Yayın İstasyonları ve Antenlerin LORA Teknolojisi ile Bakımı
Yayın İstasyonları ve Antenlerin LORA Teknolojisi ile Bakımı

8/29/2020 2:27:22 PM

Yayın İstasyonları ve Antenlerin LORA Teknolojisi ile Bakımı

Yayınlayan: Tamer Yiğit

Milyonlarca insana televizyon yayınlarını sürekli sağlamak söz konusu olduğunda, yayın kuleleri çoğu operatör için hala en kritik altyapı bileşenidir. İster sinyal kaynağı ister yayın tekrarlayıcı olsun, yayın kuleleri geniş erişim ve daha fazla sayıda izleyici kitlesi sağlayabilir.

Boyut ve açıklık gereksinimleri gibi faktörler ve kapsama alanını en üst düzeye çıkarmak için en verimli kullanımı sağlamak için, yayın kuleleri genellikle çoğunlukla insansız operasyonun olduğu uzak bölgelerde bulunur. Bir yayın kulesinin yayınının sürekliliğini sağlamak, zamanında bakım sağlamaktan hizmet kaybını önlemeye, tesisleri çalıştırmak ve kontrol etmek için gerekli altyapıyı kurmaya kadar pek çok zorluğu beraberinde getirebilir.

Yakın zamanda, 1.500'den fazla antenden oluşan bir ağa sahip Avrupalı ​​bir kamu yayıncısı, uzak sitelerinde daha fazla kontrol ve izleme sağlamak için yeni teknolojileri entegre etmeye çalıştı. Yayıncı, büyük veri ve akıllı yapay zeka çözümlerini kullanarak yalnızca istasyonlarını gerçek zamanlı olarak izlemekle kalmadı, aynı zamanda tahmine dayalı analiz, hizmet kesintilerini azaltmak için olası bakım sorunları konusunda uyarıda bulunabilir. Bu sitelerin uzak doğası ve sağlam çözümlere duyulan ihtiyaç nedeniyle AAEON ve AIOT-IP6801 dış mekan IoT ağ geçidini tercih ettiler.


Yayıncının kapsama alanının çeşitli coğrafyasında bağlantılı monitörlerden oluşan bir ağ oluşturmak, bazı temel zorlukları beraberinde getirdi. Merkezi bulut sunucularına kablosuz iletişimi desteklemek için, kurulum yaparken daha iyi bir değer sağlamak ve iklim kontrolleri olmadan çeşitli koşullarda çalışabilmek için gereken uygun bir çözüm AAEON ile gerçekleştirildi.

Hücresel Ağ

1.500'den fazla siteyi tek bir ağa bağlamak, fiziksel altyapı çok pahalı hale geldiğinden kablosuz iletişimi bir zorunluluk haline getirir. AIOT-IP6801 dış mekan IoT ağ geçidi, 3G ve 4G / LTE dahil olmak üzere geniş bir kablosuz iletişim yelpazesini destekleyerek, merkezi ağa kolay kurulum ve güvenilir bağlantılar sağlar.

LoRa Çözümleri

Gereken doğruluk ve izleme düzeyini sağlamak için her tesis, her tesiste bir düzine farklı sensör gerektirir. Bir kamu yayıncısının bütçeleri konusunda dikkatli ve verimli olması gerektiğinden, LoRa özellikli sensörlerin kullanılması yalnızca kablo bağlantılarına olan ihtiyacı azaltmakla kalmaz, aynı zamanda pille çalışan dağıtım sayesinde genel güç tüketimini ve bağımlılığı da azaltır. AIOT-IP6801, LoRa yetenekleriyle dağıtma seçeneği sunar ve çok çeşitli LoRa düğüm cihazları ile uyumludur.

Zor Şartlara Dayanıklılık

Yayıncının kuleleri, sıcak vadiler ve soğuk dağ kenarları arasında, son derece farklı hava koşullarını deneyimleyebilen çok çeşitli ortamlarda konuşlandırılmıştır. Bakım ve dağıtım kolaylığı sağlamak için AIOT-IP6801, dış mekanda IP68 dereceli çevresel sızdırmazlık, fansız çalışma ve -20 ° C ile 70 ° C arasında geniş bir çalışma sıcaklığı aralığı ile çalışmak üzere üretilmiştir.


7mtvl8


AAEON Avantajı

Herkes bu gibi projelerin karşılaştığı zorluklarla başa çıkamasa da, AAEON ve AIOT-IP6801yalnızca bu zorlukları karşılamakla kalmadı, rakiplerine göre birçok önemli avantajla birlikte bunları aştı.

