Endüstriyel Panel PC’de IP65 Koruma Sınıfının Önemi
Endüstriyel Panel PC’de IP65 Koruma Sınıfının Önemi

12/5/2020 7:43:24 PM

Endüstriyel Panel PC’de IP65 Koruma Sınıfının Önemi

Yayınlayan: Nurşah Karagözler

IP, "Ingress Protection" (Giriş Koruması) anlamına gelir. IP derecelendirmesi, Uluslararası Koruma derecelendirmeleri, EN 60529 uluslararası standardına göre tanımlanır (İngiliz BS EN 60529: 1992). Bu standart, elektrikli muhafazaların aletler, kir ve nem gibi yabancı cisimlerin girmesine karşı sızdırmazlık etkililik seviyelerini tanımlamak için kullanılır.

IP65, elektrikli ekipman için bir muhafazanın katılara ve sıvılara karşı sağladığı koruma seviyesini belirtmek için kullanılan bir derecelendirmedir. İlk rakam rakamı katıları ve ikinci rakam sıvıları belirtir. Mesela IP65’te 6, toz geçirmez anlamına gelirken, ikinci rakam olan 5 düşük basınçlı suya karşı korumalı demektir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Günümüzde dünyanın endüstriyel bilgisayarları, geleneksel klavye ve ekran arayüzünden, genel olarak Panel PC olarak adlandırılan hepsi bir arada dokunmatik ekran birimlerine giderek daha fazla geçiş yapmaktadır. Kısmen dokunmatik teknolojiyi destekleyen işletim sistemleri ve birden çok cihaz arasında bilgi paylaşımının önemi nedeniyle, daha ticari ve endüstriyel yazılımlar dokunmatik ekran için tasarlanıyor. Endüstriyel Panel PC'ler, esasen bir el cihazından çok daha büyük olabilen ve dolayısıyla daha fazla bilgi işlem gücü, daha fazla depolama ve daha fazla I/O kapasitesine sahip olan bilgisayar tabletleridir. Endüstriyel amaçlar için fansız olabilirler; ve geniş sıcaklık ve güç girişi parametrelerine sahiptir. 

ICC tarafından sağlanan IPC4 Endüstriyel Panel PC’ler IP65 korumalıdır. IP65 koruma testinde ürüne 3 dakika boyunca 3 metre mesafeden 100 kPA basınçlı su sıkılarak ürüne su girip girmediği kontrol edilir. Sonrasında ise sıra toz testine gelir. IP 6X muhafazaları için test edilecek eşyalar, toz haznesinde 2-8 saat boyunca ince taneli pudraya maruz bırakılır ve maruz kalma süresi, spesifik ürün için test koşullarına göre belirlenir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IPC4 Endüstriyel Panel PC’ler de IP65 koruma sınıfı ile toz, yağ ve diğer aşındırıcı olmayan malzemelerden tam koruma, kapalı ekipmanla temastan tam koruma, herhangi bir yönden yansıtılan düşük tazyikli sudan koruma sağlamaktadır.

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

Endüstriyel Panel PC’de IP65 Koruma Sınıfının Önemi