Yapay Görme ile Akıllı Fabrirka
Yapay Görme ile Akıllı Fabrirka

1/16/2022 7:09:25 PM

Yapay Görme ile Akıllı Fabrirka

Yayınlayan: Özgür Uzay Çalışkan

Basit bir ifadeyle, yapay görme, belirli bir görüş alanı içinde otomatik nesne taramayı sağlayan bir görüntü işleme teknolojisidir. Tesis operatörleri; gerçek zamanlı proses kontrolü, ürün denetimi ve robot rehberliği için üretim hatlarına veya çeşitli noktalara kameralar monte edebilir. Bir kamera, insan gözüyle aynı şekilde görmez, ancak yapay görme sistemleri, verileri incelemek ve önceki bilgilere dayanarak sonuçlar çıkarmak için model algılama yazılımı kullanır. Bu teknik, özellikle hammaddelerin ve nihai ürünlerin kalitesini kusurlara karşı denetlerken kullanışlıdır. Bir sorun bulunursa, sorunu çözmek için bir parça yeniden yönlendirilebilir veya bir işlem düzeltilebilir. Hata tespitinin yanı sıra, işlemlerin tanımlama etiketleri kullanılarak izlenebilir olmasını sağlamak için yapay görme kullanılabilir. Bir kamera, etiketleri okuyabilir ve bilgilerin ürünü yönlendirmek veya hangi parçaların tedarik zincirinin hangi aşamasında olduğunu kaydetmek için kullanılmasına izin verir.

Yapay görme, bir iletişim ağına ve sensörler, cihazlar ve makineler arasında akıllı bilgi alışverişine dayanan "akıllı fabrika" fikrinin merkezinde yer alır. Fabrikanın 'gözleri' olarak hareket eden endüstriyel kameralara dayalı görüntü işleme sistemleri, daha önce insanlar tarafından toplanan ve analiz edilen bilgileri hesaplayabilir. Bu, hataları azaltır ve robotların üretim kontrol ihtiyaçlarına esnek bir şekilde tepki vermesini sağlar.

Görüntü işleme ekipmanları verileri yakaladığı, topladığı ve değiş tokuş ettiği için, birbirine bağlı bir üretim süreci için kilit bir teknolojidir. Veriler değer zincirine iletilebilir, ancak aynı zamanda akıllı eylemleri tetiklemek için de kullanılabilir. IoT özellikli bir akıllı fabrikada; kameralar ve sensörlerin yanında, haberleşmeyi ve verilerin işlenmesini sağlayan görüntü işleme sistemlerinin temel enstrümanlardan olan endsütriyel PC’ler yer alır.

Yapay görme bilgisayarları, Endüstri 4.0'ı destekleyen verimli veri işleme ve hassas otomasyon sağlar. Çeşitli zorlu ortamların zorlu fiziksel koşullarına dayanacak şekilde tasarlanmış ve üretilmiş olan Machine Vision bilgisayarları, görsel verileri işlemek ve bunlara göre hareket etmek için özel olarak oluşturulmuş yüksek performanslı, ölçeklenebilir çözümlerdir.

Çok sayıda iş yükünü tek yapay görme bilgisayarında birleştirerek, arıza noktaları ve genel donanım ayak izi azaltılır. Güçlü yerelleştirilmiş bilgi işlem ve düşük gecikme süreli iletişim, daha hassas görsel işleme sağlar, gerçek zamanlı eyleme dönüştürülebilir içgörüler oluşturur, çıkarım analizi uygulamalarını bilgilendirir ve karmaşık otomasyona olanak tanır. Aşağıdaki linkten yapay görme bilgisayarlarımıza göz atabilir ve fabrikanızı yeni bir boyuta taşımak için ihtiyacınız olanı seçebilirsiniz!

https://www.icc.com.tr/StatikProducts/Goster/?searchString=Yapay%20G%C3%B6rme%20-%20Machine%20Vision%20Box%20PC

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

Yapay Görme ile Akıllı Fabrirka