- PANORAMA SCADA -


İLETİŞİM


Her bir cihazın bir tesisin genel zekasına katkıda bulunabilmesi için üçüncü taraf sistemlerle iletişim kurabilmesi gerekir. Bu bilgi akışlarının hızını, hacmini ve güvenlik düzeyini belirlemek ve ayarlamak bu nedenle sistemin genel tutarlılığını sağlamak için çok önemlidir. Optimize edilmiş bir iletişim zinciri, uygun protokoller ve iletişim standartlarının kullanılmasıyla tüm bu gereksinimlerin karşılanmasını sağlar.

Gerçek Zamanlı İletişim

Tesisiniz kritik verilerin gerçek zamanlı yönetimine mi yoksa performans amaçlarına mı ihtiyaç duyuyor? Öyleyse, uygun iletişim ekipmanına ve sağlam bir iletişim altyapısına ihtiyacınız var. Veriler, yerdeki oldukça farklı cihazlar ve bir endüstriyel bilgi sistemi arasında ileri geri akar. Bu genellikle entegre edilmesi gereken çeşitli iletişim protokollerini ve bunların verilerinin SCADA sistemine sunulmasını gerektirir.

Endüstriyel Nesnelerin İnterneti - IoT ve LPWAN

Eski kurulumunuzu etkilemeden bir veri toplama sistemi kurmak istiyor musunuz? Ya da kabloları taşımak veya yeniden döşemek zorunda kalmadan ölçüm noktalarınızı artırmak mı istiyorsunuz? O halde IoT sizin için yapılır! Yenilikçi radyo teknolojileri kullanılarak tasarlanan IoT nesneleri, bilgileri yerel olarak çok düşük maliyetle yakalar ve genellikle özel bulut platformlarına geri gönderir. Sistem mimarinizi olumsuz etkilemeden veya tesis emniyet ve güvenliğinizden ödün vermeden bu bilgileri doğrudan bir SCADA sistemindeki verilerle nasıl entegre edeceğinizi öğrenin.

Telemetri

Geniş bir coğrafi alana dağılmış cihazların gerçek zamanlı bağlantısı, değiş tokuş edilen bilginin önemine bağlı olarak pahalı bir altyapı gerektirebilir. Kanıtlanmış ve yaygın olarak kullanılan bir çözüm, telemetri olarak bilinir. Uygulanan ilkeler, telefon bağlantıları, GSM ve SMS gibi bilgileri doğrudan merkezi SCADA'ya veya Hypervision uygulamasına planlanmış bir istek veya istenmeyen bir alarm aracılığıyla ileten yaygın teknolojilere dayanmaktadır.

Birlikte Çalışabilirlik

Bir endüstriyel veya teknik bilgi sistemi içinde bilgi alışverişi, iletişim protokollerini basitçe uygulamaktan çok daha fazlasını içerir. CMMS, GIS, raporlama uygulamaları, ERP, bağımsız sistemler vb. içeren özel yazılım ekosistemi genellikle kapsamlıdır. Bunların hepsinin, sorunsuz bilgi akışları oluşturmak ve tesisi daha verimli ve daha akıllı hale getirmek için birbirleriyle iletişim kurması gerekir. Bu nedenle birlikte çalışabilirlik, basit protokol değiş tokuşundan çok daha geniş bir zorluktur.