Sürdürülebilir enerji çözümü için büyük fotovoltaik parklara özel ideal çözüm
Sürdürülebilir enerji çözümü için büyük fotovoltaik parklara özel ideal çözüm

3/8/2020 12:00:00 AM

Sürdürülebilir enerji çözümü için büyük fotovoltaik parklara özel ideal çözüm

Yayınlayan: Icc_Admin

Hedef: Yenilik, Müşteri tarafından talep edilen temel hedefler, denetim sisteminin grafiklerini yenilemek ve raporları kullanarak toplanan verilerin grafik eğilimlerini ve veri analizlerini görselleştirmek için gelişmiş araçlar sunmaktı. Buna ek olarak, müşteri, denetim sistemlerinin web sayfalarına entegre edilmesini ve toplanan verileri .csv dosya formatında dışa aktarma imkanını da istemiştir. Sürdürülebilir enerji çözümü için büyük fotovoltaik parklara özel ideal çözüm

Geliştirilen uygulama Projenin ana hedefi, müşterileri için on yıldan uzun bir süre önce farklı yazılım platformları kullanarak geliştirilen fotovoltaik saha denetim sistemini yenilemekti. Bu sistemin ana işlevleri büyük miktarda veri toplamak (her sistem için 5000 ila 10000 I/O formunda) toplamak, toplanan verileri işlemek, görselleştirmek ve DCS veya üçüncü taraf sistemlerle iletişim kurmaktır.

Yeni denetim sistemleri, toplam kapasitesi 825 MW olan Güney Afrika ve Brezilya’daki 11 muazzam fotovoltaik alan için geliştirilmiştir. Denetim sistemleri, alarm dağıtıcısı seçeneklerinin entegre edildiği Movicon.NExT platformuna e-posta ile uyarı ve rapor göndermek için ve elektrik şebekesi yöneticileriyle iletişim kurmak için OPC UA Sunucusuna dayanır.

Sürdürülebilir enerji çözümü için büyük fotovoltaik parklara özel ideal çözüm

Tüm saha verileri Movicon.NExT ile birlikte gelen TCP / IP Modbus iletişim sürücüleri kullanılarak toplanır. Denetim sistemi ayrıca eviricilerin, fotovoltaik dizilerin, hava istasyonlarının, ağ analizörlerinin, sayaçların, orta gerilim hücre anahtarlarının durumlarını izlemek ve eviriciler ve enerji santrali denetleyicilerini kontrol ederek sistem tarafından sağlanan gücü kontrol etmek için de kullanılabilir. 11 denetim sisteminin her biri esas olarak UPS, Ethernet Anahtarı, optik fiberler için Patch Panel ve Movicon’un bulunduğu bir PC Sunucusu içeren bir raf kabini ile inşa edilmiştir.

Movicon.NExT yazılımı yüklendi. Sistemin mimarisi, her iki istemcinin de ve sunucu aynı fiziksel makinede bulunur. PC Sunucusu, sahadan veri toplamak, OPC UA protokolü aracılığıyla güç şebekesi yöneticisiyle iletişim kurmak ve e-postayla bildirim ve rapor göndermek için bir ağ kartı kullanır. Toplanan veriler, geçmişte PC sunucusundaki SQL Server Express veritabanında Movicon.NExT tarafından günlüğe kaydedilir. Son olarak web sayfaları, güvenlik video kamera gözetimi ve görselleştirmesi ve güneş paneli hareketleriyle ilgilenen izci kontrol sistemi için denetim sistemine entegre edilmiştir.

Sürdürülebilir enerji çözümü için büyük fotovoltaik parklara özel ideal çözüm

Her şey dahil uygulama; Bu tür mimarinin ana avantajı, Movicon.NExT yazılım platformu, denetim sisteminin ihtiyaç duyduğu tüm fonksiyonları geliştirmek ve uygulamak için her şey dahil bir platformdur. Ek olarak, sistemin mimarisi de ihtiyaç duyulduğunda ek uzak istemcilerin kullanımına yatkındır.

Ölçeklenebilirlik ve modern yazılım teknolojisi; Delin Electronica’yı bu platformu kullanmaya iten temel nedenler, ölçeklenebilirliği ve modern yazılım teknolojisi, grafikleri ve bağlanabilirliğidir. Movicon.NExT yazılımını kullanırken keşfettiğimiz en büyük avantajlardan biri, kontrol sistemleri için gereken tüm bu özelliklerin tek bir üründe mevcut olması ve yalnızca bir lisans satın almanız gerektiğidir.

Olumlu bir sonuç; Projenin hedefi denetim sistemini yenilemek olsa da, aynı zamanda müşteri tarafından talep edilen önceki yazılımın tüm gerçek işlevlerini korumak zorundaydı. Progea’nın teknik desteği sayesinde, Movicon.NExT ‘de yerel olarak bulunmayan tüm işlevleri uygun geçici çözümleri kullanarak çoğaltıldı.

Bu, Progea’ya bir sonraki Movicon.NExT sürümlerinde yeni özelliklerin geliştirilmesi ve yeni özelliklerin entegrasyonu ile ilgili geri bildirim sağlayabilen Delin Elettronica için verimli oldu.

#4G #4Gendüstriyelpc #AAEON #ai #akıllışehirler #akıllıulaşım #artificialintelligence #automation #digitalization #digitaltransformation #digitilization #dijitaldonusum #dijitaldönüşüm #edge #edgecomputing #endustri40 #endustriyelbilgisayar #endustriyelotomasyon #endustriyelpc #endüstri40 #endüstriyelbilgisayar #endüstriyelotomasyon #endüstriyelpc #görselkontrol #Ibase #iiot #iotgateway #industrialautomation #industry40 #iot #ipc #ipc4 #intelligenttransportation #machinevision #movicon #movicon11 #moviconnext #otomasyon #panelpc #progea #robotics #robots #sanayidedijitaldönüşüm #scada #selfcheckout #smartcity #smartcities #smartfactories #smartfactory #smartmanufacturing #smartretail #veritoplama #yapayzeka

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

Sürdürülebilir enerji çözümü için büyük fotovoltaik parklara özel ideal çözüm