OPC ile makinelerinizi BT-IT ile haberleştirin!
OPC ile makinelerinizi BT-IT ile haberleştirin!

3/14/2020 12:00:00 AM

OPC ile makinelerinizi BT-IT ile haberleştirin!

Yayınlayan: Icc_Admin

Farklı otomasyon sistemleri, uzaktan üretim sahaları, üretim ve işletme seviyeleri, BT-IT seviyeleri, saha ve bulut sistemleri arasındaki bağlantı, modern iş organizasyonlarının verimlilik ve rekabet güçlerini artırmak zorunda olmaları gereken bir gerekliliktir. Kuruluşların, verileri ve makineler arası iletişimini (M2M) analiz ederek verimliliği artırmak için gerçek zamanlı verilere sahip olmaları gerekir. Sahadaki sistemlere bağlanabilen ve denetim ve kontrol ve iş yönetimi sistemleri gibi bilgileri diğer sistemlere ayırabilen ve bunları veritabanına veya Bulut’a kaydedebilen çeşitli ürünler vardır. OPC ile makinelerinizi BT-IT ile haberleştirin!

Connext Demo’yu Ücretsiz İndirin!

Modüler ve esnek OPC UA sunucusu Connext Connext, üretim hattı süreç verilerinin şirketin tüm seviyelerine ve dolayısıyla ERP, MES, HMI, SCADA, mobil ve Büyük Veri ve IoT için Cloud platformları gibi çeşitli sistemlere bağlanmasına izin verir. Connext,’in OPC UA teknolojisi ve iletişim protokolleri açısından büyük bir bilgi birikiminin sonucu olan performansı nedeniyle, Progea, OPC UA Sunucusu ve bağlantı yazılımı pazarında liyakatle tamamen faaliyete geçti. OPC UA Server, bir I/O Veri Sunucusu, IoT ağ geçidi, Veri Kaydedici veya başka herhangi bir endüstriyel bağlantı ihtiyacı için Movicon kullanmadan bağlantı çözümleri sunan bağımsız bir ürün olarak mevcuttur. Connext bağımsız, esnek, ölçeklenebilir ve çok yönlü bir üründür. Piyasadaki diğer OPC Sunucuları ile karşılaştırıldığında, herhangi bir piyasa sektörünün ihtiyaçlarını karşılamak için uygun maliyetli ve ölçeklenebilir eksiksiz ve çok yönlü özelliklere sahip olmanın daha büyük bir avantajını sunar.

OPC ile makinelerinizi BT-IT ile haberleştirin!

Connext yeni bir SQL Sürücüsünü entegre ediyor

Çoğu zaman Endüstri 4.0 bağlamında, tasarım mühendisleri, SCADA/HMI veya işletme yönetim sistemleri ve BT dünyasındaki diğer herhangi bir uygulama aracılığıyla sahada çalışan cihazlardan, makinelerden ve üretim hatlarından gelen verilere bağlanmalıdır. Bu genellikle istenen bağlantı türünü yönetmek için programlama komut dosyası aracılığıyla veritabanı tablolarında veri paylaşılarak yapılır. Progea’nın misyonunun bir kısmı, ortakları için çalışmayı basitleştirmek ve bunu Connext‘de bir I/O iletişim sürücüsü geliştirerek ve entegre ederek yapmışlardır. Bu şekilde, yönetim sistemleri ile her tür PLC ile aynı şekilde gerçek zamanlı bilgi okuma-yazmada alışverişi yapılabilir.

OPC ile makinelerinizi BT-IT ile haberleştirin!

Ürünün sürücü kitaplığından kullanılabilen yeni SQL Server sürücüsü, herhangi bir Etiket türünü okuma-yazma sırasında herhangi bir SQL Server veritabanı tablosuna bağlamak için tasarlanmıştır. Bu, ‘Endüstri 4.0’ sistemleri oluşturmak isteyen herkesin, yönetim sistemlerini veya üçüncü taraf uygulamalarını alan değişkenlerine doğru çift yönlü bağlantılarla mümkün olan en basit şekilde bağlayarak bunu hızlı bir şekilde yapmasını sağlayacaktır.

Tüm bunlar komut dosyası kullanmak zorunda kalmadan yapılabilir ve bu nedenle proje geliştirme sürelerini büyük ölçüde azaltır. Sürücüyü projeye eklemeniz ve diğer herhangi bir PLC sürücüsünde yaptığınız gibi, DB dosyasının özelliklerinden tablo, ad sütunu ve değer seçerek yapılandırmanız yeterlidir. Daha sonra her bir Tag belirtilen yoklama modlarına göre önceden eklenmiş verilere işaret edecektir. Connext işletim alanı (PLC, PAC, Fieldbus) ve yönetim sistemleri (MES, ERP ve diğerleri) arasındaki ağ geçidi işlevselliğini büyük ölçüde basitleştirir.

Connext’nin yeni sürümleri.

Progea, Linux için Connext’nin yeni bir sürümünü yayınlamanın eşiğinde. Bu nedenle Connext düşük uçlu sistemler (RaspberryPI gibi) için IIoT I / O Veri Sunucusu ve Ağ Geçidi olarak çalıştırılabilir. Bu şekilde, küçük Linux cihazları saha cihazlarını BT sistemlerine, Bulut sistemlerine veya OPC UA uyumlu herhangi bir cihaza, sisteme veya uygulamaya bağlamak için Connext sürücü bağlantısına sahip olabilir.

#4G #4Gendüstriyelpc #AAEON #ai #akıllışehirler #akıllıulaşım #artificialintelligence #automation #digitalization #digitaltransformation #digitilization #dijitaldonusum #dijitaldönüşüm #edge #edgecomputing #endustri40 #endustriyelbilgisayar #endustriyelotomasyon #endustriyelpc #endüstri40 #endüstriyelbilgisayar #endüstriyelotomasyon #endüstriyelpc #görselkontrol #Ibase #iiot #iotgateway #industrialautomation #industry40 #iot #ipc #ipc4 #intelligenttransportation #machinevision #movicon #movicon11 #moviconnext #otomasyon #panelpc #progea #robotics #robots #sanayidedijitaldönüşüm #scada #selfcheckout #smartcity #smartcities #smartfactories #smartfactory #smartmanufacturing #smartretail #veritoplama #yapayzeka

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

OPC ile makinelerinizi BT-IT ile haberleştirin!