Vatikan San Pietro Kilisesi’ne Movicon.NExT ile yenilikçi aydınlatma
Vatikan San Pietro Kilisesi’ne Movicon.NExT ile yenilikçi aydınlatma

3/8/2020 12:00:00 AM

Vatikan San Pietro Kilisesi’ne Movicon.NExT ile yenilikçi aydınlatma

Yayınlayan: Icc_Admin

İki yıllık zorlu planlama ve çalışmanın ardından, Vatikan’daki Basilica di San Pietro’nun artık tamamen yeni bir aydınlatma sistemi var. Bu sistem, Bazilika’da elektrikten% 90 tasarruftan bahsetmemek için önemli değişiklikler getirdi ve özel aydınlatma efektlerini, ibadet etmenin manevi ihtiyaçları ile mükemmel bir uyum içinde çakışacak şekilde büyük ölçüde artırdı. Bu geliştirme, Bazilika’nın tarihinin 500 yılında hiç görülmemiş yapının ayrıntılarını da ortaya koydu ve iç mekanını süsleyen büyük şaheserlerin özelliklerini öne çıkardı. Yirmi beş binden fazla ziyaretçi her gün Vatikan’ı görmek için San Peter meydanına akın ediyor ve bu yeni aydınlatma efektleri kesinlikle onlara asla unutamayacakları muhteşem bir görüntü verecek. Vatikan San Pietro Kilisesi’ne Movicon.NExT ile yenilikçi aydınlatma

Yeni aydınlatma sisteminin açılışı, 25 Ocak’ta, dünyanın dört bir yanından yüzlerce gazeteciyi de içeren bir seyirciden önce yapıldı. Etkinlik gerçekten büyük bir başarıydı ve Bazilika boyunca kurulan ışıkların kademeli olarak açılması, izleyicilerin büyülenmesini sağlayan sistemin büyük esnekliğini gösterdi. Bu, mevcut olanlar için benzersiz ve nadir bir durumdu, bu da gelecekte tekrar tanık olmaları zor olabilir. Muhteşem karanlıkta başladı ve daha sonra Bazilika, içindeki tüm önemli sanat eserlerini ortaya çıkarmak için ibadet şarkı söyleyen bir koro ile yavaş yavaş birlikte aydınlandı.

Yeni LED iç aydınlatma, Alman şirketi OSRAM tarafından Valilik Teknik Servisleri ile yeniden tasarlandı. Toplamında, aydınlatma projesi olağanüstü miktarda özelliğe sahiptir: 12 ve 110 metre yüksekliğindeki yapıya monte edilmiş ve insan gözünden tamamen gizlenmiş 780 özel cihaz, etkili fotometrik dağılımlı yaklaşık 100 bin en kaliteli LED ve dijital OSRAM DS ışığı kontrol sistemi. Bu sistem ayrıca, yüksek kaliteli televizyon yayınına izin veren aydınlatma düzenlemeleriyle belirli aydınlatma senaryolarını farklı durumlara uyarlayacak şekilde yapılandırılmıştır. Movicon.NExT, KNX ve DALI protokollerini kullanarak tüm sistemi kontrol etmek için Vatikan’ın Teknik Servisleri tarafından seçildi.

Vatikan San Pietro Kilisesi’ne Movicon.NExT ile yenilikçi aydınlatma

Roma’daki Future Domotic Service’in sahibi olan Mühendis Fiocchetti “Herkes için uzun ve zorlu bir işti. Hem OSRAM’ın hem de Valiliğin çok değer verdiği bir iş ”dedi, “Movicon.NExT‘in büyük güvenilirliği, bunu her seviyede her birinizde bulduğum destekle mümkün kıldı. Bunun kazanan bir seçim olacağından emindim ve bu nedenle bu çalışmayı görmek için bize büyük sabır ve dakiklikle yardım eden herkese yürekten teşekkür ediyorum ”dedi.

“Bu proje, sanatseverlere ve Katoliklik amblemini taşıyan hacca gelenlere büyük bir hizmet sunuyor”, Kardinal Giuseppe Bertello Valilik başkanı tarafından dile getirilen sözlerdi. Ayrıca, “Bu önemli yere özel bir ışık verildiğinden memnunuz” dedi.

#4G #4Gendüstriyelpc #AAEON #ai #akıllışehirler #akıllıulaşım #artificialintelligence #automation #digitalization #digitaltransformation #digitilization #dijitaldonusum #dijitaldönüşüm #edge #edgecomputing #endustri40 #endustriyelbilgisayar #endustriyelotomasyon #endustriyelpc #endüstri40 #endüstriyelbilgisayar #endüstriyelotomasyon #endüstriyelpc #görselkontrol #Ibase #iiot #iotgateway#industrialautomation #industry40 #iot #ipc #ipc4 #intelligenttransportation #machinevision #movicon #movicon11 #moviconnext #otomasyon #panelpc #progea #robotics #robots #sanayidedijitaldönüşüm #scada #selfcheckout #smartcity #smartcities #smartfactories #smartfactory #smartmanufacturing #smartretail #veritoplama #yapayzeka

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

Vatikan San Pietro Kilisesi’ne Movicon.NExT ile yenilikçi aydınlatma