AAEON LoRa Ortamı

Yayıncı, AIOT-IP6801ağ geçidinin yanı sıra AAEON’un kendi LoRa düğümü olan AIOT-ILND01’den de yararlandı. AIOT-ILND01, kullanıma hazır uyumlulukla, sıcaklık ve nem gibi çevresel izleme için temel araçlar ve genişletilebilirliğin yanı sıra daha doğru hava analizi için sensörlere bağlanma sağlar. Bu, yayıncıya geniş bir hava durumu izleme ağı sağlayarak meteorologlar ve hava durumu tahminleri için daha doğru veriler sağlar.

Akıllı Veri Platformu

AIOT-IP6801yayıncının kestirimci bakım için akıllı bir uygulama dağıtma projesi için değerli bir araç sağladı. AIOT-IP6801, ResIoT gibi büyük veri yönetimi araçlarıyla uyumlu ve uyumludur, daha hassas kontrol ve daha akıllı bir LoRa ağ altyapısı sağlar.

Düzenleyici Sertifikalar

Müşterilerin kablosuz IoT cihazlarını kullanmalarına en iyi şekilde yardımcı olmak için AAEON ürünleri, elektromanyetik uyumluluğu (EMC) yöneten hükümet düzenleme standartlarını karşılayacak şekilde test edilmiş ve onaylanmıştır. AIOT-IP6801, CE Radyo Ekipmanı Direktifi (RED) ile uyumlu ve ayrıca FCC düzenlemeleri için onaylanmıştır.

Sektör Lideri Hizmet

AAEON, teknik destekten platformların özelleştirilmesine kadar sektör lideri destek ve hizmet sunar. AAEON, müşterilerin projelerini AAEON platformlarında konuşlandırmak için gereken uçtan uca desteği almalarını sağlamak için birçok çözüm ortağıyla yakın bir şekilde çalışır.

________________________________________

d94naa

Etki

AIOT-IP6801ve AAEON’un hizmet ve desteği ile yayıncı, yayın anten ağlarını izleyebilir ve akıllı yönetim platformunu uygulamaya başlayabilir. AIOT-IP6801'e bağlı düğümler tarafından sağlanan bilgilerle, yayıncı yalnızca gerçek zamanlı durum ve çevresel izleme elde etmekle kalmaz, aynı zamanda yakın gelecekte bakım sorunlarını tahmin edebilecek AI modellerini eğitmeye başlayabilir, böylece servis kesintileri olabilir. önlenebilir.

Yayıncı, izleme hizmetinin geniş kapsama alanlarına yayılmasıyla, ülke için daha doğru hava durumu analizi ve tahmini de sağlayabilir. AIOT-IP6801 sayesinde müşterileri daha kaliteli hizmet ve bilginin keyfini çıkarabilir.


Ürün

AIOT-IP6801Dış Mekan IoT Ağ Geçidi, cihazı uçta buluta bağlamak için sağlam bir çözüm sunar. Intel Atom® E3940 işlemci tarafından desteklenen AIOT-IP6801, kullanıcılara Endüstriyel IoT uygulamaları için optimize edilmiş işlem performansı sunarken güvenilir performans ve düşük güç tüketimi sunar.

AIOT-IP6801, ihtiyaç duyduğunuz her yere monte etmesi ve kurması kolay sağlam ve kompakt tasarımıyla her koşulda devreye alınacak şekilde tasarlanmıştır. Dış mekanlar için üretilmiş olup, her koşulda güvenilir çalışma sağlamak için IP68 çevre sızdırmazlığı ve -20 ° C ila 70 ° C geniş çalışma sıcaklığı aralığı sunar. AIOT-IP6801, W-Fi, 4G / LTE ve LoRa gibi kablosuz iletişimleri destekleyen uç ağların dağıtımında daha fazla esneklik sunar.

AIOT-IP6801 ile birlikte, AIOT-ILND01 LoRa Düğümü, AAEON LoRa ağ geçitleri ile kutudan çıktığı gibi çalışması garantili bir şirket içi çözüm sunarak LoRa WAN ağları kurma tahminini ortadan kaldırır. AIOT-ILND01 LoRa Node, bir kart olarak veya bir muhafaza ile birlikte mevcuttur. İki adet 14500 Lityum iyon pille veya mikro USB 2.0 bağlantı noktasıyla çalıştırılabilir. Yerleşik sıcaklık ve nem sensörlerinin yanı sıra 3 eksenli bir ivmeölçer içerir ve ayrıca çok çeşitli sensörler ve girişlerle bağlantı kurmak için tasarlanmıştır. Üç Grove konektörüyle, yapılandırmak için bir bilgisayara bağlanmak kolaydır.

AAEON üretici hizmetleri ve desteği, her platformu uygulama ihtiyaçlarınıza göre uyarlamak için bir dizi özelleştirme seçeneği sunar. AAEON ayrıca geliştirmeyi hızlandırmak, pazara sunma süresini kısaltmak ve projenizin sıfırdan başlamasını sağlamak için uçtan uca hizmetle OEM / ODM desteği sunar.

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

Yayın İstasyonları ve Antenlerin LORA Teknolojisi ile Bakımı