Dijital Dönüşüm Piramidi
Dijital Dönüşüm Piramidi

9/15/2021 12:10:01 AM

Dijital Dönüşüm Piramidi

Yayınlayan: Özgür Uzay Çalışkan

Dijitalizasyon kavramı; gelişen yeni teknolojiler ile birlikte her sektörde kendini göstermekte, hatta etkisi her geçen gün katlanarak devam etmektedir. Ancak hayatımıza yeni giren her kavram gibi, dijitalizasyon da zaman zaman fonetik olarak benzer bazı kavramlar ile karıştırılmakta ve birbirlerinin yerine kullanılmaktadır. Özellikle dijitasyon, dijitalizasyon ve dijital dönüşüm kavramları birbirlerinin yerini alabilmekte ve kavram kargaşasına sebebiyet verebilmektedir. O yüzden bu kavramların içini açmak ve birbirleriyle olan farkları belirlemek oldukça faydalı olacaktır. Haydi o zaman dijital dönüşüm piramidini inceleyelim !

Dijitasyonu,her şeyin başladığı ilk adım gibi düşünebiliriz. Dijitasyon, fiziksel nesnelerin dijital bir temsilini oluşturmayı ifade eder. Örneğin, kağıt bir belgeyi tararız ve dijital belge (ör. PDF) olarak kaydederiz. Kısaca, dijitasyon, dijital olmayan bir şeyi dijital bir temsile veya yapıya dönüştürmekle ilgilenir.

Dijitalizasyon, dijital teknolojilerden ve dijitalleştirilmiş verilerden yararlanarak süreçlerin etkinleştirilmesi veya iyileştirilmesi anlamına gelir. Dijitalizasyon ile, maliyetleri düşürürken üretkenlik ve verimlilik artışı meydana gelir. Dolayısıyla dijitalizasyon, dijitasyondan bir sonraki adımı temsil eder.

Dijital dönüşüm, dijital teknolojilerin fırsatlarından tam olarak yararlanmak için ticari faaliyetlerin, yetkinliklerin ve iş modellerinin derin dönüşümüdür. Eski alışkanlıkların yerini tamamen inovasyonun doldurmasıdır. Bu dönüşüm gerçekleştikten sonra, farklı bir dünyaya açılan kapılar sonuna kadar aralanacaktır.

ICC olarak bu piramitte yukarıya doğru tırmanmanız için; geniş ürün gamımız ile birçok ihtiyacınızı giderecek çözümler üretmeye odaklandık ve bu noktada kendimizi geliştirmeye de devam edeceğiz. Takipte kalın!

 IPC ürün yelpazesi için info@icc.com.tr adresinden ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.’ne ulaşabilirsiniz.

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

Dijital Dönüşüm Piramidi