Movicon ile Tayland’daki Mae Moh santralinin denetimi!
Movicon ile Tayland’daki Mae Moh santralinin denetimi!

3/15/2020 12:00:00 AM

Movicon ile Tayland’daki Mae Moh santralinin denetimi!

Yayınlayan: Icc_Admin

EGAT, Tayland’ın Enerji Bakanlığı’na bağlı, tüm ülke için elektrik enerjisi üretimi ve iletimi ile toplu elektrik enerjisi satışlarından sorumlu, devlete ait lider elektrik şirketidir. Toplam kurulu gücü 15.757,13 MW olan (Mart 2018 itibariyle) ülke çapında 45 tesiste bulunan farklı tip ve büyüklükteki santrallere sahip ve işleten Tayland’ın en büyük enerji üreticisidir. Enerji üretim tesisleri 3 termik santral, 6 kombine çevrim santrali, 24 hidroelektrik santrali, 9 yenilenebilir tesisden oluşmaktadır. enerji santralleri, 4 dizel enerji santrali ve Lamtakong Jolabha Vadhana Enerji Santrali. Ayrıca EGAT, ülkenin tüm bölgelerini kapsayan yüksek gerilim iletim şebekesine de sahiptir. Tayland’ın elektrik tedarik endüstrisi altında EGAT, özel enerji üreticilerinden ve komşu ülkelerden toplu elektrik satın alarak iki dağıtım otoritesine ve küçük bir işletmeye toptan elektrik enerjisi satmaktadır. Movicon ile Tayland’daki Mae Moh santralinin denetimi!

EGAT santralleri arasında Mae Moh santrali var. 60’ların sonlarında inşa edilmiş ve şu anda 10 üretim biriminden oluşan Lampang eyaletinde bulunmaktadır. 2.400 MW üretim kapasitesine sahip olan Mae Moh Elektrik Santrali, elektriğin% 50’sini kuzey bölgesine,% 30’unu orta alana ve% 20’sini Tayland’ın kuzeydoğu bölgesine sağlayabilir.

Mae Moh Mine açık bir çukura sahip bir kömür madenidir ve kuyruk göleti ile donatılmıştır. Kömür madeninin amacı, santralin ihtiyaç duyduğu miktar ve kaliteye göre ortalama 16,5 milyon ton olarak Mae Moh elektrik santraline linyit kömürü üretmek ve teslim etmektir. Ortalama 1.200 mm / yıl yağış alan ve yağmur mevsimi boyunca 36 kilometrekarelik bir kazı alanına sahip olan muson alanında bulunan santralin yakınından akan su miktarı büyüktür ve hasar riski Bölgeye dökülen su ile çok yüksektir. Buna dayanarak, EGAT, linyit kömürünün madenden yoğun yağış sırasında bile çıkartılmasını sağlamak için, kuyruk havuzundan otomatik su pompalama sistemi uygulamasını gerektirdiği için ve aynı zamanda, yılın o döneminde maruz kaldıkları yüksek risk göz önüne alındığında, sahada minimum sayıda operatör istihdam etmek zorundadır.

Movicon ile Tayland’daki Mae Moh santralinin denetimi!

