BOXER-8110AI: CoronaVirüs Yayılmasını Önlemek için Servis Robotlarında çalışıyor!
BOXER-8110AI: CoronaVirüs Yayılmasını Önlemek için Servis Robotlarında çalışıyor!

3/25/2020 12:00:00 AM

BOXER-8110AI: CoronaVirüs Yayılmasını Önlemek için Servis Robotlarında çalışıyor!

Yayınlayan: Icc_Admin

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.‘nin temsilcisi olduğu Asus şirketlerinden AAEON ‘un BOXER-8110AI model bilgisayarı, pandemi sırasında kişiden kişiye teması azaltmaya yardımcı olan otomatik servis robotlarında kullanılmaya başlandı. BOXER-8110AI: CoronaVirüs Yayılmasını Önlemek için Servis Robotlarında çalışıyor!

IoT ve AI edge bilişim çözümlerinde lider olan AAEON, kompakt BOXER-8110AI model endüstriyel box bilgisayarları, otel, restaurant gibi hizmet sektörü için tasarlanmış otomatik servis robotlarında uzun bir süreden beri çalışmaktaydı. Devam eden Coronavirus hastalığı (COVID-19) pandemisi ile birçok ülke ve topluluk büyük toplantıları ve olayları yasakladı ve vatandaşlara gereksiz toplantılardan kaçınmalarını ve sosyal izolasyonu uygulayarak teması azaltmalarını tavsiye etti. Halihazırda, salgının patlak vermesinden önce bile birçok otelin konuşlandırdığı araçlardan biri otomatik hizmet robotları oda servislerinde konuklar ve personel arasındaki hastalık vektörlerini azaltmak yardımcı olmaktaydı.

Mevcut salgın ile birlikte, bazı AAEON müşterileri, halihazırda birkaç otelde faaliyet gösteren BOXER-8110AI tarafından desteklenen bir servis robotlarını programsal ve mekaniksel olarak geliştirerek sağlık hizmetleri alanında kullanılmasını sağladı.

BOXER-8110AI: CoronaVirüs Yayılmasını Önlemek için Servis Robotlarında çalışıyor!

NVIDIA Jetson TX2 özellikli BOXER-8110AI, robotu görsel zekayı çalıştırarak navigasyona bağlı hareket etmesine yardımcı olur. Bir 3D kamera ile birleştiğinde, BOXER-8110AI çevredeki ortamı analiz eder, hedefine giden en iyi yolu belirler, engellerden ve insanlardan kaçınır. Kablosuz olarak bağlanan BOXER-8110AI, robotun asansörleri arayarak doğru yere ulaşmasını kontrol etmesini sağlar. Robot, asansörün kişilere veya asansörün kendisine çarpmaktan kaçınmak için çok kalabalık olup olmadığını belirlemek için kendi sensörlerini ve asansörün sensörlerini de kullanabilir. Doğru odaya veya hizmet noktasına geldiğinde, robot kapı zilini çalmak ve kullanıcıları (doktor, hemşire, hasta vs.) varış konusunda uyarmak için kablosuz olarak bağlanır. Robotun dokunmatik ekranı kullanıcılara sipariş edilen ürünleri alma talimatı verir. Tamamlandığında, servis robotu otomatik olarak orijinal konumuna geri döner.

BOXER-8110AI , AI (yapay zeka) ve edge hesaplama uygulamaları için tasarlanmış kompakt bir gömülü BOX PC’dir. AI çıkarımlarına ve TensorFlow, Caffe2 ve MXNet dahil derin öğrenme çerçevelerine güç sağlamak için 256 CUDA çekirdeği ve kullanıcılar tarafından geliştirilen destek yazılımı ile donatılmış NVIDIA Jetson TX2 SoC özelliğine sahiptir. BOXER-8110AI makine ve motor kontrolü için kullanılan CANBus ve COM portları da dahil olmak üzere projelere entegrasyon esnekliği için tasarlanmış I/O portlarına sahiptir. BOXER-8110AI‘nın sağlam ve fansız tasarımı, çok çeşitli sıcaklık ve ortamlarda istikrarlı, güvenilir gömülü çalışmaya olanak tanır ve neredeyse her işte konuşlandırmaya izin verir.

BOXER-8110AI: CoronaVirüs Yayılmasını Önlemek için Servis Robotlarında çalışıyor!

AAEON’un Sistem Platformu Bölümü Direktörü Alex Hsueh “Bu özel kullanım örneği otellere yerleştirilmiş olsa da, AAEON şu anda karantina odalarına ve hatta negatif basınç servislerine yiyecek ve diğer malzemeleri dağıtmak için hastanelerde konuşlandırmaya benzer bir çözüm sağlamak için geliştiriciler ve müşterilerle birlikte çalışıyor.” dedi. “Hastane personeli, her koğuşa doğrudan yemek vererek hastaların farklı beslenme gereksinimlerinin karşılanmasını sağlayabilir. Bu sadece personel ve karantinaya alınan hastalar arasındaki gereksiz temas yoluyla enfeksiyon riskini azaltmakla kalmaz, aynı zamanda hastanelerin hastalara aşırı yüklenme riski altında olduğu bir dönemde iş yükünün azaltılmasına yardımcı olabilir. Bu uygulamayı uygulayarak hayati hizmetler hastalığın daha fazla yayılmasını önlerken kesintisiz olarak devam edebilir ”dedi.

#coronavirus #corona #covid19 #4G #4Gendüstriyelpc #AAEON #ai #akıllışehirler #akıllıulaşım #artificialintelligence #automation #digitalization #digitaltransformation #digitilization #dijitaldonusum #dijitaldönüşüm #edge #edgecomputing #endustri40 #endustriyelbilgisayar #endustriyelotomasyon #endustriyelpc #endüstri40 #endüstriyelbilgisayar #endüstriyelotomasyon #endüstriyelpc #görselkontrol #Ibase #iiot #iotgateway #industrialautomation #industry40 #iot #ipc #ipc4 #intelligenttransportation #machinevision #movicon #movicon11 #moviconnext #otomasyon #panelpc #progea #robotics #robots #sanayidedijitaldönüşüm #scada #selfcheckout #smartcity #smartcities #smartfactories #smartfactory #smartmanufacturing #smartretail #veritoplama #yapayzeka

BOXER-8110AI: CoronaVirüs Yayılmasını Önlemek için Servis Robotlarında çalışıyor!

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

BOXER-8110AI: CoronaVirüs Yayılmasını Önlemek için Servis Robotlarında çalışıyor!