Endüstriyel Akıllı Otomasyon Kontrolünde 4G Modülünün İşlevi
Endüstriyel Akıllı Otomasyon Kontrolünde 4G Modülünün İşlevi

1/4/2022 3:12:00 PM

Endüstriyel Akıllı Otomasyon Kontrolünde 4G Modülünün İşlevi

Yayınlayan: Nurşah Karagözler

5G'nin sıklıkla sıcak bir konuyu işgal ettiği ve yavaş yavaş ticarileştiği arka planda bile, gerçek veriler bize 4G'nin hala mevcut pazarın ana akımı olduğunu söylemektedir. 4G, endüstriyel alan uygulamalarının göz ardı edilemeyeceği çeşitli sektörlerde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Endüstriyel uygulamalarda 4G, modüller şeklinde çeşitli endüstriyel akıllı otomasyon kontrol ekipmanlarında yaygın olarak kullanılmaktadır. 4G modülünün uygulanmasıyla, yalnızca endüstriyel robotun uzaktan iletişimini, gerçek zamanlı kontrolünü ve izlenmesini gerçekleştirmekle kalmaz, aynı zamanda imalat işletmelerinin intranetindeki şifreli veri kanalının 4G endüstriyel kablosuz router aracılığıyla toplanmasını ve iletilmesini sağlar veya 4G DTU seri port RS485 / RS232'yi kullanarak verileri doğrudan sunucuya geri gönderir. Üretim izleme odası platform yazılımı ile kontrolör komutu tarafından kaydedilen arıza bilgileri toplanır ve filtrelenir.

                                       Endüstriyel Akıllı Otomasyon Kontrolünde 4G Modülünün İşlevi

Bu süreçlerde, 4G modülü, yukarıdaki işlevleri elde etmek için genellikle ilgili endüstriyel akıllı otomasyon kontrol ekipmanına uygulanır. Örnek olarak endüstriyel robot konsolundaki Endüstriyel Panel PC ile robot eylem komut programlaması, çalışma durumu ve verileri, otomatik sıfırlama, arıza uyarısı vb. ayarlanır ve gerçek zamanlı olarak geri beslenir. Şu anda, Endüstriyel Panel PC'de 4G modülünün uygulaması görülür.

Öte yandan ağ oluşturma söz konusu olduğunda 5G'den bahsetmek kaçınılmazdır. Şu anda 5G ticari kullanıma girmiştir ve baz istasyonlarının yapımı giderek daha popüler hale gelmektedir. Sektördeki bazı uzmanlar, 5G'nin gelişinin sadece bir konsept değil, endüstriyel nesnelerin internetini gerçekleştireceğini de söylemektedirler. Ancak mevcut durumdan, aslında endüstriyel kontrol alanında, 4G hala kullanıcıların ilk tercihi olmaktadır.

                                    Endüstriyel Akıllı Otomasyon Kontrolünde 4G Modülünün İşlevi

İster 4G ister 5G olsun, aslında Endüstriyel Panel PC uygulamaları gibi endüstriyel akıllı otomasyon kontrol donanım cihazları için bu sadece bir popülerlik meselesidir. Endüstriyel akıllı otomasyonun gücüne odaklanan bir dokunmatik ekran ürün serisinin donanım ekipmanı IPC4, 5G modülünün uygulama koşullarına sahiptir. Yalnızca bir 5G modülü eklendiğinde, IPC4 Endüstriyel Panel PC, 5G ağlarının kullanımını destekleyecektir.

Genel olarak konuşursak, ağ modu açısından, 4G modülü gelecekte ana talep modülü olmaya devam edecektir. Bir WiFi modülü ve ağ arayüzü ile çoğu kullanıcının uygulama ihtiyaçlarını karşılar. 

 

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

Endüstriyel Akıllı Otomasyon Kontrolünde 4G Modülünün İşlevi