Atık Su Uygulamaları İçin Movicon Next!
Atık Su Uygulamaları İçin Movicon Next!

7/26/2019 12:00:00 AM

Atık Su Uygulamaları İçin Movicon Next!

Yayınlayan: Icc_Admin

Atık Su Uygulamaları için Movicon Next! Atık Su Uygulamaları İçin Movicon Next!

Progea, Movicon Next ile İtalya’da Frosinone, Cassino ve Rieti’deki endüstriyel gruplara hizmet veren su arıtma tesisleri, atık su kaldırma istasyonları ve su kemeri şebekelerinin gömülü telemetrisini gerçekleştirdi.

Bu uygulamanın fonksiyonel özellikleri, uzak merkezlerin yönetim merkezlerine gönderilen anlık alarmları detaylandırarak, uzaktan tesis yönetimi için bir araç olarak son derece faydalı kılar. Progea Movicon.NExT SCADA platformunun yeteneklerinin tam olarak yetenekli ve özellikle su sektörüne aşina olan Intesis gibi bir sistem entegratörü tarafından kullanılması işletme ve bakım maliyetlerini azaltma açısından en iyi sonuçların elde edilmesine katkıda bulunmuştur. Operasyonel yönetim ve süreç kontrolü olarak, daha çok modern tesis Operasyonları yöneticileri tarafından talep edilmektedir.

Atık Su Uygulamaları İçin Movicon Next!

Sistemde dört alanda (Ceccano, Cassino, Aquino ve Rieti) dağıtılan ve müdahaleye tabi 17 tesis bulunmaktadır (4 arıtıcı, 12 atık su asansörü, bir depolama tankı ile 1 yeraltı suyu kaldırma ve endüstriyel su dağıtımının başında bir ölçüm istasyonu). Rieti merkezinde dört SCADA alanı alt merkezi ve web platformu üzerinde çalışan bir kontrol merkezi. Telemetri sisteminin tüm çevresel cihazları, bir VPN (sanal özel ağ) ile ortak bir iletim protokolü ve IP (internet protokolü) ağlarında güvenli bağlantılar kurmayı amaçlayan paylaşılan IPSEC (IP güvenliği) ile birbirine bağlanır.

IP paketlerinin doğrulanması, şifrelenmesi ve bütünlüğünün kontrolü ile güvenlik sağlanır. Tesis ve bakım yöneticileri tarafından yönetilen tesislerin, aynı zamanda yetkinlik alanına göre yapılandırılmış ve düzenlenmiş mobil telemetrileri, yalnızca mevcut olan Intesis tarafından gerçekleştirilen bir uygulama tarafından desteklenir.

Intesis tarafından Movicon.NExT SCADA platformunda oluşturulan en önemli ekranlar, kişisel ve erişim kimlik bilgileri yönetimi ile sistemin yerel ve/veya uzaktan kullanımı için sağlanan çoklu fonksiyonları vurgulamaktadır:

Tesis ve proses izleme, Makine kontrolleri ve yönetim kilitleme parametreleri, Alarm kaydı, Su ve enerji dengesi raporlaması, Mevcut alarm yönetimi vb. ile otomasyon

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

Atık Su Uygulamaları İçin Movicon Next!