Uygulama

Çeşitli olası çözümleri ve uygulamaları inceleyen sistem entegratörü, tüm su pompalama sisteminin genişletilmesi ve otomatikleştirilmesi gerektiği sonucuna vardı. Bunu yapmak için, iki Movicon 11 Scada sunucusunun kurulduğu iki kontrol odası ile tüm kuyruklama havuzu boyunca bulunan farklı pompalama istasyonları arasında bir fiber optik bağlantı sistemi uygulanmıştır. On iki pompa istasyonunun her biri bir Beckoff PLC ve Danfoss invertörü ile donatılmıştır. Fazla suyu dışarı atan türbin pompalarını çalıştıran inverter, Profibus bağlantısıyla Beckoff PLC’ye bağlanır. Tüm pompa istasyonları Movicon 11 sunucularıyla Twincat protokolü üzerinden iletişim kurar. Her pompa istasyonu, aynı zamanda aşırı ısınma problemlerini önlemek için bir basınç kontrol vanası ile donatılmıştır. Movicon 11 Scada , iki kontrol odasında bulunan 2 sunucuya kurulmuştur. Yedekleme seçeneği, iki sunucudan birinin arızalanması durumunda bile sürekli çalışmayı sağlamak için etkinleştirilmiştir. Çok kritik bir kurulum olan yedekleme özelliği, sistem entegratörünün EGAT’a neredeyse sınırsız hizmet sürekliliği sağlamasına yardımcı oldu. Movicon uygulaması, on iki pompa istasyonunun her durumunu ve verimliliğini izler. Movicon 11 Scada Historian seçeneğinin kullanımı, bir SQL veritabanında kaydedilen farklı parametreleri kaydetmeye ve kaydetmeye izin verdi. Farklı parametreler arasında, Movicon 11 Scada aracılığıyla kaydedilen en alakalı olanlar santrifüj pompaların durumu ve basınç kontrol valfleri tarafından tespit edilen basınçlardır. Tüm veriler SQL Veritabanında en az iki yıl saklanır. Veri arşivleme, operatörlerin tesisin işlevselliğini anlamak ve gerektiğinde tesisin çalışmasını iyileştirmek için vazgeçilmez olan kronolojik ve istatistiksel analizler yapmalarını sağlar. Movicon 11 Scada ayrıca sistemde bulunan alarmların durumunu gerçek zamanlı olarak izler, hem klasik ızgara görünümünden hem de projenin tüm sayfalarındaki bilgi başlığı ekranını kullanarak görüntüler. sistem entegratörü ayrıca Alarm Dağıtıcı modülünün kurulumunu EGAT’a önerdi. Bu güçlü alarm yöneticisinin uygulanması, EGAT operatörleri ve bakım görevlileri tarafından kritik kabul edilen bir olay durumunda SMS, VoIP ve E-posta ile bildirim gönderilmesine izin verir. Bu şekilde, personel her zaman bilgilendirilir ve kritik konularda derhal müdahale edebilir. Alarmların veritabanında arşivlenmesi, tesiste meydana gelen kritik olayları analiz etmek, iyileştirmeler yapmak ve bakım olaylarını planlamak için istatistiksel ve kronolojik analize izin verir. Movicon 11 Scada sunucularına Web İstemcisi seçeneği de eklendi. HTML5 teknolojisi sayesinde bu işlevsellik, operatörün sisteme erişmesini ve uygulamayı tarayıcı ve akıllı telefonlar veya tabletler gibi mobil cihazlar aracılığıyla görüntülemesini sağlar.

Movicon ile Tayland’daki Mae Moh santralinin denetimi!

Movicon kullanmanın avantajları

“ Movicon 11 Scada‘nın kullanılması, sistem entegratörü ve Progea ürünleri tarafından sunulan hizmetten çok memnun olan EGAT’a çeşitli faydalar getirdi” diyor sistem entegratörü genel müdürü.

“Tesisin uzaktan izlenmesi sayesinde”, diyen sistem entegratörünün mühendis yardımcısı müdürüne devam ediyor “EGAT, kömür madeninde ve pompa istasyonlarında tahsis edilen personelin kullanımını yedi operatörden bire önemli ölçüde azaltarak azaltmayı başardı. riskler. Ayrıca, Alarm Dispatcher seçeneğinin kurulmasıyla, sorunlar ve cihaz veya sensörler durumunda personel derhal mesajlar ve e-postalarla uyarılır.

Tesisin çalışmama sürelerinden (duruş) kaçınmaya çalışarak veya bunun çalışabilirliğini en aza indirgeyerek derhal müdahale edebilir. Buna ek olarak, EGAT özellikle Movicon 11 Scada‘nın Historian fonksiyonunu takdir etti, bu da parametrelerin parametrelendirilmesi sayesinde SQL veritabanı, operatörlerin toplanan verilere erişmesini ve tesiste iyileştirmeler yapmak için kronolojik ve istatistiksel analizler yapmasını sağlar.”

#4G #4Gendüstriyelpc #AAEON #ai #akıllışehirler #akıllıulaşım #artificialintelligence #automation #digitalization #digitaltransformation #digitilization #dijitaldonusum #dijitaldönüşüm #edge #edgecomputing #endustri40 #endustriyelbilgisayar #endustriyelotomasyon #endustriyelpc #endüstri40 #endüstriyelbilgisayar #endüstriyelotomasyon #endüstriyelpc #görselkontrol #Ibase #iiot #iotgateway #industrialautomation #industry40 #iot #ipc #ipc4 #intelligenttransportation #machinevision #movicon #movicon11 #moviconnext #otomasyon #panelpc #progea #robotics #robots #sanayidedijitaldönüşüm #scada #selfcheckout #smartcity #smartcities #smartfactories #smartfactory #smartmanufacturing #smartretail #veritoplama #yapayzeka

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

Movicon ile Tayland’daki Mae Moh santralinin denetimi!