Araç Kiralama Sektöründe Yapay Zeka Kullanımı
Araç Kiralama Sektöründe Yapay Zeka Kullanımı

9/6/2020 4:17:15 PM

Araç Kiralama Sektöründe Yapay Zeka Kullanımı

Yayınlayan: Tamer Yiğit

Araba paylaşımı, dünyadaki birçok şehirde giderek daha popüler bir hizmet haline geliyor. Zipcar veya Car2Go gibi şirketler, akıllı telefon uygulamaları aracılığıyla erişilebilen "isteğe bağlı" bir model kullanarak müşterilere kısa süreli saatlik araba kiralama hizmeti sunmaktadır. Hizmetler o kadar popüler ki, geleneksel araba kiralama acenteleri bile hizmetlerini araç paylaşımını içerecek şekilde genişletiyor.

Araç paylaşım hizmetleri, filolarından elde ettikleri kârı en üst düzeye çıkarmak için müşteriler arasında hızlı dönüşe bağlıdır, bu nedenle sigara içmeme gibi kuralları uygulamak, her kullanıcı için tutarlı kaliteyi sağlamak için çok önemlidir. Bununla birlikte, araç içi duman dedektörleri, örneğin camların açık olması veya bir sürücünün elektronik sigara gibi sigara alternatifleri kullanması gibi ihlalleri yakalamada her zaman etkili değildir. Araç paylaşım hizmetlerinin yolculuk paylaşım hizmetleriyle işbirliği yapmaya başlamasıyla, şirketler de araba kullanırken cep telefonu alışkanlıklarını uygulamak için oldukça isteklilerdir.

Woman sitting in red car and receiving keys Free Photo

ComBox Technology ve LARGA, araç paylaşımı müşterileri için bir çözüm sağlamak üzere birlikte ortaklık kuran iki yazılım geliştiricisi ve AAEON sistem entegratörüdür. Yapay zeka çıkarımları, yalnızca duman aramak için değil, aynı zamanda sürücü davranışını ve sürücünün ellerinin konumunu analiz etmek için görsel verileri kullanarak bir sürücünün sigara içip içmediğini doğru bir şekilde belirleyebilir. Sistem ayrıca sürücünün cep telefonu veya sigara gibi bir nesneyi tutup tutmadığını da algılayarak daha doğru ve esnek bir analiz sağlar. Müşterilerine etkili bir paket çözümü sağlamak için ComBox ve LARGA, AAEON'a ve AI Core X ile VPC-3350S mobil NVR'ye yöneldi.

Zorluklar

ComBox ve LARGA, müşterilerine mümkün olan en iyi çözümü sunmak için karşılamaları gereken birkaç temel gereksinimi ve zorlukları ortaya koydu. AAEON, birkaç sistemi test ederken iki şirketle yakın bir şekilde çalıştı ve ihtiyaç duyulan performansı ve değeri sağlamak için en iyi sistem olarak AI Core X içeren VPC-3350S'i seçti.

Edge Computing

Etkili bir sistem sağlamanın anahtarı, görüntüleri mümkün olduğu kadar kısa sürede kaynağa yakın işlemek ve analiz etmektir. Aracın kendisine monte edilen VPC-3350S, gerçek zamanlı sonuç üretmek için uç bilgi işlem gücü sağlar. Uç bilgi işlem sayesinde, araç paylaşım şirketlerinin pahalı veritabanlarına veya bulut hizmetlerine yatırım yapmasına gerek kalmaz ve hücresel veri kullanım maliyetini düşürebilir. Edge computing ayrıca hücresel iletişimin güvenilir olmadığı durumlarda ortaya çıkan sorunları önlemeye yardımcı olur ve toplanan olay raporlarını yüklemek için hizmetin tekrar kullanılabilir olmasını bekler.

Ölçeklenebilirlik

r70lt4ComBox ve LARGA'nın ortaya koyduğu temel gerekliliklerden biri, donanım çözümünün ölçeklenebilirliğiydi. Sistemin yalnızca ek girişlere ve sensörlere bağlanması değil, aynı zamanda her müşterinin özel ihtiyaçlarını karşılamak için işlem gücünü artırabilmesi gerekir. Birkaç platformu karşılaştıran VPC-3350S, uygulama için gereken hem gücü hem de ölçeklenebilirliği sunabildiğini kanıtladı.

