Gelecekte IIOT?
Gelecekte IIOT?

7/24/2020 5:09:47 PM

Gelecekte IIOT?

Yayınlayan: Barış Kaş

Gelecekte IIOT?

IIOT, gelecekte endüstriyel kurumları etkileyen başlıca trendlerden biridir. Üreticiler, piyasaya ayak uydurabilmek için IIoT ‘ye adapte olmak zorunda kalacaktır. Karanlık fabrika deyim olmak yerine gerçek olacaktır. Karanlık fabrika 7/24 üretimin olduğu kontrol amaçlı insanlar dışında kimsenin fabrika içerisinde bulunmayacağı ve bu yüzden ışığa da gereksinim duymayacağı fabrikalardır. Böyle bir gelecek bizi beklemektedir.

Türkiye’de çok büyük üreticilerin adapte olmaya çalıştığı gözükmektedir. Ancak Almanya gibi teknoloji ve üretim devleri hali hazırda sistemleri entegre etmeye başladılar. Türk üreticilerin dijitalleşme için adımları yeni yeni attığı görülmektedir. İzleme ve kontrol etme aşaması geçildiği takdirde IIoT ‘ye adapte olma aşamasına da kolay gelinecektir. Umarım ülkemiz üreticileri bu konuya dikkat eder.

IIOT, IoT’nin bir parçası olduğu unutulmamalıdır.

IOT IIOT Devrimdir Evrimdir. Nesneler ile ilgilidir. Veriler ile ilgilidir. Özel bağlantılar içerir. Daha Yapılandırılmış Bağlantılar içerir Özel çözümler barındırır Standartları vardır. Veriler değişkendir. (Birçok nesne bağlanabilir) Veriler keskindir ve limitleri mevcuttur.

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

Gelecekte IIOT?