim hattından daha verimli bir şekilde taşınmasını sağlarken, böyle bir sistem için gereken lojistik ve insan kaynaklarını da azalttı. Endüstri 4.0'ın amacı, verimliliği ve üretkenliği artırmaktır ve BOXER-6641'in devreye alınması her ikisini de başarmıştır.

 


Anahtar Ürün



 

BOXER-6641

8. Nesil Intel® İşlemcili 

Fansız Gömülü Box PC



 

 

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

AAEON'un BOXER-6641'i ile Otomobil İmalatında İnovasyonu Sürdürmek