Duman ve telefon algılama yapay zeka çıkarımı, güvenilir sonuçlar sağlamak için saniyede yaklaşık 15 kare (FPS) gerektirdiğinden, entegre Intel® HD Graphics 500 işlemcisini kullanan VPC-3350S, modelin doğruluğunu en üst düzeye çıkararak üç kamera girişi desteği sağlayabilir. Intel® Movidius® Myriad ™ X VPU içeren AI Core X ile birleştirildiğinde, VPC-3350S saniyede 99 kareye kadar işleyebilir veya işlemeyi tamamen AI Core X modülüne yükleyerek CPU'nun diğer işlemleri gerçekleştirmesini sağlar. GPS rehberliği ve aracın sistemlerini izleme gibi hayati işlevler.

Power Over Ethernet (PoE)

ComBox ve LARGA, kurulumun karmaşıklığını azaltmak ve aracın elektrik sistemlerindeki yükü azaltmak için ethernet (POE) üzerinden güç kullanan kameraları kullanmayı seçti. VPC-3350S, 60 W'a kadar güç sunan dört POE bağlantı noktasına sahiptir ve ComBox ve LARGA'nın AI modelleri için farklı açılar sağlamak üzere üç kamera kullanarak uygulamaları için en uygun yapılandırmayı dağıtmasına olanak tanır.

Mobil Veri Transferi

Sigarayı önleme ve cep telefonu kullanım politikalarının etkili bir şekilde uygulanmasını sağlamak için ComBox ve LARGA, kaydedilen politika ihlallerini yakalamak ve kaydetmek için AI yazılımlarını tasarladı. Politika ihlalleri ile ilgili para cezalarının veya ücretlerin hızlı bir şekilde yanıtlanmasını ve doğru şekilde faturalandırılmasını sağlamak için yazılımın, mümkün olduğunda raporları araç paylaşım hizmetinin faturalandırma veritabanına yükleyebilmesi gerekir. VPC-3350S, mobil işlemler göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır ve AI yazılımının kullandığı Cat 4 LTE iletişimini desteklemek için genişletme kartlarına sahiptir.

me402j

AAEON Avantajı

ComBox ve LARGA, projelerinin temel ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra, sistem ve AAEON tarafından sunulan birkaç önemli avantaj nedeniyle VPC-3350S ve AI Core X'i seçti. Performans için büyük değer, çok çeşitli sıcaklıklarda çalışabilen sağlam tasarım, Intel OpenVINO araç setine erişim ve AAEON’un sektör lideri desteğiyle, VPC-3350S ve AI Core X, gereken çözümü sunmak için rekabetin üstündeydi.

 

Yüksek Performanslı Çözüm

VPC-3350S ve AI Core X, daha yüksek uç sistemlere veya özel GPU AI sistemlerine göre performans için büyük bir değer sağlar. Daha ucuz ve daha düşük enerji gereksinimleriyle sistem, geliştirilen AI yazılımı ComBox ve LARGA'yı çalıştırmak için gereken gücü tam olarak sağlarken, her bir müşterinin ihtiyaçlarını karşılamak için genişleme alanı sunmaya devam eder.

Sağlam Tasarım

AAEON, sağlam gömülü platformlar tasarlama konusunda yılların deneyimine sahiptir ve bu bilgiyi VPC-3350S'in tasarımına yerleştirmiştir. VPC-3350S, fansız yapısı sayesinde güvenilir servis ve az bakım gerektiren çalışma sağlar ve yenilikçi termal tasarımı, -20°C ile 70°C arasındaki geniş bir sıcaklık aralığında performans kaybı olmadan çalışmasına olanak tanır. ComBox ve LARGA, birden çok şehri ve geniş coğrafi bölgeleri kapsayan büyük filolarla paylaşımlı hizmetlere binmek için çözümlerini sunabiliyor.

OpenVINO Platformu

Intel Movidius Myriad X ile VPC-3350S ve AI Core X, OpenVINO Toolkit'in Intel dağıtımı ile uyumludur. Bu güçlü yazılım aracı, geliştiricilerin AI çıkarımlarını optimize etmelerine yardımcı olur ve TensorFlow ve Caffe gibi çerçevelerle uyumludur ve bir geliştiricinin kendi AI çıkarımını destekleyebilir.

