Hipervizyon ilkesi SCADA'nınkine çok benzer. Genellikle değişen sadece ölçektir. Bu nedenle en büyük farklılıklardan biri, ilgili veri hacmi veya coğrafi kapsam olabilir.

Hipervizyon terimi aslında uygulamalara bağlı olarak farklı şekilde yorumlanabilir. Bazen sadece bir anlambilim sorunu olabilir, ama her zaman değil! Geo-SCADA'ya daha yakın bir ilke olan coğrafi olarak dağınık sahaları yönetme meselesi veya daha çok farklı yerel SCADA uygulamalarından gelen bilgilerin yakınsaması ile ilgili bir mesele olsun, her iki durumda da anahtar kavram, farklı bilgi akışlarının merkezileştirilmesidir. - "işleve özel" denilen uygulamalar tek bir uygulamada. Operatörlere sunulan bilgilerin ayrıntı düzeyi serbestçe ayarlanabilir. Örneğin, bir "hipervizör", önemli derecede soyutlama ile endüstriyel veya teknik tesislerin makroskopik bir görüntüsünü oluşturabilir. Diğer uygulamalar, alt düzey SCADA işlemlerinin tüm ayrıntılarını yakalayan görünümler sunabilir. Seçim senin!



BİRDEN ÇOK SCADA SİSTEMİNİ BİR HİPERVİZYON'DA BİRLEŞTİRME

İnşaat, imalat, enerji, su vb. gibi otomasyonun kilit rol oynadığı tüm pazar sektörlerinde, genellikle kontrol edilmesi gereken süreçler kadar çok SCADA uygulaması vardır. Söz konusu süreçler tamamen farklı olabileceği gibi benzer ve birden fazla site üzerinden tekrarlanabilir.

Bir üretim tesisi veya güvenlik ile ilgili sistemler gibi farklı oldukları durumlarda hipervizyon, operatörlere tedarik, üretim hattı operasyonu, yardımcı programlar, envanter seviyeleri açısından tesislerinin nasıl çalıştığına dair genel bir bakış sağlar. sevkiyatların ilerlemesi vb. emniyet ve güvenlik fonksiyonları durumunda, tüm CCTV ve geçiş kontrol sistemleri tek bir uygulamada yönetilir. Su endüstrisinde olduğu gibi birden çok tesiste aynı süreçlerin olduğu durumlarda, uygulama tarafından ele alınan coğrafi boyut ve eksiksiz bir üretim sistemine genel bir bakışa sahip olma ihtiyacıdır. Yerel SCADA örneklerinin her birinden gelen veriler hipervizyon yoluyla kontrol odasına sunulur.

DİJİTAL BİR OMURGA

Tıpkı SCADA uygulamalarında olduğu gibi, hipervizörler hem "hot" gerçek zamanlı verileri hem de telemetri veya IoT iletişim nesneleri vb. yoluyla üretilen "cold" geçmiş zaman damgalı verileri kullanır.

Hipervizyon, üçüncü taraf sistemlere açık olduğunda, operatörlerin operasyonların yürütülmesini optimize edebilmesi ve dolayısıyla performansı artırabilmesi için daha geniş ilgili bilgi alanlarını birleştirebilir. CMMS, MES, GIS, ERP vb. gibi yazılımlar, çeşitli tesisler, fabrikalar, binalar ve şehirlerdeki tüm akışlara genel bir bakış oluşturmak için hipervizyon verileriyle akıllıca birleştirilebilir. Varlıkların gerçekçi ve güncel bir 3B temsili, dijital ikizleme olarak bilinen kavram aracılığıyla eklenebilir. İnşaat sektörü, dijital modelleri FM ve BMS ile birleştiren yapı bilgi modellemesi (BIM) olarak bilinen benzer bir süreci zaten benimsemiştir.