Temel altyapıların güvenliğini ve verimliliğini artırmak için dijitalleşmeden nasıl yararlanılır? Gelişmiş ekonomilerde verimli ve dirençli ulaşım altyapıları, rekabet edebilirliğin ön koşuludur. Bu son derece karmaşık sistemler birçok önemli zorlukla karşı karşıyadır. İnsanların mutlak güvenliği. Sistem güvenilirliği. Enerji tüketiminin azaltılması. Trafiğin akışkanlığını artırma talebi. Tüm bu zorluklara ve ihtiyaçlara cevap verebilmek için gerekli olan en temel özellik eş zamanlılıktır.
Genellikle bir havaalanının altyapısı ile küçük bir bağımsız şehrin altyapısına benzetilir. Hizmet verilen kullanıcı sayısı ve havaalanı yönetiminde birlikte çalışan şirketlerin sayısı göz önüne alındığında, bir sistem olarak bir havalimanları bu denli karmaşık yapılardır. Bu nedenle, operasyon yönetimi güvenilir, sağlam ve güvenli araçlara dayanmalıdır. Panorama Solutions, APOC (AirPort Operasyon Merkezi) sistemlerinin Denetim / Hipervizyonu için şu katı kriterleri karşılar: terminaller için FM/BMS, BEMS, bagaj tasnif, otopark yönetimi (HVAC, aydınlatma, doluluk) ve hem yerdeki pist aydınlatma sistemleri hem de hava kontrol kabiliyeti için Güvenlik Hipervizyonu. Ayrıca Panorama, SWAL ayarlarında uygulanmıştır.
NATO Hava Üsleri, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (STS 4 Flight), Safran Helicopter Engines, Liebherr, Air France, Havaalanları: ADP (Orly & CDG), Basel-Mulhouse, Nice, Toulouse, Birmingham, Charleroi, Dublin, Gatwick , Heathrow , Manchester, Dubai, Mohamed V Kazablanka, Los Angeles
Bir otoyol altyapısı söz konusu olduğunda, SCADA çözümü çok çeşitli uygulamaları kapsar: Varlık Yönetimi ve CTMS (park alanları, araç sayımı, yavaşlamaları tahmin etmek için algoritmaların işlenmesi, bu tür bir ağa özgü diğer ekipman türlerinin yönetimi (değişken mesaj) işaretleri, telekomünikasyon antenleri vb.)
Vinci - Cofiroute , CIGT 06 , Trans Val de Marne , SAPRR , Otoparklar: Belfort, Monaco, Dijon, Montbéliard, SAEMES, Stade de Lille
Herhangi bir karayolu veya demiryolu altyapısında, genel olarak tüneller ve inşaat mühendisliği yapıları, ağ bağlantısı ve kullanıcı güvenliği açısından hassas ve kritik odak noktalarıdır. Tüneller söz konusu olduğunda, kapalı ortam onları riske açık hale getirir. Bu tür bir kurulumda Panorama SCADA çözümleri, havalandırma, aydınlatma ve sinyalizasyon sistemlerini kontrol etmek ve daha genel olarak altyapının genel güvenliğini sağlamak için kullanılır.
Paris çevre yolları, Parc des Princes Stadyumu (Paris), Jack Lynch Tüneli, Londra Hatfield Tüneli, Mersey Tüneli
Demiryolu ağlarının ölçeği ve yoğunluğu, onları yönetmeyi karmaşık hale getirir. Günlük olarak kullanan insan sayısı göz önüne alındığında, bunlar aynı zamanda modern bir ekonomide kritik altyapılardır. Panorama çözümleri, tren istasyonlarının (BMS, BEMS, PA, CCTV, vb.) yönetimi/hipervizyonu, bakım tesislerinin hipervizyonu, sinyalizasyon sistemlerinin kontrolü ve bakımı ve tüm hatların elektrik güç kaynağının kontrolü gibi çok çeşitli uygulamaları ele almak için kullanılır.
Wood Lane Control, Barcelona Metro, RATP (Metro & RER), Network Rail (TPCMS), Korea TGV, Tramvaylar: Bordeaux, Clermond-Ferrand, Dijon, Issy-lès-Moulineaux, Orléans, Paris T1 T2 T3, TER Dakar
Tıpkı inşaat sektöründe olduğu gibi gemi altyapısının izlenmesi için de Panorama SCADA çözümleri devreye alınır. İlgili disiplinlerden bazıları aynıdır (HVAC, elektrik şebekeleri vb.), diğerleri ise tahrik sistemleri ve radar sistemlerinin yönetimi gibi sektöre özgüdür.
Donanma Grubu , Technicatome
Nehir altyapıları, malların taşınması ve ayrıca boş zaman etkinlikleri için daha az bilinen ancak çok önemli bir sektördür. Su yollarımız çok sayıda kilitle donatılmıştır ve nehir ve kanal ağı boyunca tekne ve mavna trafiği akışı sabittir. Panorama çözümleri, kilitler için yerel komuta ve kontrol sisteminde uygulanır ve ayrıca eksiksiz bölgeler veya ağlar için hiper görüş sunar. Nehir botları ve mavnalardaki sensörler / kontrol cihazları ile birleştiğinde, kilitlerden geçişin hızına ve güvenliğine yönelik optimizasyonlar sağlayabilirler.