AAEON Çözümü

AAEON, ürünleri özelleştirmekten OEM / ODM projeleri için uçtan uca hizmet sağlamaya kadar müşterilerine sektör lideri destek ve hizmet sunmaktadır. AAEON, iş için doğru çözüme sahip olmalarını sağlamak için ComBox ve LARGA ile yakın bir şekilde çalıştı ve dağıtımı hızlandırmaya ve pazara sunma süresini kısaltmaya yardımcı olacak hizmet sağladı.

AAEON'un sunduğu hizmet ve destek sayesinde, ComBox ve LARGA, en iyi çözümü, VPC-3350S ve AI Core X'i bulmak için çeşitli platformları kapsamlı bir şekilde test edip araştırabildi. Kapsamlı araştırma ve testleri, VPC-3350S'nin yeteneklerini kanıtlamaya yardımcı oldu sistemi ve daha verimli ve etkili uç bilişim çözümlerinin müşterileri tarafından benimsenmesini teşvik eder. ComBox ve LARGA, ellerinde çok sayıda veri ve araştırma ile uzmanlıklarını ve AAEON çözümlerinin yeteneklerini, otobüslerde yolcu sayma uygulamaları ve daha fazlası gibi araç paylaşım hizmetlerinin ötesinde uygulamalarda gösterebilmektedir.

Araç paylaşım hizmetleri, sigara önleme politikalarını daha etkin bir şekilde uygulayabileceklerini ve yolculuk paylaşımı ortaklarıyla cep telefonu kullanımını hedefleyebileceklerini bilerek daha kolay nefes alabilir. Araba paylaşım hizmetleri, müşterileri için daha yüksek ve daha tutarlı hizmet kalitesi sunarak araç paylaşımı müşteri deneyimini iyileştirebilir. Ayrıca, hizmetin ve kamuoyunun iyileştirilmesi, şehir yönetimleri trafik sıkışıklığını azaltmak ve araç sahipliğine alternatifleri teşvik etmek ve aynı zamanda Akıllı Şehir ortamlarına araç paylaşım hizmetlerini dahil etmek isterken, araç paylaşımı endüstrisinin sağlamlaştırılmasına yardımcı olur.

 

202pbeVPC-3350S Mobil NVR

AAEON'un VPC-3350SMobil NVR'si, kullanıcılara diğer Mobil NVR'lerde sunulmayan seçenekler, esneklik ve özelleştirme sağlar. VPC-3350S, Pentium® N4200, Celeron® N3350 ve Atom® x7 E3950 seçenekleriyle birlikte standart olarak Intel® Atom® x5 E3940 işlemciyi (eski adıyla Apollo Lake) sunar. VPC-3350S'in temel özelliği, sistemin çok çeşitli cihazlara bağlanmasına ve güç sağlamasına olanak tanıyan dört PoE Bağlantı Noktasıdır. VPC-3350S ayrıca Intel® Movidius ™ Myriad ™ X içeren entegre bir AI modülü ile yapılandırılabilir.

VPC-3350S, müşterilere aralarından seçim yapabilecekleri iki yapılandırma sunan yenilikçi bir tasarım kullanır; kompakt mobil Endüstriyel sistem ve esnek Araç İçi platform. Endüstriyel konfigürasyon, makine görüş uygulamalarında kullanım için mükemmel bir I / O tamamlayıcı sunarken, Araç İçi konfigürasyon, daha az maliyetle nihai esneklik ve daha fazla özelleştirme sağlayan yenilikçi bir modüler tasarıma sahiptir.

AI Core X Intel Movidius Myriad X VPU

AI Core X mPCIe modülü, Edge Computing ile AI hızlandırma için tasarlanmış düşük güçlü, yüksek performanslı bir VPU olan Intel Movidius Myriad X'e sahiptir. Intel Movidius Myriad X, özel bir sinir ağı hızlandırıcısı olarak 105 fps'ye (80 tipik) kadar hız ve 1 trilyondan fazla kayan nokta işlemi sunar. AI Core X, OpenVINO Toolkit'in Intel dağıtımıyla uyumludur ve TensorFlow ve Caffe çerçevelerini destekler.

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

Araç Kiralama Sektöründe Yapay Zeka Kullanımı